• Advertisement
International Motors Group
MIT MOTORS

Zgomot coloana directie la viraj stanga (pe loc/vit.mica)

Moderator: Akbhar

Forum rules
Prin folosirea acestui forum, acceptati regulamentul

Re: Zgomot coloana directie la viraj stanga (pe loc/vit.mica)

Postby cosminv » 13 Nov 2010, 13:26

nu stiu daca are legatura dar am avut o problema asemanatoare la masina mea (nissan). Numai la viraj dreapta, viteza mica(chiar si 20-30 grade) si indiferent daca era asfalt sau drum denivelat resimteam niste lovituri in volan si in capacul volanului. Ma temeam ca este caseta de vina sau coloana dupa cum citisem simptomele asemanatoare de aici, dar totul s-a rezolvat dupa schimbarea cadrului motor, mai precis un tampon cauciucat care era mancat. La mine pe garantie venea tot subansamblul asa ca am fost nevoit sa il schimb cu totul, poate la ceed se poate schimba doar acel tampon. Cel putin puteti cere mecanicului sa arunce o privire.
Pot sa zic ca am trecut de 4 ori prin serviceul din craiova pentru aceasta problema si nu si-au dat seama, noroc cu cei din pitesti care au stiut din prima de acel tampon.
Image
cosminv

Model: Alta marca
Motorizare: 1.5

Postby bijj » 15 Nov 2010, 12:23

cosmin_m3 wrote:la ultima revizie efectuata la MIT Băneasa am reclamat zgomote sub volan pe drum denivelat, piatra cubica, macadam sau diverse gropi... fără însa de a avea alte zgomote/pocnete la mișcarea pe loc/vit. mica a volanului, asa cum au reclamat mai mulți pe acest forum... în urma probei/testului practic efectuat de un mecanic.. diagnosticul pus a fost unul cât se poate de radical: schimb coloana + caseta de direcție ....(mulțumesc încă odată mecanicului pt amabilitatea de care a dat dovada, acesta lăsându-ma pe mine sa aleg drumul pt constatarea zgomotelor....respectiv piatra cubica dintre liniile de tramvai)
întrucât cunostințele mele despre mecanica fiind aproape nule... voi ce părere aveți? este în regula dacă îmi schimba caseta de direcție pt un troine ca ti-o schimbancănit sub volan care se aude doar în anumite condiții?... nu ar fi fost totuși mai bine sa îmi înlocuiască încă odată acel cuplaj flexibil din volan? (eu bănuind ca acesta ar fi cauza zgomotelor mele) .. care sunt riscurile schimbării coloanei și a casetei de direcție?

bine ca ai dat de cineva intelegator si iti schimba,ca sunt unii te freaca de iti sar capacele, la caseta cred ca e vorba de popic dar bine ca ti-o schimba
KIA CEED 1.4 BEST HB
bijj

Model: Ceed HB
Motorizare: 1400

Advertisement

Postby WJB » 15 Nov 2010, 13:42

cred k o sa apara si kia ceed facelift "n" la patrat si tot nu vor rezolva baietii din service problema expusa in topicul asta...eu m-am obisnuit cu pocnitul la virare pe loc, nu ii mai dau atentie...dar in cazul in care se va intampla ceva ( sa se blocheze volanul in mers sau ceva de genul) responsabil va fi serviceul care a constatat ca nu e nimic in neregula...dar Doamne fereste sa nu se ajunga akolo...drumuri line va doresc
PROCEED-1400cmc-109cp-ekipare best+multe altele custom made
http://picasaweb.google.ro/Nestatres/MyBeigePRO#
WJB

Model: proCeed

Advertisement

Postby cosmin_m3 » 15 Nov 2010, 17:15

bijj wrote:bine ca ai dat de cineva intelegator si iti schimba,ca sunt unii te freaca de iti sar capacele, la caseta cred ca e vorba de popic dar bine ca ti-o schimba

cu mine au fost f intelegatori... si chiar mi s-a parut ca a exagerat putin cand a zis ca-mi schimba tot..coloana + caseta... de asta am si o retinere acum... se mai adauga si patania unui tip, citita pe un alt forum, caruia dupa ce i s-a schimbat intreaga coloana (tot la Mit), acasa in parcare i s-a desprins o parte din ea si i-a cazut peste picioare...poate ati citit si voi..tipul a pus chiar si poze... va imaginati ce se putea intampla daca o pățea în timpul mersului... ca sa nu mai zic ca eu ma voi intoarce in Pitesti, dupa aceea... nu cred ca o sa depasesc 70 km/h pe autostrada... o sa ma laud apoi cu ce consum am scos :D
intr-o alta ordine de idei, fata de la recepție mi-a zis ca ei nu mai încearcă sa repare nimic (se referea la acel cuplaj flexibil, coloana si la caseta de directie) deoarece zgomotele reapar dupa cateva mii de km, de aceea fac comenzi de piese peste ceea ce se reclama in service .... nu stiu de unde vine atata bunavointa...
cat despre testare...tipul a fost f ok...a alergat-o cu 50-60 km/h pe piatra cubica...era imposibil sa nu se auda troncanitul respectiv...(singurul de altfel pe care il are masina)
miercuri sunt programat pt operatie.. au zis ca dureaza cel putin 5-6 ore.
WJB wrote:cred k o sa apara si kia ceed facelift "n" la patrat si tot nu vor rezolva baietii din service problema expusa in topicul asta...eu m-am obisnuit cu pocnitul la virare pe loc, nu ii mai dau atentie...

