• Advertisement
International Motors Group
MIT MOTORS

Faza hazlie - Masina tragea stanga

Forum rules
Prin folosirea acestui forum, acceptati regulamentul

Faza hazlie - Masina tragea stanga

Postby adi_cadar » 27 Aug 2009, 13:29

Salutare,
Vreau sa impartasesc cu voi din experienta pe care am avut-o la nu mult timp dupa cumpararea Sportage-ului din dotare.
Dupa vreo 10000km m-a pus ala mic si negru sa ma duc la echilibrare roti. Zis si facut...echilibrat roti, platit, ies pe sosea si constat cu stupoare ca masina "trage" serios stanga. "Nu se poate" imi zic...poate trebuie facut si reglaj de directie. Ma duc si fac si reglaj de directie. Masina la fel ...
Ma duc la service cu problema...(nu va mai povestesc ca m-au tinut aia 4 ore acolo pe degeaba) se uita la masina...masina nu are nimic. Mi-o pune pe bancul de probe sa vada daca nu am probleme cu suspensiile. Masina nu avea nimic. Raspuns: "trebuie facut reglaj de directie". Bun , ma duc sa mai fac odata reglaj de directie (poate nu l-a facut ala bine) ...cand ajung acolo...ma intreaba ala dupa ce se uita la ea: "da pentru ce ati venit ca directia e ok". Am crezut ca si fac cu nervii. Ma intorc la service. Raspuns: "Nu stim ce are dar lasati ca atunci cand veniti cu ea la revizie om mai vedea". Nu va povestesc ca negru m-am facut. I-am zis ca pe mine nu ma intereseaza sa ma rezolve ca masina e in garantie. Imi fac aia programare pe dupa sarbatori (era inainte de anul nou) si plec spre casa.
Binenteles ca problema nu imi dadea pace...si am inceput sa caut pe net dupa probleme similare. La un moment dat dau peste un post dintr-un forum (cred ca de la dacia) in care se zicea ca e posibil ca din diverse motive (defecte constructive sau de alta natura) anvelopele de pe masina desi sunt indentice sa nu aiba aceeasi greutate, lucru care ar explica situatia. M-am gandit "nu am nimic de pierdut" si m-am deplasat nevoie-mare spre o vulcanizare unde i-am pus sa imi inverseze rotile pe diagonala (stanga spate-drepata fata si dreapta spate cu stanga fata).
Happy End: Masina nu mai trage stanga.
adi_cadar

Model: Sportage
Motorizare: 2000

Re: Faza hazlie - Masina tragea stanga

Postby cmg_george » 27 Aug 2009, 13:52

Acum cred ca iti pare hazlie atunci ma indoiesc :) bine ca nu a fost ceva serios.
Drumuri line.
Ceed SW, 1.6 GSL, Piston Grey
BV 33 CMG | ODO 71.500Km - 13.12.2007 | Poze
Image
http://www.love-travels.com | http://www.iFacturi.ro
cmg_george
Moderator

Model: Ceed SW
Motorizare: 1.6

Advertisement

Postby aktymel » 27 Aug 2009, 13:56

Trebuia sa le spui si la cei din service ce operatie trebuia facuta .. ca sa nu-si mai bata capul si cu altii in cazul in care s-ar repeta situatia descrisa de tine mai sus.... :hello:
Kia Cee`d 1.4 16 V , 109 Hp, piston gray Best + optionale after market--> ODO > 48.000 +
aktymel

Model: Ceed HB
Motorizare: 1.4

Advertisement

Postby adi_cadar » 27 Aug 2009, 14:00

La cat de tare m-au enervat atunci nu cred ca e cazul sa le fac eu acte de caritate. Teoretic ar trebui sa fie profesionisti.
Pe de alta parte...poate nu le-ar strica nici lor un studiu aprofundat pe forumurile dedicate cum e acesta. Ar avea de invatat paote unele lucruri noi. :amen:
adi_cadar

