• Advertisement
International Motors Group
MIT MOTORS

Evolutie preturi carburanti

Forum rules
Prin folosirea acestui forum, acceptati regulamentul

Re: Evolutie preturi carburanti

Postby Devilson » 19 Mar 2010, 10:36

daca o tine asa cu scumpitul, cred ca in iunie vom avea 5 ron /l benzina de 95. :banghead:
Cum spun stramosii nostri latini:
Non importa la carosseria - motori e tutti.. :D
J.B.
Devilson
Senior Member

Model: Ceed HB
Motorizare: rocket

Postby alcatraz » 21 Mar 2010, 12:33

tempo plus 95 euro 5 de la MOL 4.46 lei/litru.
de remarcat ca motorul are viata. :thumbsup:
cee'd 1.4 GSL EX MT Classic; SO RED, ODO 32000+;
album

www.PescarInOltenia.ro
I don't need sex! The Government fucks me every day.
alcatraz
Moderator

Motorizare: 1.4 GSL EX

Advertisement

Postby mr_wizard » 21 Mar 2010, 17:01

Efix 95 - 4,45 lei/litru :banghead:
cee'd 5D - 1.6 GSL MT LX Base Abyss Blue+ diverse optionale - comanda 22.02 - serie 02.04 - livrata 23.04.2008 (de Sf. Gheorghe) AG-24-NFS
ODO 96k km +
Image
mr_wizard
Senior Member

Motorizare: 1.6 T-Jet

Advertisement

Postby laurmic » 22 Mar 2010, 19:58

Asociatia Oameniilor de Afaceri: Scumpirea carburantilor este nejustificata

Reprezentantii oamenilor de afaceri din Romania considera ca scumpirea carburantilor este nejustificata si ca producatorii din domeniu "au un comportament economic de tip cartel", revenind totodata cu propunerea introducerii unei taxe de tip "Robin Hood" pentru unele companii energetice. "Asociatia Oamenilor de Afaceri din Romania (AOAR) isi exprima dezacordul fata de cresterea pretului combustibililor, in conditiile in care pretul petrolului, eterna justificare a companiilor petroliere, inclusiv a celei care extrage petrol in Romania la pretul fixat de 20 dolari/baril, a ramas stabil in ultimele 12 luni, in jurul valorii de 78-80 dolari/baril", se arata intr-un comunicat al AOAR.

In acest sens, Asociatia cere examinarea evolutiei pretului combustibililor pe piata locala si internationala si considera ca intr-o perioada economica dificila nu se justifica obtinerea de profituri doar prin mariri de preturi ca urmare a unei pozitii dominante.

"Cerem Guvernului sa examineze procedura privind impozitarea suplimentara - taxa «Robin Hood» ce trebuie aplicata in cazul obtinerii de profituri justificate de companiile energetice prin simpla crestere a preturilor", se precizeaza in comunicat.

Oamenii de afaceri arata ca majorarea preturilor la combustibili are efecte inflationiste importante.

"Combinat cu mentinerea unui curs de schimb nejustificat economic, Romania risca sa asiste rapid la o crestere accelerata a importurilor, cresterea rapida a deficitului comercial si agravarea situatiei economice a tarii prin cresterea accelerata a somajului in sectorul privat", se mai arata in comunicat.

Pe de alta parte, AOAR aprecieaza ca nejustificata lipsa de reactie a autoritatilor competente, mai ales a Consiliului Concurentei si a Guvernului, fata de comportamentul economic de tip cartel a producatorilor din domeniu.

Pretul carburantilor din Romania se situeaza in prezent la niveluri apropiate cu cele din 2008, in conditiile in care pretul petrolului a atins maximul istoric de 147 dolari/baril.

stiriauto.ro
Jurnal
ODO 69000 km
laurmic
Senior Member

Model: Ceed SW
Motorizare: 1,6 CRDI

Advertisement

Postby aktymel » 22 Mar 2010, 22:13

cred ca in scurt timp .. voi merge pe GPL.. si ma gandesc foarte serios la acest aspect..ramane sa-mi aleg ziua pt montajul propriuzis... la un calcul in mare facut de mine .. in 15 mii de km(maxim) am amortizat costul instalatiei(vreo 2.300 de ron) :good:
Kia Cee`d 1.4 16 V , 109 Hp, piston gray Best + optionale after market--> ODO > 45.000 +
aktymel

Motorizare: 1.4

Advertisement

Postby ionut75 » 22 Mar 2010, 22:16

In cazul asta adio portbagajul tau aktymelule.
Asta in cazul in care nu iei o butelie toroidala in locul rotii de rezerva.
KIA Cee'd HB - 1.4

Image
Daca tot faci un lucru, atunci fa-l bine!
ionut75
Moderator

Advertisement

Postby aktymel » 22 Mar 2010, 22:19

portbagaj eu oricum nu am :rotfl: ca este ocupat de subwoofer.. nu cred ca optez pt toroidala .. ca are capacitate mica de imbuteliere... Problema o sa fie .. ce fac eu ? sa renunt la Subwoofer... nu cred, mai pun si butelia gpl .. adio portbagaj de tot ... :beee:
Kia Cee`d 1.4 16 V , 109 Hp, piston gray Best + optionale after market--> ODO > 45.000 +
aktymel

Advertisement

Postby Arnold12 » 25 Mar 2010, 08:53

Scade pretul petrolului

Pretul petrolului era in scadere, joi dimineata, pe bursele asiatice, dupa publicarea datelor privin stocurile de titei din Statele Unite.

Astfel, in tranzactiile de dimineata, petrolul "light sweet crude", cu livrare in luna aprilie, s-a ietinit cu 31 de centi si a ajuns la valoarea de 80,30 dolari pe baril - relateaza France Presse.

Pretul petrolului Brent, din Marea Nordului, cu termen de livrare luna mai, a scazut cu 27 de centi si a ajuns la nivelul de 79,35 dolari.

sursa

Cred ca petrolul care ajunge la noi e extras din aur de se tot scumpeste :banghead:
Cee'd SW 2.0 CRDi 140CP~170CP 6MT TX pregatit sa frustreze...a different ONE
Image
Album Arnold12
Kia Ceed SW 200Km/h - http://www.youtube.com/watch?v=tsQNcrqPImk
MAX 221km/h pe GPS/Autobahn Austria
Image
Toata lumea vorbeste despre el ...
Arnold12
Senior Member

Motorizare: 2.0 CRDi

Advertisement

Postby laurmic » 25 Mar 2010, 09:03

La noi cred ca se extrage din partea cealalta a pamantului :rotfl: :rotfl:
Jurnal
ODO 69000 km
laurmic
Senior Member

Motorizare: 1,6 CRDI

Advertisement

Postby pogo » 25 Mar 2010, 09:18

Scaderea aia de care vorbeste Hotnews e doar raportata la ziua de alaltaieri si e nesemnificativa. De vreo 3 saptamani oscileaza in jurul a 80 USD/baril.
Kia Cee'd 1.6 DSL HP EX +opt. pentru siguranta si confort
ODO: +101 000 km
pogo

Motorizare: 1.6 DSL HP

Advertisement

PreviousNext

Return to Non-Auto

• { RELATED_TOPICS }
    Replies
    Views
    Last post