eu sunt convins ca dupa ce ies din garantie se vor inghesui sa rezolve contracost toate problemele de fabricatie ale masinii.. mai ales cu troncanitul casetei de directie... am inteles ca una noua ar costa in jur de 5000 lei (cu toate ca sunt aproape convins ca in 7 ani vor ceda la toti pana la urma)
Cee'd 1.4 GSL Machine Silver AG-81-MCI
Image
ODO 75000+

Sa nu te certi niciodata cu un prost! Ceilalti au toate sansele sa nu observe diferenta!
cosmin_m3

Motorizare: 1.4

Advertisement

Postby cosmin_m3 » 15 Nov 2010, 17:32

bijj wrote:S-a inlocuit coloana volan si nu s-a mai auzit 1000 km dupa care zgomotul a reaparut la revenire volan dupa viraj stanga..

tu pana la urma ai rezolvat problema?
Image
ODO 75000+

Sa nu te certi niciodata cu un prost! Ceilalti au toate sansele sa nu observe diferenta!
cosmin_m3

Advertisement

Postby bijj » 16 Nov 2010, 10:35

cosmin_m3 wrote:
bijj wrote:S-a inlocuit coloana volan si nu s-a mai auzit 1000 km dupa care zgomotul a reaparut la revenire volan dupa viraj stanga..

tu pana la urma ai rezolvat problema?

Da am rezolvato, s-a inlocuit coloana.
Cica sunt singurul care a schimbat 2 coloane.
KIA CEED 1.4 BEST HB
bijj

Advertisement

Postby cosmin_m3 » 17 Nov 2010, 17:06

azi am fost la MIT pt remedierea problemei.. operatii efectuate:
-inlocuit coloana volan
-inlocuit bucsa bara stabilizatoare fata
-inlocuit garnitura stop hayon (asta s-a facut fara vreo solicitare din partea mea)
timpul de lucru 7.30-12.00
totul s-a efectuat pe garantie si nu m-a costat nimic.
...cu toate ca nu am reusit sa suprind nimic din momentul lucrarii... rezultatul final este unul exceptional.. cel putin pana in momentul de fata. Cu ce am avut de alergat prin buc+dumul spre acasa am facut aproape 160 km pana acum. si senzatia ar fi ca ... parca nu mai e masina mea! este mult mai stransa, mai inchegata si f silentioasa!
deci...in concluzie... sunt super multumit de lucrarea facuta de MIT! :clap:
Image
ODO 75000+

cosmin_m3

Advertisement

Postby cosmin_m3 » 16 Mar 2011, 12:19

cu toate reparatiile efectuate, enumerate mai sus ... zgomotele au reaparut dupa nici 2k km. :cry: de fapt sunt identice ca inainte.
Image
ODO 75000+

cosmin_m3

Advertisement

Postby ionut75 » 16 Mar 2011, 13:43

:think: suspect ce spui tu. Sa fie de vina DN73 ?
KIA Cee'd HB - 1.4
Daca tot faci un lucru, atunci fa-l bine!
ionut75
Moderator

Advertisement

Postby cosmin_m3 » 16 Mar 2011, 20:42

Off T: când aud de DN 73 ma enervez instant !! :mad: nu pot spune aici ce-mi vine sa le fac ălora responsabili pt starea în care a ajuns acest drum ! este jalnic ! pur si simplu nu le pasa... oare exista un drum mai prost ca asta în țară?? și nu pot înțelege niciodată cum de se pot aloca bani pentru asfaltarea altor drumuri mult mai bune decât acesta... chiar perfecte dacă ma gândesc la DN 72 - șoseaua dintre Gaesti-Targoviste (aprox 30 km) care a fost asfaltata din nou în toamna lui 2010 după ce fusese reabilitata integral în august 2009 !

On T: indiferent care care ar fi motivul... nu prea avea voie sa cada atât de repede! încep din nou sa cred ca aceasta problema nu ne va fi rezolvată în perioada de garanție a mașinii! apoi , contra-cost bineînțeles, se vor înghesui care sa ne schimbe piesa buclucașa! idem povestea cu luminile de la bord.
oare coloana face parte din transmisie și grupul motopropulsor? :D .. a mea aproape face 4 ani... as mai avea un an de așteptat !
Image
ODO 75000+

cosmin_m3

Advertisement

PreviousNext

Return to Tren rulare

• { RELATED_TOPICS }
    Replies
    Views
    Last post