Duminica 13.06.2010 cand se anuntau temperaturi caniculare la Bucuresti am luat hotararea sa iesim la iarba verde si racoare, sa servim masa si sa ne relaxam. Zis si facut. Am luat drumul muntilor mai exact
Valea Valsanului unde nu am mai fost pana acum si unde sunt mai multe
obiective turistice. Drumul a durat relativ putin pana la destinatie 1,40 (pana la intrarea in chei pe drum forestier). Asadar am luat in piept drumul forestier destul de bun dar presarat pe alocuri cu ceva treceri mai spectaculoase

, nu chiar dificile. Oricum se merge doar cu tr. 1 si 2 de viteza. Am parcurs astfel circa 10 km pana am gasit un loc mai retras de drum pe o insulita formata pe rau. Locuri erau destule dar ocupate de cei care au venit mai devreme sau cu o zi inainte (corturi si rulote din plin). In timp ce la Bucuresti te topeai de cald, acolo maxima meteo a fost in jurul pranzului de 23 de grade

. Pe la ora 16.00 dupa ce am fost amenintati vreo 2 ore de tunete puternice , am hotarat sa plecam mai ales ca incepuse usor sa ploua. Dar nu am plecat spre casa ci spre
Manastirea Corbii de Piatra. Adica pe drum drept peste munte insemnand vreo 4 km (drum forestier in panta abrupta) iar pe sosea vreo 10 de forestier inapoi + inca vreo 25 km pe sosea. Dar a meritat , a se vedea pozele si site-ul. Asa ca am beneficiat si de aer curat si de racoare si de o binemeritata relaxare.
PS in zona Valsan nu este retea nici la Orange nici la Vodafon nici internet RCS-RDS.
La intoarcere pe masura ce veneam spre Bucuresti gradele cresteau vazand cu ochii

Am plecat de la 23 de grade si am ajuns seara la 20.30 la 34 de grade!
http://picasaweb.google.ro/laurmic/Vale ... a13062010#