• Advertisement
International Motors Group
MIT MOTORS

Kia Sorento Test Off Road Extins

Forum rules
Prin folosirea acestui forum, acceptati regulamentul

Kia Sorento Test Off Road Extins

Postby mage » 29 Nov 2009, 12:59

Salut baieti, urmand invitatia lui Arnold, am intrat pe forum sa imi dau putin cu parerea despre performantele off road ale Sorentoului. Sa o luam usurel de la inceput.

De mic copil am fost scapat in cap repetat, din cauza capacitatii vocale de invidiat pe care o posedam... de aici lucrurile s-au legat si m-am apucat de pescuit, ca doar ca sa stai zile in sir cu un bat intr-o balta, trebuie sa fii putin tocit la dovleac. Tot din mica copilarie am posedat doi ochi, care se incantau deosebit cand vedeau frumusete naturala ( nu femei dom'le, ca eram mic, dealuri, munti, flori, din astea... perversilor ) si se bulbucau de placere nu alta. Asa ca om matur si cu scaun la cap, am ajuns un pescar iubitor de natura cum nu s-a mai vazut ( chiar u ati mai vazut... nu se fac inca realiti showuri la spitalu' 9 asa ca nu aveati unde sa vizionati asa exemplar ).

Prins de cativa anisori in jungla bucuresteana si satul de atata praf si ciment, am venit cu ideea ( am uitat sa va spun ca, tot din frageda pruncie, am fost un fel de einsten, numa oleaca mai frumos..) sa fac o serie de pescuit si aventura, un fel de documentar filmat la mare arta; aaa, nici eu, nici celalat partener de suferinte, habar nu aveam sa editam un video si nici macar sa filmam.. da nah.. noi invatam orice; si asa de tare mi s-a ancorat ideea asta in cap, ca pana la urma am luat echipament video( mai subtirel asa ca suntem baieti tineri si fara relatii, stiti voi, fraieri din aia, oamenii muncii..) si am facut un plan.

Am pus mana pe un Sorento ( imprumutat chiar de KIA ) si am zis sa ii dam drumu. Ei acum va spun sincer, nu aveam increde in KIA pe offroad, nu mi-a sugerat niciodata cine stie ce abilitati, asa ca stiind ca o sa intram pe drumuri destul de izolate, ne-am gandit noi sa o testam intai, pentru a sti pe unde sa ne baga si pe unde nu. Pentru asta am ales o zona din Bucovina, acolo unde ne stabilisem baza ( ... minunata copilarie de care v-am povestit, cam pe acolo e...) destul de grea, dar eram linistiti pentru ca puteam da telefon dupa buldozer, escavator, caruta.. orice ar fi trebuit in caz ca o plantam printr-un varf de brad.

Am inceput urcand un pic pe traseele din Muntii Rodnei, urmand un drum usurel, cu rare gropane si surpaturi ( usurel pt offroad..) singura parte urata era caderea de pe margine, te uitai in gol pana in China... Masina se comporta excelent, dar si eu mergeam incet ( cand treci prin multe stii ca nu ai voie sa mergi tare pe teren din asta, ca un e glumea, poti intr-o fractiune de secunda sa dai ortu popi, mai spectaculos ca-n Terminator) asa ca pana acolo cred ca orice masina s-ar fi descurcat; adica pana la bariera, da o bariera in mijlocul drumului, asa in mijlocul campului, cu lacat. Pe stanga era vid, pe dreapta era munte... am luat-o pe dreapta, ca masina nu avea aripi, altfel cine stie...

Ei, dar ca sa nu fac vreun post mamut, ma opresc aici in prima repriza si o sa revin cu alt post mai tarziu..

PS. nu am sa pun linkul in post catre primul episod al seriei, acolo unde este testat i "conditii controlate" Sorento-ul, pentru ca nu stiu care e politica forumului, dar puteti gasi seria urmand linkul de pe semnatura de mai jos.
mage

Model: Sorento
Motorizare: 2,5

Re: Kia Sorento Test Off Road Extins

Postby Akbhar » 29 Nov 2009, 22:17

Bine ai venit!
Fain post. M-a facut sa zambesc.

Te rog sa postezi link-ul respectiv fara retinere. Avem ceva impotriva celor care fac spam, dar legaturile catre chestii interesante le sudiem cu placere.
Kompass Blue ODO: 67.000km+
Arogant, partinitor, intolerant.
Akbhar
Moderator global

Model: Ceed HB
Motorizare: 1.4 GSL

Advertisement

Postby mage » 29 Nov 2009, 23:16

Mersi, am sa continui povestea maine si mai cu spor.

