• Advertisement
International Motors Group
MIT MOTORS

It is currently 08 Feb 2012, 00:34

News News of Rutiera

Site map of Rutiera » Forum : Rutiera

Tot ceea ce tine de legislatia rutiera, procese verbale, probleme
Forum rules
Prin folosirea acestui forum, acceptati regulamentul

Adio, spaga!

Adio spaga! Convorbirile politistului cu soferul vor fi inregistrate si filmate

Zilele in care scapam de orice amenda cu cate 50-100 de lei plasati strategic in talon par sa apuna. Si asta pentru ca politia rutiera are un proiect inspirat din alte tari care presupune ca fiecare politist sa aiba un microfon prin care se vor inregistra toate discutiile cu soferii. Mai pe scurt, adio intelegere pentru spaga!
Conform site-ului puterea.ro, Inspectoratul General al Politiei ...
Read more : Adio, spaga! | Views : 83 | Replies : 5

Atenţie şoferi! Veţi fi sancţionaţi indiferent de statul UE în care aţi comis infracţiunea

Parlamentul European a dat undă verde, miercuri, unei directive a Comisiei Europene ce întăreşte cooperarea poliţienească şi vizează posibilitatea de a sancţiona un şofer indisciplinat, chiar dacă a comis infracţiunea într-un alt stat membru UE decât cel al cărui cetăţean este.
Mai multe aici

Senatul Romaniei a decis, fara amenda pt centura,viteza si vb la mobil

Legea privind circulatia pe drumurile publice a fost modificata, iar urmatoarele fapte vor fi pedepsite doar cu avertisment:

- Depasirea cu maxim 20km/h a vitezei maxime admise pe sectorul de drum respectiv;

- Conducerea unui autovehicul in mod nejustificat cu o viteza cu cel putin 10km/h sub limita minima obligatorie;

- Imposibilitatea prezentarii actului de identitate, a permisului de conducere, a certificatului de inmatriculare sau a talonului, la cererea politistului rutier, cand soferii nu detin ...

Dilema

Va supun atentiei urmatoarea situatie (pentru inceput faceti abstractie de masina galbena)

Image

1. Drum principal, semafor verde. Pentru facut la dreapta este verde intermitent. Dintre masina albastra si cea gri, care are prioritate de trecere ?
2. Semaforul pentru drumul principal este ROSU ( nu ca in poza). Masina galbena merge inainte, dar sta pe banda din dreapta si asteapta verdele. Procedeaza corect?

Daca este ceva neclar in desen spuneti si voi edita/adauga.

PS: ...
Read more : Dilema | Views : 248 | Replies : 20

anvelope de iarna

E oficial! Soferii, obligati sa-si echipeze masinile cu anvelope de iarna sau all season
Soferii vor fi obligati ca, in perioada sezonului rece, incepand cu luna noiembrie a acestui an, sa isi echipeze masinile cu anvelope de iarna sau tip all season, in caz contrar urmand sa fie sancţionati cu amenzi cuprinse intre 2.500 lei si 4.000 lei, a anuntat, miercuri seara, ministrul Transporturilor, Anca Boagiu.
E oficial! Soferii, obligati sa-si echipeze masinile cu anvelope ...
Read more : anvelope de iarna | Views : 928 | Replies : 23

Radarul fix, inventat de un vitezoman

Scris de Mihai Dumitrula June 8th, 2010

Primavara trecuta, atentia noastra a orbitat in jurul noilor radarel mobile “nedetectabile” cu care s-a inzestrat Politia Rutiera. Am descusut subiectul si am incercat sa aflam mai multe despre ele, pentru a ne pastra permisele de conducere fara puncte de penalizare. Chiar daca ne-am obisnuit cu ele si nu sunt la fel de suparatoare, radarele fixe au si ele o poveste interesanta, iar intelegerea modului lor de functionare ...
Read more : Radarul fix, inventat de un vitezoman | Views : 63 | Replies : 0

Bulevarde cu limita de viteza 60KMH - Bucuresti si Ilfov

As vrea sa stiu de unde pot face rost de lista cu bulevardele si strazile principale din Bucuresti si Ilfov, unde limita este de 60 Kmh. Eu circul zilnic prin Bucuresti si Ilfov in medie 70km si as vrea sa stiu care sunt limitarile, in afara de cea normala, 50Kmh.
Multumesc
Read more : Bulevarde cu limita de viteza 60KMH - Bucuresti si Ilfov | Views : 412 | Replies : 1

Constatarea amiabila

Daca nu ati aflat inca de la 1 iulie in cazul in care avem nefericirea sa fim implicati in accidente cu pagube materiale se va putea realiza Constatarea amiabila respectiv daca cei implicati in eveniment ajung la consens nu vor mai merge la politie pentru constatarea avariilor ,ei se vor prezenta la compania de asigurari.
Daca doriti mai multe informatii depre procedura legala in Constatarea amiabila vizitati situl http://www.constatulamiabil.ro ...
Read more : Constatarea amiabila | Views : 82 | Replies : 2

Statistics

Total posts 70864 • Total topics 5326 • Total members 1527

• Advertisement