• Advertisement
International Motors Group
MIT MOTORS

Modul ridicare geamuri

Moderator: Akbhar

Forum rules
Prin folosirea acestui forum, acceptati regulamentul

Re: Modul ridicare geamuri

Postby mr_wizard » 01 Feb 2010, 17:14

Am vorbit cu Joco (multi il cunoasteti :wink: ) despre modulul asta buclucas si mi-a zis:
Joco wrote:
Buna seara,

Teoretic: orice sistem, care deserveste o asemenea functie, ar trebui sa aiba functia de limitare de curent.
Mai pe intelesul toturor: cand geamul este actionat, la capatul de cursa (jos/sus) un dispozitiv trebuie sa "spuna" motorasului
sa se opreasca. Daca nu s-au livrat cu sistem senzori (de regula Hall), care se monteaza, atunci oprirea motorului se face prin
limitatorul de curent electronic din unitatea de comanda livrat cu sistem.
Astfel in momentul in care geamul se propteste de rama de sus sau de jos, apare un supracurent
si sistemul se decupleaza automat.

Concluzie: sistemul poate fi montat pe ORICE masina.

In anumite situatii, cand geamul ar glisa mai greu, se poate intampla ca sa ramana pe o pozitie intermediara.
In acest caz se inverseaza directia de actionare si se incearca din nou. Bineanteles solutia optima este sa se
repare ramele si sinele de glisare, ca geamul sa culiseze usor :-)
Alt pericol nu exista.

NB,
Joco

Mai departe, l-am intrebat daca exista vreun risc de fortare a motorasului de ridicare a geamurilor.
Joco wrote:
- exista un risc: daca limitarea de curent proiectata este prea mare, se poate intampla sa se strice mecanismul geamului prin "fortare". Acest lucru se intampla si la sistemele montate de fabrica (ex.golf 4)
la care dupa 4-5 ani de functionare mecanizmul cedeaza si trebuie inlocuit ;-)

Eu: "Pai, si cum putem sti sigur daca limitarea de curent este prea mare?"

Joco wrote:
Un calcul ingineresc pentru fortele acceptate de sistem ar fi complicat.

Insa: dupa ce instalez sistemul, comanda ridicarea geamului cu o mana (palma) intre rama si geam si cu mana "ramasa liber" pe siguranta sistemului!
Daca forta de comprimare este suportata usor de mana si sistemul se decupleaza, atunci este ok. Daca cumva forta este prea mare si simti ca te-ar rani geamul prin comprimare SCOATE IMEDIAT SIGURANTA!
Astfel sistemul ramane fara alimentare :-)
LE: se poate intampla ca in interiorul sistemului de comada sa existe si un semireglabil (potentiometru) prin care se regleaza limita de curent. Asta depinde de inteligenta celui care a proiectat sistemul :-) eu asa as fi procedat la proiectare.
Sfat pentru montare:

BCM (body controll module) are o linie "15" temporizata (30s) dupa taierea contactului.
Sistemul sa fie alimentat de acolo.
Acest lucru are 2 avantaje:
1* dupa luarea contactului timp de 30 secunde linia de alimentare este activa si geamul poate fi ridicat.
2* in repaos nu se consuma curent in plus fata de cel proiectat si astfel bateria nu "sufera" ;-)

Daca cineva mai are informatii folositoare, il rog sa posteze. Eu, unul, am incredere in parerea lui Joco.
Cu stima, :hello:
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.
cee'd 5D - 1.6 GSL MT LX Base Abyss Blue+ diverse optionale - comanda 22.02 - serie 02.04 - livrata 23.04.2008 (de Sf. Gheorghe) AG-24-NFS
ODO 103k km +
Image
mr_wizard
Senior Member

Model: Ceed HB
Motorizare: 1.6 T-Jet

Postby Akbhar » 01 Feb 2010, 17:23

Joco wrote:
1* dupa luarea contactului timp de 30 secunde linia de alimentare este activa si geamul poate fi ridicat.

Din cate imi amintesc, alimentarea sistemului de actionare a geamurilor se intrerupe imediat daca se opreste motorul si se deschide usa soferului. In cazul asta modulul nu va mai fi alimentat dupa ce soferul coboara din masina.

Problema la acest sistem e integrarea in instalatia electrica existenta intervenind cat mai putin asupra ei.
Kompass Blue ODO: 67.000km+
Arogant, partinitor, intolerant.
Akbhar
Moderator global

Motorizare: 1.4 GSL

Advertisement

Postby stenso » 01 Feb 2010, 20:52

un prieten de-al meu are asa ceva pe un hyunday accent ,cumparat de el(piesele/modulu) montat de el,impreuna cu alarma si inkiderea, si nu are nici un fel de problema din cate stiu,nici cu functionarea nici cu garantia.
ceed best black pearl
1.4 benzina
odo 17000
POZE http://picasaweb.google.com/stenso.cr/Stenso#
stenso

Motorizare: 1.4

Advertisement

Postby mr_wizard » 02 Feb 2010, 10:52

Akbhar wrote:Din cate imi amintesc, alimentarea sistemului de actionare a geamurilor se intrerupe imediat daca se opreste motorul si se deschide usa soferului. In cazul asta modulul nu va mai fi alimentat dupa ce soferul coboara din masina.

