Intai, Ceed-ul
Urmeaza -cu nimic mai prejos in mizerie, un renault meganne sedan
Intai de toate, am trecut la spalarea si decontaminarea suprafetelor.
Produse folosite:
- APC-pus in lance si dat pe masina, asta in loc de snowfoam, pentru a curata ultimele ramasite din sealantul de data trecuta, care deja avea aproape 2 luni pe masina, si inca se comporta bine.

Ce ne-a surprins-placut, recunosc! - a fost faptul ca solutia anti-ploaie Rain X a rezistat APC-ului, continuand sa fugareasca picaturile de apa ramase in urma clatirii masinilor...
Am trecut la etapa doua;
- Spalarea cu 2BM(alias metoda celor doua galeti), folosind pentru asta ca ustensile si solutie, cate doua manusi din blana si doua din microfibra-pentru praguri, bari, etc, locuri mai pline de murdarie. Samponul folosit a fost la Renault Meganne - Meguiars Gold Class (100 ml. la aprox. 17 l de apa) iar la kia ceed a folosit Chemical Guys Citrus Wash & Gloss
Galetile dotate fiecare cu cate un grit-guard..., galetile folosite sunt cele de aici - http://www.elitecarcare.co.uk/grit-guar ... et-set.php
Iata cum aratau galetile, dupa folosire, toata acea mizerie ramanand la fundul galetii de clatire...este lesne de inteles de ce iubesc grit-guardul...
Dupa spalarea cu metoda 2BM - mentionata mai sus, au urmat Jentile;
- S-a folosit pentru asta Bilberry

si normal periile dedicate...
Dupa clatirea finala, cu jet de apa, am trecut la decontaminarea suprafetelor caroseriei;
- Clay-bar verde de la Sonus impreuna cu Meguiars Last Touch diluat 1:1 cu apa distilata pe post de lubrefiant
Clay-bar, care dupa ce l-am plimbat pe intreaga suprafata a masinii, arata astfel:
Evident masinile noastre sunt intretinute foarte bine, deci nu avem contaminanti pe vopsea. Personal imi spal masina aproape in fiecare sambata
Dupa fiecare 3 panouri, il amestecam. Inainte de fiecare "morfolire" a lui, exact asa arata...aproape curat.
Dupa clay, a urmat inca o clatire cu jet de apa.
Am trecut apoi la urmatoarea faza a procesului, cea de decontaminare si curatire a stratului de vopsea cu ajutorul lui Sonax Lack Reiniger, etapa pe care am intrerupt-o dupa capota , portbagaj si plafon, constatand ca era munca in zadar! Padul rosu de la Sonus ramasese curat, deci nu mai avea sens sa pierdem vremea, stratul de vopsea era perfect curat si decontaminat.
Pentru Kia Ceed s-a folosit pentru decontaminare si curatarea suprafetei vopsite tot un clay verde marca Sonus, iar in loc de produsul Sonax, eu am preferat solutia Carlack Nano Systematic Care care , odata intinsa pe suprafata vopsita, a fost lasata cam 15 minute sa se usuce, apoi a urmat buffingul cu o laveta din microfibra, exact ca la o ceara. Dupa alte 15 minute, necesare uscarii finale a urmat un strat de JetSeal109

Dupa decontaminare si curatarea vopselei, am dat doua straturi de JetSeal 109 cu pauza de 30 min intre aplicari, sealantul de la jet seal mi s-a parut fantastic de usor de aplicat si mai ales de sters... Mod de lucru; dupa intinderea cu un pad din spuma a solutiei, se lasa circa 30 min. pt uscare, dupa care a urmat buffing-ul cu o laveta de buffing
Mai jos avem o poza cu laveta de buffing di sealantul Jet Seal 109
Azi am apucat totusi sa dau pe cauciucuri cu produsul care imi place mie foarte mult, este vorba de Sonus Tire & Bumper Dresssing

cauciucurile aratand la final astfel:

Iata, dupa sedinta de infrumusetare, inca ne-finalizata, look-ul lui renault meganne:

Si binenteles, "iubita" mea

Cam asta e tot,
Vizionare placuta