Salutare,
Vreau sa impartasesc cu voi din experienta pe care am avut-o la nu mult timp dupa cumpararea Sportage-ului din dotare.
Dupa vreo 10000km m-a pus ala mic si negru sa ma duc la echilibrare roti. Zis si facut...echilibrat roti, platit, ies pe sosea si constat cu stupoare ca masina "trage" serios stanga. "Nu se poate" imi zic...poate trebuie facut si reglaj de directie. Ma duc si fac si reglaj de directie. Masina la fel ...
Ma duc la service cu problema...(nu va mai povestesc ca m-au tinut aia 4 ore acolo pe degeaba) se uita la masina...masina nu are nimic. Mi-o pune pe bancul de probe sa vada daca nu am probleme cu suspensiile. Masina nu avea nimic. Raspuns: "trebuie facut reglaj de directie". Bun , ma duc sa mai fac odata reglaj de directie (poate nu l-a facut ala bine) ...cand ajung acolo...ma intreaba ala dupa ce se uita la ea: "da pentru ce ati venit ca directia e ok". Am crezut ca si fac cu nervii. Ma intorc la service. Raspuns: "Nu stim ce are dar lasati ca atunci cand veniti cu ea la revizie om mai vedea". Nu va povestesc ca negru m-am facut. I-am zis ca pe mine nu ma intereseaza sa ma rezolve ca masina e in garantie. Imi fac aia programare pe dupa sarbatori (era inainte de anul nou) si plec spre casa.
Binenteles ca problema nu imi dadea pace...si am inceput sa caut pe net dupa probleme similare. La un moment dat dau peste un post dintr-un forum (cred ca de la dacia) in care se zicea ca e posibil ca din diverse motive (defecte constructive sau de alta natura) anvelopele de pe masina desi sunt indentice sa nu aiba aceeasi greutate, lucru care ar explica situatia. M-am gandit "nu am nimic de pierdut" si m-am deplasat nevoie-mare spre o vulcanizare unde i-am pus sa imi inverseze rotile pe diagonala (stanga spate-drepata fata si dreapta spate cu stanga fata).
Happy End: Masina nu mai trage stanga.

) in cel mai rau caz tremura toata directia la viteze mari sau la o anumita viteza. O parere