Intr-adevar, asa e :(

Joco wrote:
Sistemul NU este proiectat ca sa deserveasca functii de confort.
Trebuie sa inchizi geamul prin comanda manuala.

Deci, e complicat... :(
cee'd 5D - 1.6 GSL MT LX Base Abyss Blue+ diverse optionale - comanda 22.02 - serie 02.04 - livrata 23.04.2008 (de Sf. Gheorghe) AG-24-NFS
ODO 103k km +
Image
mr_wizard
Senior Member

Advertisement

Postby comfort_auto » 04 Feb 2010, 08:58

Joco wrote:
Daca nu s-au livrat cu sistem senzori (de regula Hall)

sistemul cu senzori hall ar fi mult mai scump deci sigur e doar cu limitare de curent

Joco wrote:
Insa: dupa ce instalez sistemul, comanda ridicarea geamului cu o mana (palma) intre rama si geam si cu mana "ramasa liber" pe siguranta sistemului!

eu am facut incercarea asta dar neavind siguranta la vedere, am folosit o sticla de plastic pina cu aer si inchisa. dupa cum se comporta.. eu nu mi-as risca mana nici cu siguranta la indemana

poza a 2-a cred ca reprezinta un modul de inchidere\deschidere geamuri automat pentru ca se intervine si la functia DOWN, pe cand aici era vorba doar de UP.
Suzuki SX4
comfort_auto

Model: Alta marca
Motorizare: 1.5

Advertisement

Postby vasilica_ion » 10 May 2010, 10:40

Nu te poti baza pe masina - taie curentul foarte repede... nu stiu acum exact ce si cum face, in un lucru e cert: in momentul in care esti afara din masina si te pregatesti sa apesi pe telecomanda, curentul e taiat de mult timp... si vorbesc aici de cazul in care oprire motor, scos cheie, deschis usa, iesit, inchis usa nu trec mai mult de 15 secunde...
Cee'd 1.4 Classic (+ ESP, FAC, PWD, FEK, UVG, HYD)
ODO 70k (de la 30 Aug 2007)
vasilica_ion

Motorizare: 1.4

Advertisement

Postby Akbhar » 10 May 2010, 10:41

Curentul la geamuri se taie cand ai deschis usa. Scrie in manual. Daca treci peste chestia asta, banuiesc ca adaptarea unui sistem oarecare de comanda a ridicarii geamurilor e destul de facila.
Kompass Blue ODO: 67.000km+
Arogant, partinitor, intolerant.
Akbhar
Moderator global

Motorizare: 1.4 GSL

Advertisement

Postby comfort_auto » 10 May 2010, 11:00

cred ca merita masurata alimentarea la geamuri.. dar din cate stiu odata ce ai scos cheia nu mai e curent la alimentare geamuri. de aceea cu o alarma, care sta activa pe toata durata "dormirii" masini se poate face asta. probabil ca alimentarea la geamuri vine direct din modulul de alarma

de vazut comportamentul la masinile cu alarma din fabrica.. acolo daca nu e prevazut si activat se poate sa nu reusesti sa faci nimic. vezi avariile si semnalizarea ce nu au mers la petry din cauza acestei alarme din fabrica.
Suzuki SX4
comfort_auto

Model: Alta marca
Motorizare: 1.5

Advertisement

Postby BUNU » 10 May 2010, 11:37

Ceed-ul meu are alarma instalata din fabrica.Am incercat sa-i montez modul de ridicare geamuri,senzor perimetru si tractare,geam spart etc.NU s-a putut.Am fost obligat sa-i montez o alta alarma cu toate aceste optiuni.Acum am doua alarme montate pe masina si amandoua in stare de functionare.Service ENA Galatia atorizat KIA.
Album foto,
http://picasaweb.google.com/BUNULE
Kia Ceed supranumita ROSCATA
Ești prost și vrei să te remarci? Aprinde proiectoarele! Ești cel mai prost? Aprinde și stopul de ceață!
BUNU

Motorizare: 1,6 cmc

Advertisement

Postby mr_wizard » 10 May 2010, 17:50

BUNU wrote:Ceed-ul meu are alarma instalata din fabrica. Am incercat sa-i montez modul de ridicare geamuri, senzor perimetru si tractare, geam spart etc. NU s-a putut. Am fost obligat sa-i montez o alta alarma cu toate aceste optiuni....

Si acum se ridica si geamurile la armare/inchidere?
ODO 103k km +
Image
mr_wizard
Senior Member

Advertisement

PreviousNext

Return to Reduceri pt membrii Club Kia Romania

• { RELATED_TOPICS }
    Replies
    Views