• Advertisement
Colin Detailing

Tutorial - atenuarea zgarieturilor adanci

Cum sa ne intretinem exteriorul autoturismului

Moderator: catalin1984

Forum rules
Prin folosirea acestui forum, acceptati regulamentul

Tutorial - atenuarea zgarieturilor adanci

Postby catalin1984 » 25 Feb 2010, 10:44

Acest tutorial este parte integranta din ghidul pentru folosirea masinii de polishat rotative aflat pe www.detailing-club.ro

Toate drepturile pentru acel ghid si implicit acest extras din ghidul respectiv apartin http://www.detailingworld.co.uk.

Pentru postarea acestuia am avut permisiunea autorului.

Va invit in continuare sa aflam cum putem atenua efectele zgarieturilor facute de vecinii invidios prin parcare.

Atentie acest tutorial se adreseaza profesionistior dar si entuziastilor, rezultele se obtin cu multa perseverenta.

Va recomand ca inainte sa va apucati de munca sa cititi cu mare atentie ghidul de folosirea a masinii rotative. Pentru a avea cunostiintele de baza necesare.

Spor la citit!

INLATURAREA DEFECTELOR PRIN ROTUNJIREA MUNCHIILOR

Asa cum am vazut mai sus, unele urme sunt pur si simplu prea adanci pentru a fi inlaturate. Si totusi mai sunt solutii. Muchiile ascutite din zgarieturile foarte adanci surprind lumina si o reflecta sub forma de raze care sunt foarte usor de observat cu ochiul liber. Daca aceste muchii pot fi rotunjite, atunci ele nu vor se vor reflecta sub forma de lumina difuza in loc sa se reflecte direct producand acel efect nedorit. Practic zgarietura devine mai putin vizibila in felul acesta. Prin aceasta metoda deci obtinem o imbunatatire vizibila.

EXEMPLU: JAGUAR S-TYPE

In poza de mai jos este prezenta o zgarietura foarte adanca in aripa spate a unui Jaguar S-Type. Zona de aici a fost polishata cu un abraziv cu putere de taiere mica pentru a inlatura zgarieturile superficiale din jurul zgarieturii foarte adanci, dar zgarietura foarte adanca nu prezinta semne de imbunatatire.
Image

Confruntandu-ne cu aceasta situatie, grosimea vopselei ar trebui sa fie verificata cu aparatul de masura inainte de a merge mai departe. In cazul de fata nu putem sa eliminam complet zgarietura datorita adancimii zgarieturii si a grosimii vopselei disponibile. Deci in acest caz vom apela combinatia de polish+pad cu abrazivitate medie. Dupa circa doua treceri rezultatele se pot vedea in poza de mai jos.

Image

Zgarietura este inca vizibila, dar efectele ei nu mai sunt la fel de vizibile.

Va multumesc pentru atentie
Ceed 1.4 Lx Best + Team Dynamics 17"
and
Ceed(2010) 1.6 crdi +ecoDynamics - stock 16"

http://www.colindetailing.ro/forum
http://www.colindetailing.ro
Image
catalin1984

Model: Ceed HB
Motorizare: 1.4 lx best

Re: Tutorial - atenuarea zgarieturilor adanci

Postby Akbhar » 25 Feb 2010, 11:29

In cazul unei astfel de zgarieturi nu se poate umple cu vopsea de retus si polisha apoi (cum se face in cazul ciupiturilor de la pietre)? Am si eu o astfel de urma pe capota si nu stiu care e care e cea mai buna metoda de a o estompa.
Kompass Blue ODO: 67.000km+
Arogant, partinitor, intolerant.
Akbhar
Moderator global

Motorizare: 1.4 GSL

Advertisement

Postby catalin1984 » 25 Feb 2010, 11:54

Cea mai buna metoda nu exista, in detailing nu exista gresit sau bine,

Exista pot sa faca treaba bine.......si atat

Practic ceea ce vreau eu sa intelegeti este ca metoda aceasta va scuteste de bataia de cap aferenta umplerii cu vopsea retus.

Adica: Curatare foarte insistenta a zgarieturii cu alcool izopropilic, umplere cu foarte mare atentie cu vopsea de retus care desi este comandata pe codul masinii, sa fiu al naibii dac se potriveste cum trebuie :(. Dupa ce aplicam vopseaua de retus putin peste nivelul vopselei originale si evident o lasam sa se usuce bine intr-un spatiu la temepratura optima. Incepem cu un smigher umed de 1500 si progresam pana la 3000 din 500 in 500. La final se foloseste un polish mediu ca abrazivitate pentru inlaturarea defectelor, iar mai apoi un polish de finish pentru a perfectional lucrarea.

La sfarsit iti vine sa te dai cu capul de pereti cand vezi diferenta de culoare (foarte mica) dintre umplutura si vopseaua originala. Si tot la sfarsit cand vezi ca de aproape este foarte evidenta umplerea zgarieturii.

Deci ramane sa va decideti voi care din cele doua metode vi se potrivesc mai bine.

Timp de lucru metoda prezentanta mai sus: 1 ora maxim.

Timp de lucru metoda: umplere zgarietura, in functie de numarul zgarieturilor intre minim 6 ore (cu tot cu uscare), daca vrei sa ai un rezultat decent.
Ceed 1.4 Lx Best + Team Dynamics 17"
and
Ceed(2010) 1.6 crdi +ecoDynamics - stock 16"

http://www.colindetailing.ro/forum
http://www.colindetailing.ro
Image
catalin1984

Motorizare: 1.4 lx best

Advertisement

Postby geojack » 01 Jul 2010, 17:24

am si eu zagrieturi ............ vreo 5-6 pe partea dreapta aproape cat toata masina, nu stiu ce sa fac, sa o fac pe casco, alta sansa nu am
geojack

Motorizare: 1.4

Advertisement

Return to Intretinere exterior

• { RELATED_TOPICS }
    Replies
    Views
    Last post