• Advertisement
International Motors Group
MIT MOTORS

anvelope de iarna

Tot ceea ce tine de legislatia rutiera, procese verbale, probleme
Forum rules
Prin folosirea acestui forum, acceptati regulamentul

Re: anvelope de iarna

Postby menta » 25 Sep 2011, 02:33

daca ai michelin-urile de vara de ce Dumnezeu sa-ti iei all seazon care sunt un fel de rahat...adica un cauciuc mai prost vara ca unul de vara si mai prost iarna ca unul de iarna.
We shall go on to the end
we shall fight on the seas and oceans
we shall fight on the beaches
we shall fight on the landing grounds
we shall fight in the fields and in the streets
we shall fight in the hills
we shall never surrender
menta
Senior Member

Model: Ceed SW
Motorizare: 1.4

Postby florin-adrian » 25 Sep 2011, 07:24

In testul acesta de lege, este specificat undeva ca si cei din orase trebuie sa aiba obligatoriu? Ma gandesc ca eu nu prea circul iarna in exterior cu masina personala si prin oras, doar nu o sa fie zapada de la 1 noiembrie pana la 1 martie non stop.
Feriti linia de contact. 27 000 Volti
florin-adrian

Model: Ceed HB
Motorizare: 1.4 - 109cp

Advertisement

Postby sonty » 25 Sep 2011, 07:49

si inca o mica nota: singura mentiune despre data de 1 noiembrie in OUG 5/2011 este ca anumite prevederi din ea vor intra in vigoare de la 1 noiembrie 2011. prevederile alea in schimb zic doar ca se interzice circulatia autovehiculelor pe drumuri acoperite cu zapada, gheata sau polei fara a fi echipate cu anvelope de iarna.

iar in ceea ce priveste anvelopele de iarna definitia oficiala este:
"6^1. anvelope de iarna — anvelope omologate conform Directivei 92/23/CE a Consiliului din 31 martie 1992 privind pneurile autovehiculelor si ale remorcilor acestora, precum si montarea lor, Regulamentului Comisiei Economice pentru Europa a Organizatiei Natiunilor Unite (CEE-ONU) nr. 30 sau Regulamentului Comisiei Economice pentru Europa a Organizatiei Natiunilor Unite CEE-ONU nr. 54, dupa caz."

ce e chiar dragut e ca directiva aia din 92 (http://eur-lex.europa.eu/LexUriServ/Lex ... 023:en:NOT) nici macar nu mai e in vigoare, fiind anulata de regulamentul 661/2009 (http://eur-lex.europa.eu/Notice.do?val= ... isu=#texte)
sonty

Advertisement

Postby stenso » 25 Sep 2011, 09:12

stie cineva daca trebuie toate 4rotile sau numai fata?! Intreb ca astia de la firma ar cam vrea sa.mi puna decat pe fata :(

si inca ceva pana la urma este obligatoriu de la 1nov--31martie...chiar daca va fi soare afara,adica fortat obligat sa ai cauciuciucuri de iarna...sau doar atunci cand este zapada,gheta,sau polei??!? Ca tot nu mi.e clara treaba!!!
ceed best black pearl
1.4 benzina
odo 17000
POZE http://picasaweb.google.com/stenso.cr/Stenso#
stenso

Advertisement

Postby pogo » 25 Sep 2011, 20:55

All-season sunt o mare prostie tinand cont de clima din Romania (temperat-continentala), cu temperaturi intre -20C si +40C. Alea sunt perfecte pentru Europa de Vest (clima temperat-continentala oceanica) cu variatii de temperatura aproximativ intre -5C si +25C.
Kia Cee'd 1.6 DSL HP EX +opt. pentru siguranta si confort
ODO: +101 000 km
pogo

