• Advertisement
International Motors Group
MIT MOTORS

Cruise Control - 1.4 GSL

Chiptuning, filtre, evacuari, admisii, suspensii etc .....

Moderator: Akbhar

Forum rules
Prin folosirea acestui forum, acceptati regulamentul

Cruise Control - 1.4 GSL

Postby vasilica_ion » 19 Mar 2009, 11:53

As vrea Cruise Control pe masina... multi cred ca ar vrea...
Ca optiune costa 104 EUR fata TVA, deci o nimica toata... insa daca nu ti se spune ca poti lua macar o cheie pliabila.. ce sa mai ceri.... Adica eu vreau sa vind si din vinzari traiesc.... trebuie sa incerc sa ii bag pe git clientului cit mai multe optiuni...

Intrebarea este.. chiar nu se poate pune dupa? Cred ca daca ne unim am putea demara o cercetare pe tema asta din partea Kia Romania.. si de ce nu, sa scriem chiar in Koreea...

Unii poate vor spune ca e moft, ca nu avem strazi pt asa ceva.. ba avem.. si 10km daca ii mergi cu Cruise Control activ iti mai relazezi piciorul si va fi foarte bine...

In ceea ce ma priveste acesta e cel mai mare vis legat de aceasta masina cu care a fost dragoste la prima vedere, atit la mine cit la toata familia mea.. sotie, copil, parinti.. !!!
Cee'd 1.4 Classic (+ ESP, FAC, PWD, FEK, UVG, HYD)
ODO 70k (de la 30 Aug 2007)
vasilica_ion

Model: Ceed HB
Motorizare: 1.4

Re: Cruise Control

Postby Akbhar » 19 Mar 2009, 13:48

Pe motorul de 1.4 nu se poate pune CC oficial pentru ca acceleratia este prin cablu, nu electronica. Parca vazusem o firma care oferea un sistem compatibil, dar implica o procedura de montare destul de complicata (umblai la calblul de ambreiaj, montai niste chestii suplimentare) si avea un pret destul de piperat (vreo 300 si ceva de E).
Kompass Blue ODO: 67.000km+
Arogant, partinitor, intolerant.
Akbhar
Moderator global

Motorizare: 1.4 GSL

Advertisement

Postby vasilica_ion » 19 Mar 2009, 16:37

Hm.. nu stiu ce sa zic..

Despre ce zici tu, stiu despre electronic si cablu, insa si la 1.4 cred ca e tot electronic, chiar daca de la pedala pleaca un cablu.

Iata mai jos niste linkuri, unde preturile sunt mai mari sau mai mici:
1 - http://www.conrad-anderson.co.uk/cruise ... models.htm
2 - http://www.thecruisecontrolstore.com/cg ... gory;v=2.0
3 - a) http://www.rostra.com/cruise-control.htm
b) http://www.rostra.com/cc-250-1176.asp
c) http://www.rostra.com/cc-250-1223.asp

Legat de ce zici tu, pentru acceleratie cu cablu cred ca sunt actuatoarele cu vaccum.

De la service stiu ca se poate si la mine, pe 1.4, dar prin schimbarea computerului, 2000EUR - ATIT mi s-a spus... ca daca ceream de la inceput... etc... Tot de la service - la mine nu merge asa ceva (aftermarket de mai sus) pt ca am ESP ! Sincer, facind uz de ce mai stiu, nu prea imi vine sa cred... cica ESP taie si tractiunea cind intra ... ok, ESP o taie dar eu nu iau piciorul de pe pedala.. nu stiu ca nu mi s-a intimplat.. dar daca in aceste conditii merge, adica ESP taie tractiunea cu piciorul meu pe acceleratie, de ce ar fi impiedicat de actuator care ar tine pedala agatata?

Cam multe necunoscute si intrebari....
vasilica_ion

Advertisement

Postby Akbhar » 19 Mar 2009, 17:44

Cablul ala de la pedala de acceleratie actioneaza clapeta de aer. Daca insisti sa montezi CC si reusesti sa convingi sistemul sa iti mentina turatia constanta la motor, in momentul in care iei piciorul de pe acceleratie, clapeta de aer se inchide si motorul o sa moara.

Deci trebuie modificat intregul mecanism de actionare a clapetei de aer.

Din pacate, pentru restul nelamuririlor, mai multe detalii nu pot sa iti dau - nu am suficiente cunostinte tehnice.
Kompass Blue ODO: 67.000km+
Arogant, partinitor, intolerant.
Akbhar
Moderator global

Motorizare: 1.4 GSL

Advertisement

Re: Cruise Control - 1.4 GSL

Postby vasilica_ion » 19 Mar 2009, 21:06

Acel actuator are un cablu care se lega de cel de acceleratie... si merge inainteaza/retrage odata cu el...
In momentul in care apesi SET pe comanda CCului, actuatorul se blocheaza si tine pedala in pozitia in care era, deci poti lua piciorul.
Acel actuator este legat la frina, ambreiaj si schimbator de viteze, si la orice scchimabre a starii unuia dintre cele 3 da drumul pedalei, asa cum ai lua tu piciorul de pe ea.

Insa, asa cum ziceai si tu, ramin celelalte probleme ...
vasilica_ion

Advertisement

Return to Tuning performanta

• { RELATED_TOPICS }
    Replies
    Views
    Last post