• Advertisement
International Motors Group
MIT MOTORS

Formula 1

Despre sporturi cu sau fara motor
Forum rules
Prin folosirea acestui forum, acceptati regulamentul

Re: Formula 1

Postby mr_wizard » 11 Dec 2009, 19:33

OFICIAL: Noul sistem de punctare din F1: invingatorul ia 25 de puncte!

Sistemul de punctare din Formula 1 va fi modificat radical incepand din sezonul 2010, castigatorul cursei urmand sa fie recompensat cu 25 de puncte in loc de 10, ca pana in 2009.

Consiliul Mondial al Federatiei Internationale de Automobilism (FIA) a acceptat vineri propunerea echipelor din Formula 1 ca sistemul de punctare pentru curse sa fie modificat.

Astfel, incepand din sezonul 2010, castigatorul unei curse va primi 25 de puncte in clasamentul general, in timp ce ocupantul locului 2 va fi recompensat cu 20 de puncte. Ocupantul ultimului loc pe podium va primi 15 puncte, in timp ce pentru locurile 4-10 se vor acorda puncte dupa sistemul 10-8-6-5-3-2-1.

In acest fel, numarul pilotilor care vor castiga puncte in urma unei curse a crescut de la 8 la 10, fapt ce reflecta cresterea numarului de echipe din competitie de la 10 la 13.

Sistemul de punctare valabil pana in acest sezon a fost implementat pentru prima oara in 2003 si a functionat dupa regula 10-8-6-5-4-3-2-1, prin care erau recompensati numai primii 8 clasati.

Sistemul adoptat vineri de FIA este asemanator cu cel din MotoGP, cu exceptia faptului ca in Campionatul Mondial de Motociclism sunt recompensati primii 15 piloti.

Ramaneti alaturi de Automarket pentru a citi o analiza detaliata a efectelor pe care noul sistem de punctare il va avea asupra modului in care va fi decis campionul mondial.
cee'd 5D - 1.6 GSL MT LX Base Abyss Blue+ diverse optionale - comanda 22.02 - serie 02.04 - livrata 23.04.2008 (de Sf. Gheorghe) AG-24-NFS
ODO 96k km +
Image
mr_wizard
Senior Member

Model: Ceed HB
Motorizare: 1.6 T-Jet

Postby mircea » 11 Dec 2009, 22:19

Piloţii de F1 l-au votat pe Senna cel mai bun pilot din toate timpurile.

1-Ayrton Senna, 3 titluri
2-Michael Schumacher, 7 titluri
3-Juan Manuel Fangio, 5 titluri
4-Alain Prost, 4 titluri
5-Jim Clark, 2 titluri
6-Jackie Stewart, 3 titluri

Din pacate 2 campioni din acest clasament, Senna si Clark, au murit pe pista...

http://momento24.com/en/2009/12/10/ayrt ... rmula-one/
mircea

Motorizare: 1.4

Advertisement

Postby menta » 12 Dec 2009, 04:04

Zicea la radio azi ca vor sa faca prezentarea noilor masini pt 2010 in grup...toti... inainte de testele de la valencia....pt a minimaliza costurile....

cei de la lotus au zis ca nu pot prezenta pana atunci masina reala...poate doar una de jucarie :D :D
We shall go on to the end
we shall fight on the seas and oceans
we shall fight on the beaches
we shall fight on the landing grounds
we shall fight in the fields and in the streets
we shall fight in the hills
we shall never surrender
menta
Senior Member

Model: Ceed SW

Advertisement

Postby Arnold12 » 12 Dec 2009, 20:10

Michael Schumacher revine in Formula 1 la MercedesGP

Castigator a sapte titluri mondiale, germanul Michael Schumacher ar putea reveni in Formula 1 incepand cu sezonul 2010 al Marelui Circ, Schumi fiind aproape de a semna cu MercedesGP, informeaza Focus.de. Pentru a concura din nou in F1, fostul pilot al Scuderiei Ferrari mai are nevoie doar de aprobarea medicilor.