Motorizare: 1.6 DSL HP

Advertisement

Postby sonty » 27 Sep 2011, 06:55

stenso, din ce-am priceput eu obligatia e sa ai cauciucuri de iarna pe toate rotile atunci cand circuli pe drumuri acoperite cu zapada, gheata sau polei, oricand dupa 1 noiembrie 2011. daca e zapada pe drum pe 1 iunie 2012 tre sa ai cauciucuri de iarna. eventual daca te duci pe la balea s-ar putea sa si gasesti zapada.
asta e ce-am priceput eu.
sonty

Advertisement

Postby quelloo » 27 Sep 2011, 08:54

stenso wrote:stie cineva daca trebuie toate 4rotile sau numai fata?! Intreb ca astia de la firma ar cam vrea sa.mi puna decat pe fata :(

si inca ceva pana la urma este obligatoriu de la 1nov--31martie...chiar daca va fi soare afara,adica fortat obligat sa ai cauciuciucuri de iarna...sau doar atunci cand este zapada,gheta,sau polei??!? Ca tot nu mi.e clara treaba!!!

din ce stiu io, e bine sa ai cauciucuri de iarna cand scade temperatura sub 7 grade afara. asta pentru ca au alta compozitie.
quelloo

Model: proCeed
Motorizare: 2.0 DSL

Advertisement

Postby stenso » 27 Sep 2011, 12:03

am inteles si nu prea(orcum 1iunie e dupa 31martie,sau inainte de 1noiembrie...si daca era asa numai punea nicio data ziceau simplu sunt obligatorii pe zapada....sau numai ziceau nimic de zapada si dadeau decat acel interval) in fine...cert este ca ma apuc sa.mi caut si sa.mi iau in premiera cauciucuri de iarna...

Ceva recomandari? Ceva preturi?
ceed best black pearl
1.4 benzina
odo 17000
stenso

Advertisement

Postby rebeu » 27 Sep 2011, 12:30

Hummmm... Obligativitatea echipării cu anvelope de iarnă este valabilă în intervalul 1 noiembrie - 31 martie pe drumuri cu zăpadă şi/sau gheaţă/polei.
În cazul în care ai produs un eveniment rutier care generează pagube, în afara recuperării pagubelor din buzunarul tău, vei mai fi şi amendat dacă nu eşti echipat corespunzător perioadei din an.

Dacă e soare şi uscat pe jos nu te va amenda cineva, indiferent de perioada din an. Peste tot in textele legilor se specifica: drumurile publice acoperite cu zapada, gheata sau polei.

Eu mi-am luat de acum o luna Debica Frigo II. Mai e un topic pe-aici pe undeva unde se ajunge la concluzia că pentru suma de aprox. 250roni/buc cam asta este cea mai bună opţiune.
KIA Cee'd SW 1.6DSL Machine Silver B-02-AMH Poze pozuliţe
ODO: >38000 and counting...
rebeu

Model: Ceed SW
Motorizare: 1,6DSL

Advertisement

Postby stenso » 27 Sep 2011, 20:53

Ajutor!!! ce ma sfatuiti intre

GOODYER:
UG7+ MS (323 RON)
UG8 MS (323 RON)
ULTRA GRIP 7+ (307 RON)
ULTRA GRIP 8 (299 RON)

sunt curios mai ales care e diferenta intre cei doi septari??? stiu ca m+s insemna noroi si zapada dar banuiesc ca ambele sunt de iarna nu? cu cele m+s banuiesc ca esti mai scutit de eventuale probleme de interpretare al politistului, dar oare asta sa fie diferenta intre ele doar inscriptia?? sau si cea la compozitie imlicit la calitate.?!!

si invingatorul de acolo l-as compara cu acesta...

DUNLOP
WINTER SPORT 3D (283 RON)

ps Sunt in dilema maxima :( (vad ca astea numai au varianta cu m+s)
ceed best black pearl
1.4 benzina
odo 17000
stenso

Advertisement

PreviousNext

Return to Rutiera

• { RELATED_TOPICS }
    Replies