Model: Sportage
Motorizare: 2000

Advertisement

Postby menta » 27 Aug 2009, 17:33

asa am patit eu la seatul lu taicamiu...... masina tragea dreapta ....le-am schimbat intre ele si tragea stanga......am pus rezerva si a mers normal masina ......avea cativa km cand am facut operatia....... (a doua zi dupa ce am ridicat-o de la dealer)
We shall go on to the end
we shall fight on the seas and oceans
we shall fight on the beaches
we shall fight on the landing grounds
we shall fight in the fields and in the streets
we shall fight in the hills
we shall never surrender
menta
Senior Member

Motorizare: 1.4

Advertisement

Postby iulian2007 » 27 Aug 2009, 17:39

patit la vechiul oltcit
pus 2 gume noi pe fata, am zis eu "hai sa le si echilibrez" si dupe operatie ce sa vezi? ma baga pe contrasens. inversez gumele fata intre ele, ma baga in sant
a doua zi merg si mai iau din toata vsaracia inca 2 gume noi si le pun ambele pe fata, dara fara a le echilibra. rezultatul: masina nu mai tragea in nici o parte, mergea brici

alta faza cu GPL: in loc sa consume 9-10kg/100km, ma rupea cam cu 15. merg la ei, verifica, regleaza - nimic.
chem 2 prieteni care montau GPL si imi desfac plamanul (vaporizatorul) si cand colo ce sa vezi? plin de silicon sanitar. se intampla ca una din 10 instalatii sa scape gaze si pt a nu avea reclamatii ulterioare, le faceau de noi cu silicon. rezultatul: plin de reclamagii la usa lor, care se plangeau de consum mare si mers total nashpa al masinii
iulian2007

Motorizare: 1.4 GSL

Advertisement

Postby laurmic » 27 Aug 2009, 18:20

Masina poate trage stanga sau dreapta si din presiunea rotilor , colegul schimbandu-le intre ele fata - spate nu a mai avut probleme (probabil pe spate erau amandoua la aceeasi valoare. Echilibrarea rotii adauga niste plumbi pe janta care nu cred ca ar influenta asa mult (sa te arunce in sant de exemplu :scratch: ) in cel mai rau caz tremura toata directia la viteze mari sau la o anumita viteza. O parere :hello:
Jurnal
ODO 71000 km
laurmic
Senior Member

Motorizare: 1,6 CRDI

Advertisement

Postby iulian2007 » 27 Aug 2009, 18:46

la gumele de iarna, spre ex, una s-a echilibrat cu 20 gr, iar alta cu 135 gr
ti de pare normal? e drept ca gumele sunt mai low cost................. :banghead:
iulian2007

Motorizare: 1.4 GSL

Advertisement

Postby laurmic » 27 Aug 2009, 18:53

Am patit si eu asa si tot nu tragea in vreo parte. Dupa ce am echilibrat-o in doua locuri m-a dus un coleg la o vulcanizare (nu cine stie ce, din aia de cartier) unde tipul a zis "stiu ce are" si a luat si a invartit anvelopa pe janta cate un pic pana a pus pe ea 5 grame :shock: (nu-mi venea sa cred). Masina a mers dupa fara probleme. Nu peste tot dai de baieti din astia pentru care "jos palaria". E elocvent ce a patit colegul @menta cand a schimbat intre ele cauciucurile si tragea invers.
Jurnal
ODO 71000 km
laurmic
Senior Member

Motorizare: 1,6 CRDI

Advertisement

Postby Devilson » 27 Aug 2009, 19:06

am patit si eu o faza asemanatoare cand aveam loganul inainte. tot timpul simteam vibratii in volan intre 135-140 km/h. sub 135 si peste 140 nu aveam nimik...insa aia 5 km dadeau vibratii mari. cand am fost la o vulcanizare, mi-au ekilibrat rotile si mi-a zis ca roata dreapta fata a venit din fabrica neekilibrata si m-au intrebat daca nu imi vibra directia. dupa ce am facut operatia asta...am fost in teste si mergea ca unsa.
Cum spun stramosii nostri latini:
Non importa la carosseria - motori e tutti.. :D
J.B.
GREEN from 30550 km :D
Devilson
Senior Member

Motorizare: rocket

Advertisement

Next

Return to Tren rulare

• { RELATED_TOPICS }