"Semnarea contractului este doar o formalitate. Schumacher este intr-o forma foarte buna si este complet sanatos, ultimele teste la care a fost supus fiind foarte bune. Este nerabdator sa revina in Marele Circ si sa reia colaborarea cu Ross Brawn", au declarat surse apropiate lui Schumi, citate de Bild.

Schumacher s-a apropiat vizibil de o mutare la Mercedes GP (echipa care a luat fiinta dupa ce BrawnGP a fost cumparata de constructorul german) dupa ce Ross Brawn, fostul sef al lui Michael din perioada Ferrari, a venit la noul team din Marele Circ. Nemtii sunt aproape siguri ca apropierea dintre cei doi va pune capat colaborarii indelungate dintre Schumacher si Scuderia Ferrari (fostul campion este consilier la italieni in acest moment).

In varsta de aproape 41 de ani (ii va implini pe 3 ianuarie), Schumi a fost aproape de a reveni pe circuit dupa accidentarea lui Felipe Massa de la Hungaroring, dar problemele de sanatate l-au impiedicat sa alerge din nou in Marele Circ.

Jurnalistii germani sunt de parere ca doar avizul medicilor mai sta in calea unui come-back al lui Michael Schumacher in Formula 1 incepand din 2010.

Sursa
Cee'd SW 2.0 CRDi 140CP~170CP 6MT TX pregatit sa frustreze...a different ONE
Image
Album Arnold12
Kia Ceed SW 200Km/h - http://www.youtube.com/watch?v=tsQNcrqPImk
MAX 221km/h pe GPS/Autobahn Austria
Image
Toata lumea vorbeste despre el ...
Arnold12
Senior Member

Motorizare: 2.0 CRDi

Advertisement

Postby menta » 12 Dec 2009, 20:39

DOAMNE AJUTA!
We shall go on to the end
we shall fight on the seas and oceans
we shall fight on the beaches
we shall fight on the landing grounds
we shall fight in the fields and in the streets
we shall fight in the hills
we shall never surrender
menta
Senior Member

Advertisement

Postby mr_wizard » 19 Dec 2009, 19:35

Michael Schumacher a informat Scuderia Ferrari ca este foarte posibil sa revina in Formula 1 la Mercedes GP, potrivit declaratiilor facute de Luca di Montezemolo.

Presedintele Ferrari a dejucat planurile celor de la Mercedes GP de a mentine suspansul in privinta revenirii lui Michael Schumacher in Formula 1, dezvaluind vineri ca a fost informat direct de septuplul campion mondial ca acesta este foarte aproape sa revina in Formula 1.

Declaratia confirma practic speculatiile lansate recent in presa internationala, potrivit carora Schumacher a ajuns la un acord verbal cu Mercedes GP conditionat de trecerea examenelor medicale.

"Schumacher m-a sunat joi si mi-a spus ca exista o posibilitate foarte, foarte, foarte puternica de a concura pentru Mercedes-Benz. Cu toate acestea, nu este decis inca 100%. Dar asta mi-a spus joi dimineata", a declarat Montezemolo la petrecerea de Craciun a Scuderiei Ferrari organizata pentru presa internationala.

Anterior, Ferrari a anuntat ca nu va bloca intelegerea dintre Schumacher si Mercedes GP, in ciuda faptului ca germanul este in prezent consultant al diviziei de masini de strada a Scuderiei.

Montezemolo nu si-a putut ascunde amaraciunea privind revenirea lui Schumacher in activitatea competitionala. "Adevaratul Schumacher mi-a spus mi-a spus intotdeuna ca isi va incheia cariera la Ferrari. Nu uitati ca atunci cand incepi colaborarea cu un pilot asa cum am facut cu Schumacher in 1995, timp de peste 14 ani, esti de asemenea si un prieten. Putem sa ne contrazicem, dar ramanem prieteni. Nu voi uita ce a facut pentru Ferrari, iar el nu va uita ce am facut noi pentru el", a mai precizat el.

Se anticipeaza ca Mercedes GP va oficializa semnarea contractului cu Schumacher dupa ce germanul va trece testele medicale impuse de FIA.

