• Advertisement
International Motors Group
MIT MOTORS

Ridicare geamuri la inchidere - fara modul!

Aici puteti posta sau puteti gasi tutoriale despre ceea ce putem face si inlocui singuri la masina

Moderator: Akbhar

Forum rules
Prin folosirea acestui forum, acceptati regulamentul

Re: Ridicare geamuri la inchidere - fara modul!

Postby stenso » 22 Sep 2010, 21:58

incerc eu sa pun schema de la modulul meu, aveam bateria descarcata la camera si am facut cu tel

sunt 2 scheme, am facut dubluri sa prinzi una mai reusita (se diferentiaza dupa titlu)

imi pare rau nu merge, imi spune asa ....The file is too big, maximum allowed size is 256 KiB. o sa incerc sa ti le trimit pe pm
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.
Last edited by petry_1776 on 22 Sep 2010, 23:57, edited 1 time in total.
Reason: Am incarcat pozele. Succese
ceed best black pearl
1.4 benzina
odo 17000
POZE http://picasaweb.google.com/stenso.cr/Stenso#
stenso

Model: Ceed HB
Motorizare: 1.4

Postby GabiKia » 27 Sep 2010, 21:43

Daca facem o lista si trecem pe la tine sa ne rezolvi si pe noi cei care NU avem habar de electronica?
Bineinteles ca Nu moca ci contra cost.....ce zici?
ODO:70.000/ 20.04.2011
Never drive faster than your guardian angel can fly...
http://forum.club4x4.ro
http://www.qrz.com/db/YO3INQ
http://www.cbmania.ro/forum
Image
GabiKia
Senior Member

Model: Sportage
Motorizare: 2.0crdi/140 cp

Advertisement

Postby philbox » 29 Sep 2010, 10:08

Pt @GabiKia, @stenso si toti ceilalti care nu aveti aceleasi configuratii(best,Maat679), cu tot ajutorul lui stenso care a urcat schitele de montaj, problema trebuie studiata pt fiecare caz in parte, schema masinii, montajul modulului efectiv(conectarea la electrica masinii), fiecare montator agreat sau nu adaptandu-se "la fata locului" cum se spune, acest lucru luand cel putin o zi de studiu pt fiecare caz in parte. Pana sa fac lucrarea am incercat la vreo 3-4 montatori de alarme, care dupa ce le explicam ce doresc, raspunsul primit era ceva de genul:"gasim noi o solutie"....am gasit-o, dar nu cu ajutorul lor. Ca sa revin la subiect, trebuie sa va mai spun ca si la mine, configuratia de mai sus, accesul si efectuarea unei conexiuni pe cablul din mufa I/P-B pinul 17(pe verso panou sigurante bord) este aproape imposibil dar realizabil dupa vreo ora de chin in pozitii greu de descris. Aceasta este partea grea a realizarii. Majoritatea mufelor la care trebuie ajuns pt efectuarea modificarilor sunt montate pe linia de fabricatie inainte de montarea bordului(intregii planse). Revin, multa manopera dificila, plus timpul trecut pt studiul schemelor particulare de montaj(pe masina) pt fiecare caz in parte. Nu vreau sa fiu inteles ca nu doresc sau nu se poate, dar toate acestea cer mult timp alocat fiecarui caz. Cei care dispun de timpul necesar mai trebuie sa ne si sincronizam diponibilitatea, plus faptul ca vor fi si ei cobai(doar primii). Ar mai fi si acceptarea conditiei eliminarii iluminatului butoanelor, demontarea fetelor de usa, etc. Sper sa ma fi facut inteles!
PS- desi in schema de montaj pt modulul lui stenso sunt date vreo cinci tipuri de montaj sunt convins 95% ca nu a fost folosita nici una, folosindu-se o singura comanda aplicata direct pe BCM(pe accelasi fir care vine si de la butonul de blocare usi din consola centrala), dar cum spuneam si mai sus, trebuie studiu de montaj pe masina.
philbox

