Vă salut.Sunt nou pe forum dar am un Ceed de 2 ani de zile.Până acum sunt nu mulţumit, ci foarte mulţumit de maşinuţă.Dilema ce vreau să v-o expun se referă la cele 2 tipuri de anvelope indicate in certificatul de înmatriculare.(185 şi 195/65/15...mă rog cu diferenţele alea de viteză) Acum că a venit iarna, şi după ce am rămas înzăpezit o noapte în Slobozia, mi-am procurat 4 anvelope de iarnă Continental, dar nu pe 185 cum erau cele de vară, ci pe 195.Le-am luat din Galaţi, de la Popescu (care stie- 920 on) iar tipul de la magazin mi-a zis că scrie naşpa in certificat, că ar fi trebuit să scrie 195/60/15, şi nu 65.A zis că se vor modifica ceva varialbile, în bord nu voi vedea viteza corectă, se modifică consumul, distanţa de frânare, etc.Mă rog, la consum, stabilitate, ma astept să existe ceva diferente(mai mare, respectiv mai stabilă) dar nu stiu despre viteză, frănare sau dacă am procedat rău că am pus 195 pe 65 şi nu pe 60.Eu cred că atata timp cât în certificat sunt indicate aceste specificaţii, cred că nu am procedat greşit.Sper acum să nu exercite presiuni suplimentare asupra casetei de direcţie care să ducă prematur la intervenţii tehnice.Deci, în concluzie, care e faza cu cele două specificaţii de 189/195 pe acelaşi 65, lasându-le la o parte pe cele de 205.
Vă mulţumesc anticipat.

Keep in touch