Sursa
cee'd 5D - 1.6 GSL MT LX Base Abyss Blue+ diverse optionale - comanda 22.02 - serie 02.04 - livrata 23.04.2008 (de Sf. Gheorghe) AG-24-NFS
ODO 96k km +
Image
mr_wizard
Senior Member

Advertisement

Postby Arnold12 » 23 Dec 2009, 16:28

Michael Schumacher: Era momentul sa trec la lucruri serioase, vreau titlul in 2010

"Motivatia este una foare mare si trebuie sa recunosc ca m-am simtit deosebit atunci cand am primit un telefon din partea lui Ross Brawn, la finalul lunii noiembrie. Era vorba de o revenire in care s-a implicat si Mercedes. Niciodata nu am parasit circuitul", a declarat Schumacher in cadrul unei conferinte de presa.

"Am fost un pic obosit de Formula 1 in 2006, dar in acesti trei ani de absenta mi-am recapatat toata energia. Dupa ce m-am jucat cu motocicletele, era momentul sa trec la lucruri serioase" - Michael Schumacher, citat de Sky Sports.

Fostul campion mondial a vorbit si despre starea de sanatate, Schumacher precizand ca este apt 100% pentru aceasta revenire.

"A fost un subiect foarte discutat, dar pot sa va precizez ca inainte de a-mi da acordul final m-am asigurat ca pot spune in proportie de 100% ca nu mai am nicio problema la gat. Din pacate, accidentul de motocicleta a fost prea aproape de incercarea revenirii pentru Ferrari. Acum, pot face tot ce faceam si inainte fara niciun fel de probleme" - Michael Schumacher.

"MercedesGP (fosta BrawnGP) este echipa care a castigat titlul la piloti si la constructori. Cu Mercedes drept partener, obiectivul nostru pentru 2010 este acela de a castiga titlul mondial. Sunt sigur de faptul ca va fi o concurenta puternica, dar sunt entuziasmat sa revin in lupta din Formula 1", a conchis Schumi.

Michael Schumacher s-a retras din Formula 1 in anul 2006, palmaresul germanului fiind unul de invidiat - 7 titluri mondiale, cucerite alaturi de Benetton si Ferrari. Germanul a participat la 250 de Grand Prix-uri, bifand 91 de victorii. Aceste rezultate l-au facut pe Schumi cel mai galonat pilot din istoria F1.

Sursa
Cee'd SW 2.0 CRDi 140CP~170CP 6MT TX pregatit sa frustreze...a different ONE
Image
Album Arnold12
Kia Ceed SW 200Km/h - http://www.youtube.com/watch?v=tsQNcrqPImk
MAX 221km/h pe GPS/Autobahn Austria
Image
Toata lumea vorbeste despre el ...
Arnold12
Senior Member

Motorizare: 2.0 CRDi

Advertisement

Postby Akbhar » 23 Dec 2009, 18:17

Imi pare rau ca nu stie cand sa se retraga la timp si sa stea in banca sa. Chiar daca are o groaza de experienta, varsta va fi un impediment major. Si Hakkinen putea sa revina, dar nu a facut-o. A preferat sa se retraga cat timp era in plutonul fruntas.
Kompass Blue ODO: 65.000km+
Arogant, partinitor, intolerant.
Akbhar
Moderator global

Motorizare: 1.4 GSL

Advertisement

Postby mr_wizard » 29 Dec 2009, 10:19

Schumacher va debuta la Mercedes GP pe 10 februarie

Michael Schumacher va urca pentru prima oara la volanului unui monopost Mercedes GP in cadrul testelor de la Jerez din 10 februarie, potrivit publicatiei Bild.

Prima sesiune de teste premergatoare noului sezon competitional va incepe pe 1 februarie pe circuitul de la Valencia. Cu toate acestea, Michael Schumacher va testa pentru prima oara un monopost al echipei Mercedes GP cu 9 zile inainte, pe circuitul de la Jerez, gazda celei de-a doua sesiuni de teste.

