• Advertisement
International Motors Group
MIT MOTORS

Ulei peste limita

Moderator: Akbhar

Forum rules
Prin folosirea acestui forum, acceptati regulamentul

Re: Ulei peste limita

Postby Devilson » 23 Sep 2010, 21:17

inca o data multam alcatraz. varianta 2 ar fi kiar ok. dar ma gandesc ca daca pun un ulei X (mai prost) si apoi pun ulei bun la revizie, cand s-or amesteca...nu e prb?

si varinata 1 ar merge daca aduc uleiul. teoretic as plati doar o juma de ora in plus de manopera, cat merge motorul in alea 30 de min la relanti.
Cum spun stramosii nostri latini:
Non importa la carosseria - motori e tutti.. :D
J.B.
GREEN from 30550 km :D
Devilson
Senior Member

Model: Ceed HB
Motorizare: rocket

Postby Akbhar » 23 Sep 2010, 21:30

Zic eu varianta a 3-a: faci schimbul ca si pana acum si de banii care iti raman pui benzina si te plimbi.

Daca folosesti de la inceput ulei bun nu are rost sa faci schimbul ala intermediar. Oricate clatiri ai face tot mai raman contaminanti si dupa cateva sute de kilometri uleiul se va inchide la culoare oricum. El pe langa lubrifiere are si rolul de a 'spala' impuritatile, care urmeaza a fi retinute de filtru. Motoarele sunt suficient de rezistente incat sa reziste 3-4 sute de mii de km doar cu schimburi normale de ulei.
Kompass Blue ODO: 67.000km+
Arogant, partinitor, intolerant.
Akbhar
Moderator global

Motorizare: 1.4 GSL

Advertisement

Postby Devilson » 23 Sep 2010, 21:39

teoretic asa ar fi. insa la mine trecusera numa 4 zile si facusem maxim 100 km de la revizie. uleiul era curat insa pe fund era jale. negru! deci e posibil ca la rezivie sa fie necesar un timp mai mare de scurgere decat cel aplicat de ei. altfel nu-mi explic uleiul care l-am avut in plus pe joja (decat daca ei mi-au pus ulei ca la carte 3.3 l insa nu se scursese de tot cel existent) si nici negreala scoasa la doar 4 zile.
Cum spun stramosii nostri latini:
Non importa la carosseria - motori e tutti.. :D
J.B.
GREEN from 30550 km :D
Devilson
Senior Member

Motorizare: rocket

Advertisement

Postby sonty » 24 Sep 2010, 10:34

va mai dau eu o idee, nu stiu cat de implementabila, dar la oltcit asa faceam:
1. scurs ulei vechi
2. scos alimentarea pe bobina si pe electrovalva (deci fara benzina si fara scanteie)
3. scos filtru de ulei
4. dat la demaror sau la manivela cateva minute.
rezultatul e ca mai curge vreu juma de litru aferent pompei de ulei. apoi scuturata masina stanga dreapta se mai scurg cateva sute de mililitri.
la umplere se mai face o data operatiunea cu demarorul fara alimentare ca sa se incarce circuitul la loc.
sonty

Motorizare: 1.4

Advertisement

Postby bestiuta » 24 Sep 2010, 12:24

Parerea mea e ca va complicati. Mergem la service si il schimba ei asa cum fac toti. Daca ramane ceva din cel vechi asta e :D
bestiuta

Advertisement

Postby bestiuta » 26 Sep 2010, 13:02

d_razvan te rog explica-mi si mie cum a reusit sa introduca pan jos furtunasul de perfuzie ca am incercat si se blocheaza .Trebuie impins cu ceva pt ca daca ai vazut si joja intampina putina rezistenta cant ajunge jos de tot :)
d_razvan wrote:Am avut si eu problema cu ulei peste limta, in jur de 10 mm peste.Am rezolvat cu un coleg care mi-a scos pe la joja cu o seringa si un furtunas cam 300 ml, si acum imi arata cam 2 mm peste full .
bestiuta

Advertisement

Previous

Return to Motor

• { RELATED_TOPICS }
    Replies
    Views
    Last post