• Advertisement
International Motors Group
MIT MOTORS

Group buy KIA Polonia

Locul in care puteti posta anunturi despre vanzarea pieselor sau accesoriilor auto

Moderator: Akbhar

Forum rules
Prin folosirea acestui forum, acceptati regulamentul

Re: Group buy KIA Polonia

Postby Devilson » 08 Mar 2011, 16:50

@sender, nici mie nu-mi place polemica si nici nu sunt "foarte avizat" (n-am inteles ironia in acest caz, dar ma rog), dar nici nu-mi place sa crezi ca suntem veniti cu pluta si nu am mai auzit de transfer bancar sau plati externe.

sa o luam cu inceputul:

in 05.03.2011 ai spus urmatoarele intr-un post:
Numai ca nu poti plati cu card-ul

astazi spui:
cei interesati pot sa verifice ca plata cu cardul este posibila pana la suma de maxim 500 zloti

deci te contrazici singur.
suma maxima de plata cu cardul de care vorbesti tu de 500 zloti banui ca e suma maxima per tranzactie/plata. dar cine te opreste sa faci 2-3 plati consecutive sau a a doua zi? se pot face 2-3 facturi cu sume pana in 500 zloti. plus ca transferul international DUREAZA CEL MAI MULT, fata de plata cu cardul care e cea mai rapida modalitate de plata.

tot in 05.03.2011 ai mai spus:
si mai mult decat atat mai vorbim si de niste reduceri,

reducerile obtinute de tine sunt mai mari decat suma platita de @konvict, in conditiile in care el NU A NEGOCIAT NIMIC.

tot in 05.03.2011 ai spus:
la care se adauga un comision de transfer bancar negociat cu banca lor

nici pana acum nu ai explicat cum ai negociat tu cu banca straina a destinatarului transferului. spune-mi si mie cum poti negocia atata timp cat tu platesti comision catre banca romaneasca de la care trimiti si catre banca externa a romaniei. cine stie, poate am eu vreo lacuna aici si poate imi prinde bine pe viiitor cand o sa mai transfer si eu bani, si voi negocia si eu cu vreo banca. desi, cum am mai zis, am facut mai multe transferuri, de la 3 banci in total, dar nici una n-a pomenit ceva de negociere.

tot tu ai spus astazi:
Negocierea dintre mine si banca furnizorului se refera la o reducere a comisionului de transfer bancar, nu a cursului de schimb care in orice caz nu este cursul BNR ci cursul bancii din ziua x.

daca citeai atent ce am scris eu ieri, vedeai ca se aplica cursul BNR DOAR in cazul platii cu cardul. plata se face din LEI in ZLOTI.
pentru plata prin internet banking sau la ghiseu, ESTE NEVOIE SA AI CONT IN MONEDA CARE O TRIMITI. trimiti din cont in euro - in cont in euro, sau din zloti - in zloti DECI NU SE FACE VREUN SKIMB VALUTAR PENTRU PLATA.

si inca un aspect:
m-am mai ocupat si eu de "group buy", cumparand piese si alte accesorii de la firma Noris Automotive, dar am postat pe forum fiecare mail primit de la firma cu preturile, discutiile cu ei precum si facturile/chitantele sa vada lumea cat si ce a costat. asta poti verifica, topicul inca exista.
tu nu ai postat nici factura, nici mailuri, nici formularul de transfer al banilor de la banca, intr-un cuvant, NIMIK. si te mai intrebi de ce au iesit insinuari si divergente?

numa bine :hello:
Cum spun stramosii nostri latini:
Non importa la carosseria - motori e tutti.. :D
J.B.
GREEN from 30550 km :D
Devilson
Senior Member

Model: Ceed HB
Motorizare: rocket

Postby catalin1984 » 08 Mar 2011, 18:03

Avand in vedere ca am lucrat in sistemul bancar pana nu demult si pentru faptul ca fac frecvent importuri pe firma din Polonia o sa va scriu cateva coordonate.

Bancile negociaza cursul cu clientii lor, persoane juridice sau fizice de la minim 10.000 eur de regula.

Bancile negociaza comisioanele pentru platile valutare: SWIft+comison de plata(share) doar pentru tranzactii semnificative regulate. Sau pentru o singura tranzactie de mai multe sute de mii de euro.

Atentie comisoanele pentru platile valutare sunt compuse din SWIFT(comision in valoare de aproximativ 20 EUR pe la orice banca) + speze bancare impartite intre banca expeditorului si destinatarului. Incepand cu 2010 taxele bancare nu mai pot fi trimise in sistem our(taxele le suporta expeditorul) sau invers plateste destinatarul comisoanele.

Cum ziceam si mai devreme, orice firma poate cumpara din orice tara a uniunii europene si isi poate scadea TVA de la expeditorul marfii.

Da asa este, pentru a face plati in polonia trebuie sa ai cont in zloti, sau in EUR, de regula firmele de acolo accepta si plata in EUR pentru exporturi.

Pentru a schimba in sloti se trece din RON in EUR si apoi in Zloti, ultima oara cand am verificat asta era sistemul, depinde totusi de banca.