Informatia nu este oficiala, insa a fost dezvaluita luni de publicatia germana Bild, aceeasi care a anuntat in premiera revenirea septuplului campion mondial in Formula 1.

Pe de alta parte, sursa citata mentioneaza ca Mercedes GP va lansa oficial noul monopost la finalul lunii ianuarie, in cadrul unui eveniment ce va fi organizat la muzeul Mercedes-Benz din Stuttgart, Germania. Se anticipeaza ca Schumacher va tine capul de afis al festivitatilor, prin prisma revenirii in competitie dupa o absenta de patru ani si a popularitatii de care se bucura in tara sa natala.
ODO 96k km +
Image
mr_wizard
Senior Member

Advertisement

Postby mr_wizard » 30 Dec 2009, 10:32

Ferrari este tentata sa se retraga din Formula 1 in 2012

Ferrari a avertizat ca nu va concura in Formula 1 dupa 2012 in cazul in are competitia nu-si va rezolva principalele probleme sportive si tehnologice.

Echipele din Formula 1 au fost la un pas sa paraseasca in corpore competitia in vara acestui an, dupa un conflict de cateva luni cu Federatia Internationala de Automobilism. In cele din urma, cele doua parti au ajuns la o intelegere privind reducerea consturilor, semnand in acest sens Acordul Concorde, documentul care guverneaza Formula 1.

Cu toate acestea, Ferrari a avertizat ca va parasi Formula 1 pentru Le Mans dupa 2012, anul in care expira Acordul Concorde, in cazul in care competitia nu va beneficia de modificari radicale in privinta aspectelor sportive, tehnologice si economice.

"Vreau ca Formula 1 sa se imbunatateasca pana in 2012, cand semnam un nou Acord Concorde, iar daca acest lucru nu se va intampla vom gasi motivatie in alta parte. Am fost la Le Mans si am fost impresionat", a declarat Luca di Montezemolo, presedintele Ferrari, in cadrul unui eveniment de presa organizat cu ocazia Craciunului.

Oficialul Ferrari a explicat si principalele trei domenii care trebuie modificate radical in urmatorii doi ani: utilizarea unor tehnologii care sa poata fi implementate pe masinile de strada, reducerea costurilor prin masuri care sa nu afecteze aspectul sportiv si impulsionarea constructorilor sa concureze in Marele Circ.

"In primul rand trebuie sa decidem unde pozitionam Formula 1. Cred ca F1 trebuie sa fie inconjurata de tehnologie extrema, performanta si cercetare.

In al doilea rand, trebuie sa reducem costurile fara sa pierdem elementele de interes. De exemplu, franele de carbon nu pot fi utilizate in industria auto si putem accepta o cutie de viteze standard fara ca F1 sa-si piarda caracteristicile. Dar sa nu-i permiti lui Felipe Massa (n.r - pilotul Scuderiei Ferrari care a suferit un grav accident in luna iulie la Hungaroring) sa testeze un monopost este impotriva naturii sportului. Ani de zile am putut testa in fiecare zi, iar acum nu putem testa deloc.

In al treilea rand, nu cred inlocuirea constructorilor cu echipe despre care nu stim daca vor fi pregatite este buna", a adaugat italianul.

Pe de alta parte, Montezemolo a evidentiat ca Marile Premii de Formula 1 sunt prea lungi si se desfasoara la ore nepotrivite, dar si ca biletele sunt foarte scumpe.

"Este corect sa concuram la ora 14:00 sau 15:00 intr-o dupa-amiaza de vara? In fotbal se joaca la 16:00 sau 17:00 si chiar la 21:00. Este corect sa avem curse de cate doua ore? Poate ca sunt prea lungi. Trebuie sa avem bilete atat de scumpe? In ziua de azi, un tanar poate zbura cu prietena lui in jurul lumii pentru o suma mai mica decat cele mai bune locuri in tribune la Marele Premiu al Italiei. Este corect?", se intreaba Montezemolo.
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.
ODO 96k km +
Image
mr_wizard
Senior Member

Advertisement

PreviousNext

Return to Sport

• { RELATED_TOPICS }
    Replies
    Views