by GabiKia » 11 Apr 2009, 16:49
Salutare Forumisti!!!
Iata povestea mea si prin ce am trecut sa nu mai treaca Nimeni:
In data de 09.04 am mers la Mit Motors pentru revizia de 50.000 pina aici nimic deosebit,am fost cu uleiul meu 6 litri de castrol 5w40 disel,filtrele de ulei,aer,polen de la 'ei' km pe bord:50.065,pina aici toate bune si frumoase.
Mi sa spus sa astept ca intr-o ora si treizeci de minute maxim va fi gata.
Ok am spus si am asteptat in sala.
Fac precizarea ca la receptie nu era Cosmin Stan,singurul OM din toate punctele de vedere in care se poate avea incredere,nu il laud si nici nu-i fac reclama.
De fapt acum realizez ca de fiecare data am facut reviziile numai pe tura lui,si mecanici din tura lui sunt cred singuri profesionisti adevarati.
Sa revin la ce am inceput a va povesti,dupa aproximativ o oara si zece minute masina era gata scoasa in parcare si mecanicul care a lucrat la masina vine cu cheile la mine sa imi zica ca totul este ok,eu ca un fraier pun botul si il si onorez cu 10 lei,sunt chemat la receptie mi se da devizul sa ma duc sa achit la caserie,total de plata 448 lei platesc si ma duc la masina,dar cum am prostul obicei(dar de fapt asa se procedeaza) ca inainte de a pleca sa verific masina si am inceput bine inteles cu motorul:
-scot joja sa verific uleiul
Stupoare:nivelul pe joja era peste Maxim cu mult circa 500grame in opinia mea
Am zis ca mi se pare sterg joja si verific din nou aceeas poveste, la lumina soarelui am observat si culoarea uleiului care era aproape la fel,impresia a fost ca nu fusese schimbat(mai tarziu mi sa confirmat acest lucru)dar sa revin.
-in urma verificari de trei ori a uleiului de pe joje ma hotarasc sa vorbesc cu tipul din receptie care la randul lui il cheama pe mecanicul care a lucrat la masina
-acesta incepe sa ma inbrobodeasca cu verzi si uscate(eu ca un fraier pun botul ma si gabeam ca eram in timpul programului si telefonul de la munca suna in draci)Aceasta nu este o scuza este un fapt!!!
-pina la urma fac ca ei si sub presiunea telefonului plec
Dar inima si gandul nu imi dau pace de loc Mai ales atunci cand sunt luat de fraier.
Duc masina acasa iau auto de serviciu si plec in treaba mea
Precizare:parcat kia pe loc drept pentru ca a doua zi sa pot verifica uleiul din nou.
10.04.2009
Imi fac treaba de dimineata la job dupa care imi iau liber trei ore si ma duc sa iau "kia" de acasa
Verific uleiul pe joja aceeas poveste mult peste maxim,plec cu masina usor fara sa o fortez pe turatii si ma duc si dau o proba de ulei la un institut de cercetare pentru ai face o analiza complecta,un inginer vine si trage cu o seringa din motor proba necesara(sa scos joja si pe acolo cu ajutorul unui furtunas sa recoltat cantitatea necesara)
-in urma discutilor avute cu mai multe persoane iau decizia de a ma intoarce in servis
Imi iau liber de la job restul zilei si plec la Mit Motors din nou,in prealabil sun si reusesc sa dau de Cosmin(norocul meu)era schimbul doi,il rog sa imi tina doi mecanici pentru un schimb de ulei si filtru,ajung pe la ora 16.45.
Vorbim afara linga masina dupa care intram in receptie fac actele de predarea auto pt ce am cerut,de data asta am stat linga masina.
Nu le am zis ca am dat proba de ulei,le cer lor sa-mi dea intr-o sticla(am vrut sa vad daca imi da)si sunt de acord.
BUN,dupa ce se verifica uleiul pe joja de fata cu mine cei doi mecanici il chema pe Cozmin(receptionerul Mit)si ii arata si lui,asta dupa ce in prealabil sa asteptat circa 30 min ca sa se raceasca motorul un pic si sa aiba timp uleiul sa se scurga in baie.
Concluzia:mi se da dreptate,Asa Si cu ce ma incalzeste asta pe mine?
Raspunsul oficial:vi sa schimbat uleiul DAR...aveti dreptate este prea mult ulei in motor
Eu atunci intreb:De unde ca eu am adus doar 6litri?!!!!?
............................................................................
punctele rog sa se interpreteze ca tacere
Eu am scut metalic la motor,atunci cand mecanici au ridicat masina pe elevator ca sa dea scutul jos sa constatat ca din 4 suruburi de prindere cate are scutul unul era pus de ochi lumii si nu era al meu ca avea filetul stricat.
OK,se da drumul la ulei,se corecteaza cu un tarod gaura din sasiu(cea originala)se pune busonul se monteaza la loc scutul Corect si cu simnt de raspundere,se lasa masina jos,dupa care se curata si goleste scaunul in care se monteaza filtrul de ulei(altul nou)In prezenta mea se pun 5,5litri ulei in motor,se da o cheie la motor se lasa sa mearga circa 3min dupa care se opreste se verifica joja si se mai complecteaza inca 300grame ulei motor,TOTAL ulei motor pus in baie 5litri si 800grame si sa ajuns la nivelul maxim pe joja.
Acum intreb si cu culoarea cum este?
Raspuns:stiti la motoarele disel se innegreste aproape imediat,Minciuna!!!!
Am lasat masina sa mearga la relanti 10 min si sa verificat uleiul ca si culoare+nivel...SURPRIZA
Era la fel....ca si atunci cand sa turnat in motor,DECI:futui mama lui de mecanic sau NU?
Eu sunt in releti amicale cu Cozmin,dar iam zis ca daca analiza uleiului iese Naspa(si asa va fi)AU PUSO cu mine!!
Nu am sa ma las fraierit de ei si nu va ramane asa Daca va fi cazul am sa merg si in tribunal.
Sincer la cum au decurs treburile mai mult ca sigur se va ajunge.
Este vorba de principiu si mai presus de toate este masina mea la care numai eu stiu cate sacrifici am facut pina am cumparato si nu am sa permit nimanui sa isi bata joc de munca mea.
CONCLUZIE
-aveti grije cui,unde si cum faceti revizile
-nu va lasati dusi de nas sau cu vorba
In rest toate Bune va doresc si sper ca nu va-ti plictisit.
Am sa va tin la curent cu au decurs ostilitatile
ps:pentru 6litri ulei+filtru si manopera am mai platit 485lei,cu alte cuvinte revizia de 50.000 sa facut de 1.100lei