• Advertisement
International Motors Group
MIT MOTORS

Kia Sorento Test Off Road Extins

Forum rules
Prin folosirea acestui forum, acceptati regulamentul

Re: Kia Sorento Test Off Road Extins

Postby mage » 11 Dec 2009, 16:46

Dupa cum am promis incerc sa trag concluziile despre experienta offroad de cateva mii de kilometri care am avut-o cu Kia Sorento. Din start am plecat cu o idee pe care o impartasesc multi care nu au condus vreun model de kia pentru teren accidentat, ca marca nu e una de prestigiu din acest punct de vedere si probabil nu o sa se prea descurce.

Apoi am inteles de unde sloganul companiei, pentru ca pe mine m-a surprins in cel mai placut mod posibil. Am chinuit-o pe toate terenurile care mi-au iesit in cale, de la teren pietros de munte, pana la mlastinis de ses, ba chiar la un moment dat am scos si un Pajero din apa :)).

Puncte bune: se muleaza bine pe teren, mentinandu-si foarte bine aderenta pana si pe suprafetele cele mai dureroase, adica pamantul ud. Am iesit de pe Prut in timpul codurilor rosii de inundatie si daca nu ne-ar fi scos de acolo inainte de a veni viitura, azi va postam de deasupra norisorilor sau de prin vreun cazan pus pe foc dracesc. este o masina off road completa cu un low mode absolut senzational cu care am urcat si am coborat pante atat de abrupte ca imi cadeau sprancenele pe spate ( eu fiind asa... un tip destul de sprancenat). Din punct de vedere al comportamentului nu prea am ce sa ii reprosez, pentru o masina nemodificata special pentru teren si-a facut datoria cu prisosinta si nu ne-a lasat pe nicaieri. Pana si faptul ca poti dezactiva esp-ul rapid a fost folositor cand singurul mod in care puteam iesi de unde eram au fost derapajele controlate ( cu esp-ul pus m-a bagat intr-un lan de porumb :)) ).

Puncte proaste: - scutul nu e de masina off road ci de masina urbana si asta e un minus destul de mare, pentru ca pe teren accidentat se intampla de multe ori sa ai nevoie de el'
- usurinta cu care masina se inclina in lateral e un pic exagerata, inteleg ca suspensiile sunt moi si se muleaza perfect pe drum, dar tangajul lateral e prea mare, facad un balans teribil, chiar cand esti pe drept, dar denivelat; in low e si mai rau.
- nu are camera ( am inteles ca la modelul nou ) in spate si asta m-ar fi ajutat in multe multe situatii, caci vizibilitatea in maspate nu e deloc generoasa.

cam atat, nu o sa trec plasticul si desginul interior la puncte proaste, pentru ca astea sunt mofturi, iar calitatea e foarte buna in raport cu pretul.

Deci, o masina offroad adevarata, care te duce unde trebuie sa te duca , indiferent de teren, atata tot.
mage

Model: Sorento
Motorizare: 2,5

Postby zuxy » 11 Dec 2009, 20:05

frumoase imagini, povestite cu talent. felicitari :)
Black thunder
zuxy
Membru de onoare

Model: Alta marca
Motorizare: 2.0 TDI

Advertisement

Postby Arnold12 » 12 Dec 2009, 04:23

Ne bucuram ca ai fost multumit de masina si iti multumim ca ne descretesti fruntile cu stilul tau. :hello:

P.S. - poate la anu reusim sa ne cunoastem pe "viu" pt ca Club Kia Romania bate tara in lung si lat :good:
Cee'd SW 2.0 CRDi 140CP~170CP 6MT TX pregatit sa frustreze...a different ONE
Image
Album Arnold12
Kia Ceed SW 200Km/h - http://www.youtube.com/watch?v=tsQNcrqPImk
MAX 221km/h pe GPS/Autobahn Austria
Image
Toata lumea vorbeste despre el ...
Arnold12
Senior Member

Model: Ceed SW
Motorizare: 2.0 CRDi

Advertisement