Deci episodul in care Kia e pusa la incercare e >> asta <<. Bineinteles la un moment dat tinuta de drum are de suferit din cauza unui mic trunchi de copac, eh amanunte...
mage

Advertisement

Postby Devilson » 29 Nov 2009, 23:18

bine ai venit si mai asteptam povestioare / impresii / aventuri. :hello:
Cum spun stramosii nostri latini:
Non importa la carosseria - motori e tutti.. :D
J.B.
GREEN from 30550 km :D
Devilson
Senior Member

Motorizare: rocket

Advertisement

Postby aktymel » 30 Nov 2009, 10:40

Super tare !!! povestea este criminala... :hello:
Kia Cee`d 1.4 16 V , 109 Hp, piston gray Best + optionale after market--> ODO > 48.000 +
aktymel

Motorizare: 1.4

Advertisement

Postby mage » 30 Nov 2009, 11:17

Asa... si dupa cum spuneam, vazand bariera care ne oprea inaintarea spre tinta am luat-o direct pe culmile inverzite, sperand sa ajungem cumva la drum, dar dupa nenorocenia de bariera. Nici aici nu a fost prea greu, doar ca Sorento-ul era inclinat de atingeam cu parul din urechi geamul lateral :)), iar iarba pe care rulam era destul de uda. Toti pasagerii stateau lipiti de geamul opus pentru a face contra balans ( o masina offroad trebuie sa aiba joc de glezna cat cuprinde, pentru a se putea mula pe teren denivelat rau, dar parca mi-ar fi placut sa fie un pic mai teapana parca prea se inclina draga de ea).

Mergem noi asa pe ierburile patriei, cand in departare, pe-o bucata de plai, vedem din nou drumul; chiotele de bucurie se taie repede cand vedem santul peste care trebuie sa trecem ca sa ajungem la el ( va amintesc ca era prima cursa off road cu Sorentul, habar nu aveam cat poate ). Dau jos lumea sa nu fiu vinovat de genocid, imi fac o idee pe unde ar trebui sa o iau si ii pun pe pasageri sa stea ca jaloanele, nu de alta, dar din cauza inclinatiei, nu vedeam trasa. Albi la fata, destul de moi pe picioare, se aseaza baietii unde trebuie, cam cu acelasi entuziast pe care il au clientii unui pluton de executie.

Bagata mare, caucioacele prind perfect, Kia se misca sprintena si ajungem nenicule la drum. Mergem inainte si reusim sa traversam prima parte a traseului, ba chiar imi permit sa rulez si cu 80 la ora pe camp, ceea ce intre noi fie vorba nu se face. La un hop toti pasagerii din spate incearca sa treaca prin tavan, plus pentru Kia are tavanul foarte tare :)).

Terminasem partea usoara, a doua jumatate a traseului avea ca tinta un lac mic de munte ascuns intr-o padure deasa, iar pentru a ajunge acolo urma sa o luam pe un drum parasit de vro 10 ani de zile si apoi direct pe albia unui parau, ca drumul nu ducea pana sus. Ei nenicule, sa vedeti acolo ce frumos am prestat...

Deci http://www.reactii.ro/reactiitv/fire-de-aventura-ep-i-teste/ (actiunea e de la minutu 10,18 incolo :), postez linkul la fiecare postare in caz ca nu are rabdare cititoru sa se duca la prima :) )

PS. Multumesc pentru aprecieri, va urma...
mage

Advertisement

Postby Arnold12 » 01 Dec 2009, 14:29

Bine ai venit pe forum :hello: ma bucur ca ai dat curs invitatiei :D
Cee'd SW 2.0 CRDi 140CP~170CP 6MT TX pregatit sa frustreze...a different ONE
Image
Album Arnold12
Kia Ceed SW 200Km/h - http://www.youtube.com/watch?v=tsQNcrqPImk
MAX 221km/h pe GPS/Autobahn Austria
Image
Toata lumea vorbeste despre el ...
Arnold12
Senior Member

Model: Ceed SW
Motorizare: 2.0 CRDi

Advertisement

Postby mage » 06 Dec 2009, 11:55

Dupa cum spuneam, incercam sa ajungem la un iezer salbatic, lacusor mic si ascuns in miezul padurii, atat de bine ca daca nu-i stiai exact locatia ai fi trecut pe langa el. Am luat-o pe un drum forestier parasit si chiar daca peisajul nu era atat de amenintator ca in prima jumate a drumului ( nu aveai in stanga prapastie de 200 de metri) traseul era mult mai greu, zonele namoloase alternand cu urcusurile abrupte pline de pietre sau pamant afanat pe care rotile derapau teribil.

Fara sa folosim low-ul masinii am mers foarte atent cativa kilometrii pana cand a trebuit sa iesim de pe drum si sa urcam pe albia unui parau de munte. vazand aglomeratia de pietre ascutite si busteni ausi de ape mi-am pus mainile in cap, odata cu bietii mei pasageri care si asa mersesera cu inima in gat pana aici. Am condus cu pusuri scurte, ceea ce, chiar daca imi trimitea partenerii de chin inainte si inapoi permanent, facandu-i sa arate ca niste hopa mitici, era un stil bun pentru terenul ala; puseurile opreau masina sa intre in balans ( din cauza suspensiilor moi condusa lent si constant kia s-ar fi purtat camca titanicul, penduland dreapta stanga) si asta o ferea de loviturile pe care le-ar fi incasat in laterala de la bolovanii ascutiti printre care treceam.

