Am fost si eu la Mit Baneasa unde mi-au schimbat kitul de la caseta de directie, e de fapt un ansamblu de 4 piese, care antreneaza cremaliera, ansamblu care nu prea e dat cu vaselina din fabrica, in timp piesele ajung sa se frece pe uscat si apare buba A disparut zgomotul, acum sa vedem pana cand Daca reapare problema am inteles ca procedura de rezolvare e schimbarea intregii casete de directie Revin cu info dupa un drum in care voi face cateva mii de km
Am mers vreo 8000 km, zgomotul a reaparut si cand fac stanga si cand fac dreapta, pe loc sau la vit. mica Maine ma duc la service, cred ca se va schimba caseta de directie
Intr-adevar azi am schimbat la Mit caseta de directie (dat punte jos, scos caseta veche, pus una noua, umblat pe la soft, geometrie) - totul pe garantie Zgomotul a disparut, parca si fata e mai ''inchegata'', poate ca au strans mai bn puntea fata, afectata de drumurile patriei operatia dureaza cateva ore, dar fara nici un cost, totul e acoperit de garantie
Am observat si eu, cand iau viraj stanga maxim, pe loc sau mergand incet, se aude un zgomot/pocnet. La urmatoarea revizie o sa-i rog sa se ocupe de problema.
cee'd 5D - 1.6 GSL MT LX Base Abyss Blue+ diverse optionale - comanda 22.02 - serie 02.04 - livrata 23.04.2008 (de Sf. Gheorghe) AG-24-NFS ODO 95000km +
alimos wrote:@bijj In urma schimbarii coloanei a trebuit refacuta geometria/ Daca da,volanul a iesit drept?
scuze de intarziere Da a trebuit facut bracaj deoarece nu era volanul la drept. Bracajul a costat 100 lei, dar din punctul meu de vedere trebuia sa fie gratis. Mi-au zis ca bracajul nu intra pe garantie. Dupa bracaj volanul a iesit drept. Am fost multumit de cei de la ENA.
la ultima revizie efectuata la MIT Băneasa am reclamat zgomote sub volan pe drum denivelat, piatra cubica, macadam sau diverse gropi... fără însa de a avea alte zgomote/pocnete la mișcarea pe loc/vit. mica a volanului, asa cum au reclamat mai mulți pe acest forum... în urma probei/testului practic efectuat de un mecanic.. diagnosticul pus a fost unul cât se poate de radical: schimb coloana + caseta de direcție ....(mulțumesc încă odată mecanicului pt amabilitatea de care a dat dovada, acesta lăsându-ma pe mine sa aleg drumul pt constatarea zgomotelor....respectiv piatra cubica dintre liniile de tramvai) întrucât cunostințele mele despre mecanica fiind aproape nule... voi ce părere aveți? este în regula dacă îmi schimba caseta de direcție pt un troncănit sub volan care se aude doar în anumite condiții?... nu ar fi fost totuși mai bine sa îmi înlocuiască încă odată acel cuplaj flexibil din volan? (eu bănuind ca acesta ar fi cauza zgomotelor mele) .. care sunt riscurile schimbării coloanei și a casetei de direcție?
Cee'd 1.4 GSL Machine Silver AG-81-MCI ODO 75000+
Sa nu te certi niciodata cu un prost! Ceilalti au toate sansele sa nu observe diferenta!