După cum ştiţi, la trei ani de la ultima cursă disputată, Michael Schumacher se va întoarce în Formula 1. Ce nu ştiţi însă e cine l-a convins să revină pe septuplul campion mondial. Iată un prim indiciu, o imagine de pe site-ul oficial al competiţiei, www.formula1.com, care ilustrează ştirea revenirii pilotului german. Se pare că lucrurile s-au întâmplat după cum urmează.
Duminică, 10 mai 2009, circuitul de Formula 1 de la Barcelona. Mergând pe marginea pistei, Michael Schumacher se apropie de un omuleţ mustăcios.
Omuleţul (tăios): Michael, uite care-i treaba! Dacă iar mă refuzi, eu nu mai vorbesc în viaţa mea cu tine!
Michael: Michi, ştiu că-ţi sunt dator până peste cap, dar …
Omuleţul: Tizule, ce naiba! M-a înnebunit Bernie cu telefoanele, Montezemolo mi-a dat 50 de bipuri, nu mai am loc în mesagerie de Berlusconi … Trebuie să ajuţi Ferrari!
Michael: Omule, nu e că n-aş vrea …
Omuleţul: Na, că mă sună şi Papa! (Refuză apelul cu un gest nervos). Nemţii ăştia! (către Michael) În ‘95, când ţi-am zis să vii la Ferrari, a fost rău?
Michael (spăşit): Nu.
Omuleţul: Fără comentariile mele în cască, ai mai fi câştigat şapte titluri?
Michael (şi mai spăşit): Nu.
Un copil se apropie de cei doi, cu un caiet şi un pix în mână. Omuleţul mustăcios le ia, semnează la repezeală şi i le înapoiază. Puştiul pleacă în culmea fericirii.
Michael (cedează): Bine, dar să ştii că pentru tine o fac. Cu câteva condiţii. Unu – am nevoie de câteva ore de condus …
Omuleţul: Nici o problemă, luna asta sunt liber …
Michael: Doi – nu mă încurci la TV cu Raikkonen, Hakkinen, Batman …
Omuleţul: Dacă îţi pui girofar pe monopost, se rezolvă.
Michael: Trei – de câte ori spui ceva pe post de Doruleţ Sechelariu, aduci vorba şi de mine …
Brusc, sirena care anunţă 5 minute până la start îl face pe omuleţ să tresară. Michael deja trecuse, astfel că o ia la fugă după el, gesticulând. “Alo, domnu’ Maicăl, ain secănd, … domnu’ Maicăl … bite, vă rog frumos …!”.
Sursa: http://www.adriangeorgescu.ro/2009/07/3 ... sa-revina/