Cu cateva opriri, cand trebuia sa vedem exact cum negociem trecerea ( vreun colt de stanca in mijlocul paraului, sau vreun bustean asezat de-al naibii pieptis), am continuat sa ne apropiem de tinta. Am reusit sa trecem de parau si am regasit drumul sau am gasit unulnou, nu stiu sigur si credeamca nu o sa mai avem probleme. Tocmai cand zambeam fericiti ne-am trezit cu capul dat pe spate si privelistea unui cer albastru deschis in fata ochilor. Da, atat de inclinata era ultima panta ( nu fusese trecuta niciodata cu o masina, pentru ca toti le lasau la parau, si era numita dealul plangerii de catre mana de pescari ce stiau locul, pentru ca dupa ce mergeai pe jos cativa kilometrii, panta te secatuia efectiv de puteri ). Am pus Kia in low si am lasat-o sa urce usurel ca o testoasa. S-a chinuit un pic nu din cauza ca nu ar fi avut forta ci pentru ca rotile inotau in pietrisul mic, acele de brad si pamantul sfarmicios.

Atata vreme cat masina rula pe panta era in regula, pentru ca vazusem despre ce era vorba, in schimb can am ajuns in varf, cu botul inca ridicat spre nori , nu vedeam deloc drumul. Am spus cu voce tare " mai sper sa nu fie vreo surpriza acum ca u vad nimic". Ei... atata a fost; supriza era un trunchi de copac retezat in mijlocul "drumului", iar noi facusem cunostinta la modul cel mai intim cu ea, plasand Kia foarte artistic deasupra. Asa ca ne-am trezit suspendati, cu rotile din dreapta in are, cu cele din stanga abia atingand pamantul si cu burta masinii bine infipta in lemn.

Cum pe amiciimei pocnea brandul mai dihai ca pe Schwarzenegger, se dadura toti jos intr-un suflet sa impinga masina. I-am lasat sa impinga pana le-au iesit ochii din cap, in timp ce au imi scormoneam creierii pentru o solutie realizabila, ca sa impingi doua tone juma fixate cu burta pe un trunchi de copac era peste puterile noastre, asa virili si puternici cum eram.

Pana la urma am scos cricul si ridicand in etape de cativa centimetri am tot cladit pietre sub rotile din dreapta, incet incet, pana cand am reusit sa ridicam si sa inclinam masina destul pentru a o ridica de pe trunchi. Aveam acum 2 centimetri in plus ce puteau fi folositi pentru elan. Am intrat la volan perfect constient ca daca nu treceam acum, trebuia sa bagam inca vreo 3 ore de pus pietre sub masina si am ambalat puternic. Kia a sarit ca o matza turbata, a izbit cu fundul lemnul dar a trecut peste. Cameramanul se temea ca o sa stricam filmarile cu suv-ul, pentru ca peripetiile dramatice cu masina, ce ar fi dat bine pe camera, se vor pierde... cu ocazia s-a linistit, chiar daca doar testam masina.

Dupa ce am plecat i aventura, am purtat kia prin multe drumuri, am prins codurile rosii pe prut, de unde draga de ea ne-a scos la timp, cu derapaje si carcoteli, cu vreo 12 ore inainte de a pleca locul pe care pusesem noi cortul, cu inca juma de mal pe apa... apoi am ajuns prin retezat unde am facut putin misto de o caravana de off road cu strainezi si masini modificate, chiar mertzane, carora le-a sugerat sa gaseasca niste trasee pentru masinile lor, nu ceva ce putem face si noi cu o masina netunata. de aventuri am avut parte cat cuprinde...

Las concluziile privind performanta sorento-ului pentru postul urmator...

PS. arnold mersi de invitatie
mage

Advertisement

Postby DragosKIA » 06 Dec 2009, 20:38

Tare..pescuit, aventura, salbaticie...imi place
Toate amestecate cu umor..
Bravo...
M-am uitat si m-am relaxat, am uitat de vot si alte ''stresuri'' cotidiene
Daca mai continuati, ce masina veti folosi in continuare?

P.S.
Lanseaza mai repede plata prin SMS, e o alternativa pt unii
Pentru stickere : YM - andru122004 ; 0771395392;
DragosKIA
Senior Member

Model: Alta marca
Motorizare: 2.0

Advertisement

Postby mage » 06 Dec 2009, 22:25

Multumim, Dragos. Daca vom filma ceva iarna, desi la cate avem pe cap ma indoiesc, vom folosi ce-om avea, masini de familie fara pretentii; In schimb daca la anu ne vom urni pentru sezonul doi vom incerca sa facem rost la fel de o masina cu abilitati de teren accidentat.

PS. pana la urmatorul urmator va fi implementat si sms-ul :)
mage

Advertisement

Next

Return to Toate motorizarile

• { RELATED_TOPICS }
    Replies
    Views
    Last post