Motorizare: 1.4 GSL

Advertisement

Postby philbox » 04 May 2011, 11:40

Desi situatia mea nu s-a ameliorat deloc, chiar evolueaza negativ cu fiecare zi, revin si onorez promisiunea facuta de urca schemele electrice cu modificarile aferente. Un electrician priceput va sti sa le foloseasca. Inca o data repet: varianta mea presupune renuntarea la iluminatul butoanelor din portiera sofer, pt a folosi acest circuit la comanda ridicarii geamului din portiera sofer. Asta pt a interveni cat mai putin in cablarea originala. Asa cum am promis atasat sunt schemele electrice cu modificarile necesare. Decizia fiecaruia, daca renunta la iluminatul butoanelor din portiera sofer, si la ce atelier apeleaza. Filme cu si despre realizarea practica nu am facut, am doar cateva poze cu localizarea mufelor si conexiunilor, pe care le pastrez doar pt mine....pana la urma e munca si conceptia mea. Mai multe detalii pe privat.
P.S.- Avand in vedere limitarile forumului va trebui sa rog unul din admini sa puna aici atasamentul pe care il voi trimite(un document de aprox 450Kb), asa ca putina rabdare.
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.
Best, Kompass Blue => BLUE THUNDER
Image
philbox

Advertisement

Postby Thor29b » 29 May 2011, 08:37

Tin sa mentionez ca aceasta modificare functioneaza excelent (probata de mine). :good:
Philbox a facut o treaba exceptionala ! :hello:
Thor29b

Model: proCeed
Motorizare: 1400

Advertisement

Postby catalin1984 » 30 May 2011, 07:56

am modelul nou de ceed varianta style, toate geamurile electrice si din ce imi dau seama si un soi de calculator de comfort.

Oare la mine are merge activata optiunea cumva?

Dar oglinzile pliabile electric?

Multumesc
Ceed 1.4 Lx Best + Team Dynamics 17"
and
Ceed(2010) 1.6 crdi +ecoDynamics - stock 16"

http://www.colindetailing.ro/forum
http://www.colindetailing.ro
Image
catalin1984

Motorizare: 1.4 lx best

Advertisement

Postby pstefan » 30 May 2011, 10:52

Oglinzile deja le ai reglabile electric? Adica au motoras pe ele?
"Everybody's at war with different things...I'm at war with my own heart sometimes" - Tupac
pstefan

Motorizare: 1396

Advertisement

Postby catalin1984 » 30 May 2011, 11:07

Dap, oglinzile se pliaza electric, si din ce imi dau seama masina are deja calculator de comfort.

De ex semnalizeaza scurt de 3 ori cand nu apesi semnalul complet.
Ceed 1.4 Lx Best + Team Dynamics 17"
and
Ceed(2010) 1.6 crdi +ecoDynamics - stock 16"

http://www.colindetailing.ro/forum
http://www.colindetailing.ro
Image
catalin1984

Motorizare: 1.4 lx best

Advertisement

Postby pstefan » 31 May 2011, 10:50

Presupun ca pe ceed-ul din 2010 ai astea. Daca ai alarma maat, le poti comanda sa se plieze/deplieze odata cu inchiderea, respectiv deschiderea masinii. Ca la BMW :) Iti trebuie doar niste relee de comanda, dar trebuie sa vorbesti cu un electrician priceput pentru asa ceva.
"Everybody's at war with different things...I'm at war with my own heart sometimes" - Tupac
pstefan

Motorizare: 1396

Advertisement

Ridicare geamuri la inchidere - fara modul!

Postby philbox » 31 May 2011, 13:49

Thor29b wrote:Tin sa mentionez ca aceasta modificare functioneaza excelent (probata de mine). :good:
Philbox a facut o treaba exceptionala ! :hello:

Asta pt cei care nu credeau(sau aveau dubii) ce vedeau in filmele facute de mine.
Actionarea tuturor celor 4 geamuri functioneaza sigur, cat despre plierea oglinzilor retrovizoare(numai la cele cu pliere electrica), voi studia schemele si revin cu post.
Pt @catalin1984"si din ce imi dau seama si un soi de calculator de comfort": detaliaza putin subiectul!; semnalizarea scurta de 3 ori atunci cand doar atingi maneta semnal este o varianta constructiva mai noua a releului de semnalizare precum si a manetei de semnal. Nu are a face cu vreo functie comfort, asta din cate cunosc eu.
Best, Kompass Blue => BLUE THUNDER
Image
philbox

Advertisement

PreviousNext

Return to Do it yourself

• { RELATED_TOPICS }
    Replies
    Views
    Last post