Bafta
Ceed 1.4 Lx Best + Team Dynamics 17"
and
Ceed(2010) 1.6 crdi +ecoDynamics - stock 16"

http://www.colindetailing.ro/forum
http://www.colindetailing.ro
Image
catalin1984

Motorizare: 1.4 lx best

Advertisement

Postby menta » 08 Mar 2011, 21:52

@ devilson: preturile sunt mai mici decat preturile actuale de pe site deci reducerea este. La ce pret a cumparat celalalt acum 1 an nu prea conteaza.....preturile probabil s-au marit.
We shall go on to the end
we shall fight on the seas and oceans
we shall fight on the beaches
we shall fight on the landing grounds
we shall fight in the fields and in the streets
we shall fight in the hills
we shall never surrender
menta
Senior Member

Model: Ceed SW
Motorizare: 1.4

Advertisement

Postby Devilson » 09 Mar 2011, 07:24

sa zicem ca aici sunt circumstante atenunate. cum am zis si acu 2 zile, e posibil ca preturile sa se fi marit in cateva luni. cine mai stie care erau preturile atunci..
Cum spun stramosii nostri latini:
Non importa la carosseria - motori e tutti.. :D
J.B.
GREEN from 30550 km :D
Devilson
Senior Member

Motorizare: rocket

Advertisement

Postby Arnold12 » 09 Mar 2011, 20:57

Domnilor, s-a hotarat o implicare directa a CKR, se va da o comanda test, tot ce implica achizitia produselor (factura, reduceri,comisioane, transport etc...) va fi scanat si postat pe forum.

In functie de rezultat orice comanda group buy pt polonia va fi data prin CKR.
Cee'd SW 2.0 CRDi 140CP~170CP 6MT TX pregatit sa frustreze...a different ONE
Image
Album Arnold12
Kia Ceed SW 200Km/h - http://www.youtube.com/watch?v=tsQNcrqPImk
MAX 221km/h pe GPS/Autobahn Austria
Image
Toata lumea vorbeste despre el ...
Arnold12
Senior Member

Motorizare: 2.0 CRDi

Advertisement

Postby sender78 » 10 Mar 2011, 09:08

Chiar daca mai tarziu, dar cred ca am inteles unde se dorea sa se ajunga.

Va doresc spor la cumparaturi si multa bafta :hello:
Kia Cee'd 1.4 GSL
Piston Grey

Image
sender78

Advertisement

Postby WJB » 10 Mar 2011, 12:28

si cand ma gandesc la cele "n" numar de pagini, facturi postate si etc, au fost facute probabil pt o diferenta de cativa ron, e penibil...scuze ca spun asta, nu tin partea nimanui, dar am cumparat si eu prin @sender si pt o comanda group buy (filtru aer, polen, ulei) am platit aproximativ 11 ron transport Polonia-Cluj-Bucuresti(Cluj-Bucuresti prin curier) si nu mi se pare ca daca plateam cu 5 ron mai putin printr-o comanda individuala( lucru pe care nu il prea cred) eram mai fericit...
O zi buna...
PROCEED-1400cmc-109cp-ekipare best+multe altele custom made
http://picasaweb.google.ro/Nestatres/MyBeigePRO#
WJB

Model: proCeed
Motorizare: 1400

Advertisement

Postby menta » 10 Mar 2011, 12:56

la comanda individuala ieseai cu 4 lei si ceva mai mult....vezi ca am calculat eu pe undeva ..... dar erai mai fericit ca plateai la un curs mai mic.... :D :D :D :D :D

...4 lei e o suma pra mica pt a se face atat tam tam .
We shall go on to the end
we shall fight on the seas and oceans
we shall fight on the beaches
we shall fight on the landing grounds
we shall fight in the fields and in the streets
we shall fight in the hills
we shall never surrender
menta
Senior Member

Advertisement

Postby WJB » 10 Mar 2011, 14:02

exact...nu ma bag...fiecare face ce vrea si cum vrea...e bine totusi ca avem posibilitatea de a achizitiona piese originale la un pret mult mai mic decat pretul din service....care e mult peste difernta de 4 ron :hello:
PROCEED-1400cmc-109cp-ekipare best+multe altele custom made
http://picasaweb.google.ro/Nestatres/MyBeigePRO#
WJB

Model: proCeed
Motorizare: 1400

Advertisement

Postby bogdanescu78 » 13 Apr 2011, 09:08

DragosKIA wrote:Am vb ieri cu @sender; crede ca la sfarsitul saptamanii ii va ajunge comanda
Le voi primi eu cu trenul
Am vb cu toti, bucurestenii vor sa le primesc eu, idem @bogdanescu
@bestiuta tu cum vrei?Daca ti le trimit eu, le primesti la gara din Craiova, for free :wink: , @sender le va trimite la Craiova contracost-avantaj insa ca primesti acasa comanda
@catalin_1984 la tine cum e?

Cu ocazia "Intilnirii inopinate din timp aranjata.LoL" am primit cele 2 filtre de polen. :yahoo:
Multumesc "grashilor" implicati. :hello:
KIA Cee'd 1.4 GSL + ceva optionale, DAKAR YELLOW
bogdanescu78

Motorizare: 1.4 GSL

Advertisement

PreviousNext

Return to Piese si componente auto

• { RELATED_TOPICS }
    Replies
    Views
    Last post