MESSERIASII: Real Madrid 0-2 Barcelona!E un sezon magic pentru Barcelona, care a invins pe Bernabeu intr-un meci ce poate insemna un nou titlu de campioana. Tot pe Bernabeu, Barca poate lua anul acesta si Liga! CUM ARATA CIFRELE FANTASTICE DUPA REAL 0-2 BARCA: Guardiola, primul antrenor cu 4 victorii la rand in El Clasico Messi, 40 de goluri in toate competitiile in acest sezonFara Kaka si Ibrahimovic! Asa a inceput El Clasico, iar Barcelona era echipa dezavantajata de aceasta stire, Kaka oricum era rezerva. Meciul a continuat cu surprizele lui Pep, care nu l-a titularizat pe Iniesta. Real Madrid a jucat cu o echipa pe care presa din Spania o rostea fara emotii cu 24 de ore inainte de meci.
Iar expresia "fara emotii" s-a pastrat pentru Barcelona in timpul meciului. Mult mai sigura, a fructificat aproape toate ocaziile pe care le-a avut in prima ora de joc, iar tabela a aratat in minutul 56 2-0 pentru catalani.
Messi a deschis scorul in minutul 32, dupa faza controversata, insa un un-doi superb cu Xavi. Preluarea lui Messi a fost usor cu mana, insa jucatorii Realului nu au protestat, faza curgand cu o viteza, asa cum si Wenger a spus dupa umilinta lui Arsenal de pe Nou Camp, "de playstation"
Ronaldo nu a iesit cu nimic in evidenta in fata Barcelonei in prima repriza, iar pauza a venit cu Barca aflata in avantaj.
Dupa pauza, Real a turat mai mult motoarele, a stat in pressing, dar fazele se incheiau ori cu o pasa slaba, ori cu un sut slab, ori cu o interventie de nota 10 a lui Valdes. La 11 minute de la reluarea jocului in repriza secunda, Pedro a primit o pasa superba la 25 de metri de poarta lui Casillas, a intrat in viteza in careu si a marcat cu un sut la coltul lung. 2-0 pentru Barcelona, culmea, cu un scor si un joc asemanator cu cel din finala Ligii cu United.
Guti, Benzema si Raul au intrat la Real, insa nimic nu s-a schimbat. O ratare uriasa a lui Van der Vaart a mai trezit-o pe Real in min 59, un gol anulat al lui Raul in minutul 85, dupa un hent al lui Benzema, o ratare a lui Ronaldo in minutul 68, dupa o cursa de 50 de metri - cu asta se poate lauda Real. In timp ce Barcelona trecea de doua ori pe langa 3-0 prin Messi, Casillas salvand incredibil de fiecare data.
In acest moment, in clasament, Barcelona are 80 de puncte, Real e pe 2, cu 77, iar titlul pare a fi in mana trupei lui Guardiola.
ReactiiPUYOL: "A fost un meci foarte greu, impotriva unei mari echipe. Am cistigat trei puncte importante!", a spus capitanul Carles Puyol.
MESSI: "Am demonstrat ca sintem superiori oricarei echipe in acest moment, dar lupta nu s-a terminat si trebuie sa continuam. Nu a fost nici un duel Messi - Ronaldo. Pur si simplu, Barca a fost superioara Realului. Am redevenit lideri si avem un avans pentru ce a ramas din acest sezon. A fost un meci inchis, ne-am respectat mult si noi am profitat de ocaziile avute. Mai sint partide de jucat, dificile, dar am facut un pas important. Putem continua sa scriem istorie"
Presa din SPANIAAS: "Xavi si Messi sunt LIDERII Spaniei!" - "Barcelona a avut meciul in mana pe Bernabeu, iar datorita inspiratiei lui Xavi, Messi si Pedro a ainvins. Pentru Real, campionatul se indeparteaza. Barcelona a fost intr-o forma mare si a depasit-o pe Real la toate capitolele", a scris As.
MARCA: "Lovitura la Madrid!" - "Barcelona si-a aratat superioritatea totala fata de Real, pe care a batut-o usor pe Bernabeu.", a scris Marca.
El Mundo Deportivo: "Mai putine goluri, aceeasi lovitura pentru Real!" - "Nu exista doua pe acelasi loc. Barcelona isi continua cea mai frumoasa poveste. Nu ai nevoie de 6 goluri ca sa pui lucrurile la locul lor.", a scris El Mundo Deportivo.
Sport: "Barca, pe jumatate campioana cu aceasta lovitura" - "Barcelona s-a intors pe Bernabeu dupa ce a uimilit-o pe Real anul trecut, scor 6-2 si a reusit sa castige meciul care ii asigura pe jumatate titlul in Primera.", scrie Sport.es
Real Madrid 4-4-2 romb:
Casillas, Sergio Ramos, Albiol, Garay, Arbeloa, Gago, Xabi Alonso, Van der Vaart, Marcelo, Cristiano Ronaldo, Higuain
Rezerve:
Raul, Lass, Metzelder, Benzema, Diarra, Guti, Dudek
Barcelona 4-1-4-1:
Valdes, Puyol, Pique, Milito, Maxwell, Busquets, Dani Alves, Xavi, Keita, Pedro, Messi
Rezerve:
Bojan, Henry, Iniesta, Chygrynskiy, Jeffren, Yaya Toure, Marquez, Pinto
Vezi golurile lui Messi si Pedro 3Dsport.ro