• Advertisement
International Motors Group
MIT MOTORS

Noi tipuri de radare in echiparea Politiei

Tot ceea ce tine de legislatia rutiera, procese verbale, probleme
Forum rules
Prin folosirea acestui forum, acceptati regulamentul

Re: Noi tipuri de radare in echiparea Politiei

Postby rebeu » 27 Apr 2010, 16:15

Akbhar wrote:Echipamentele radio nu sunt specializarea mea, dar din cate am citit pe net pot spune ca (adica nu bag mana in foc ca e corect):
- detectoarele folosesc antene cu heterodina pentru detectia undeor emise de radare.
- din constructie, heterodinele contin un oscilator care are scapari de radiatii electromagnetice de o frecventa apropiata de cea folosita de radare care pot fi la randul lor detectate de alte detectoare.

Pe principiul acesta functioneaza 'detectoarele' de detectoare radar. :D

Principul heterodinei (este o metodă de detecţie semnal radio nu un dispozitiv) constă în realizarea unui semnal de frecvenţă fixă, rezultat din diferenţa între frecvenţa recepţionată de antenă şi frecvenţa unui oscilator local (aflat în receptor). La orice aparat de radio care funcţionează pe acest principiu (de fapt sunt cu dublă heterodinare) acel buton de acord pentru cautarea postului reglează de fapt frecvenţa oscilatorului local. Ceea ce este prelucrat mai departe (detecţie filtrare şi amplificare) este tocmai acel rezultat al diferenţei dintre cele două frecvenţe, semnal care are o frecvenţă fixă (numită frecvenţă de heterodinare sau mai popular frecvenţă intermediară).

La detectoarele de radar pentru fiecare bandă exista o antenă separată (de aceea am spus arie de antene) (chiar dacă suportul fizic este o singură bara de ferită sau cine ştie ce alte materiale mai sofisticate, pe ea sunt înfăşurari multiple, fiecare (pereche) destinată unei benzi de detecţie).
Eu dac-aş proiecta un detector n-aş folosi heterodinarea pentru că mi-ar complica baleierea frecvenţelor. Eu trebuie să supraveghez TOATĂ banda nu doar câteva frecvenţe. Sunt convins că se foloseşte alt principiu de detecţie a semnalului şi anume REACŢIA. Este mult mai uşor şi mai rapid (şi mai economic dpv componente electronice) să folosesc acest mod de detecţie. E adevărat că şi acesta (atunci când intră în rezonanţă cu frecvenţa detectată) produce la rândul lui acele "scurgeri" cum le numiţi voi, dar amplitudinea lor este muuult mai mică, practic nedetectabilă.
Ce mă face să fiu convins că aşa este, sunt multiplele teste pe care le gasim pe net, unde detectoarele de diferite mărci sunt puse unul langă altul. Dac-ar folosi (super)heterodinarea s-ar bruia unul pe celălalt.

Pe de altă parte, chiar dacă se foloseşte principiul heterodinei la detectorul de radar, pot face totuşi ceva ca să devină de nedetectat pentru acele dispozitive detectoare de detector (wow! ce fraze ies!!! LOL!)
Ecranez foarte bine oscilatorul local astfel încât să nu iasă nimic în exteriorul carcasei. De aceea se laudă unii producători că sunt de nedetectat.

Hai că mă opresc... c-am scris un roman :lol:
KIA Cee'd SW 1.6DSL Machine Silver B-02-AMH Poze pozuliţe
ODO: >36000 and counting...
rebeu

Model: Ceed SW
Motorizare: 1,6DSL

Re: Noi tipuri de radare in echiparea Politiei

Postby stenso » 27 Apr 2010, 17:18

da exista acele detectoare de radare ^nedetectabile^ (au un sistem de constructie aparte probabil) pt tarile unde acesta sunt complet interzise, si sunt fie de forma unei oglinde retrovizoare,fie se monteaza in bara...
ceed best black pearl
1.4 benzina
odo 17000
POZE http://picasaweb.google.com/stenso.cr/Stenso#
stenso

Model: Ceed HB
Motorizare: 1.4

Advertisement

Previous

Return to Rutiera

• { RELATED_TOPICS }
    Replies