Este vorba de un Renault Dauphin, aceasta masina este una de colectie, si putini dintre voi stiu ca este de fapt masina ce a fost fabricata de Francezi exact inainte de Dacia 1100.
Masina dupa cum ziceam este una de colectie la viata ei a petrecut mai mult timp in garaj decat pe strada. A avut trei propietari incluzandul pe Alex cel care mi-a adus-o sa o restauram.
Problemele principale au fost:
1 - Vopseaua matuita de la atatea lavete cu motorina(in principal cu asta era curatata masina in garaj).
2 - Contaminantii care imi dadeau batai de cap.
3- Grosimea extrem de mica a stratului de vopsea( lac nu prea exista pe vremea aia). Grosimea era intre 35-55 microni. Fiecare panou era destul de neuniform ca grosime de aceea a trebuit sa fac masuratori din 10 in 10 cm in cruce pentru a reduce posibilitatea de ardere a vopselei.
Sa incepem:
Pentru inceput masina a fost spalata cu Optimum Car Wash pe post de snow foam.
Mai apoi am mers la metoda celor doua galeti cu samponul Citrus Wash and Gloss. Am folosit o dilutie mai puternica pentru ca masina era destul de grasa.
Dupa clatire masina a intrat inauntru pentru o sedinta de decontaminare cu Clay Bar sonus si Einszett Mult Wash pentru a elimina bitumul, poate vechi de zeci de ani......
Dupa doar cativa centrimetri patrati clay bar sonus arata cam asa:

Practic mi-am dat seama ca aveam de munca, decontaminarea in sine a durat cam o ora si ceva cu ajutor din partea colegului meu Cristi.
Masina inainte de polish:

Intre timp bucatile cromate erau tratate de catre propietarul Alex impreuna cu colegul meu Cristi. Folosind wire wool si Einszett Chrompflege. Si pentru finisare buretele sonus sfx pro.

Mai departe am intampinat ceva probleme din partea unei vopsele ce era extrem de moale, si fragila. Spun fragila pentru folosind rotativa si orice pad+polish din gama menzerna indepartam minim 5 microni. OUUUUU:scary:.
Am scos masina DAS 6 PRO din dotare, si am continuat pe comboul care l-am gasit cel mai potrivit pentru aceasta vopsea.
Anume: Padul portocaliu Menzerna impreuna cu Menzerna po203. Urmat evident de padul negru de la Menzerna impreuna cu 106fa.
Dupa polishare masina era deja mult mai clara. Desi nu arata rau nici inainte.

Propietarul si eu extenuati dupa o munca de 22 de ore.

Evident, Alex propietarul a folosit Cockpit Premium pentru a reda vigoarea de alta data interiorului:

Capota motorului a fost si ea polishata:

Dupa polish Alex a beneficiata de o surpriza speciala:
Zymol Hd Cleanse impreuna cu Zymol Concorso:
In imaginea de mai jos apare partea din dreapta a capotei dupa tratamentul cu Zymol HD Cleanse.

Dupa ce am dat toata capota:

Urmeaza tratamentul cu Zymol Concorso:
Am aplicat ceara pe un buretel si am sters la aproximativ 2 minute. Cate un panou pe rand.

Inclusiv capota motorului(da are motorul in spate) a fost tratata cu toate alifiile

More pics:

Din pacate masina avea cevfa zgarieturi mai adanci pe care am preferat sa le las la locul lor. Stratul de lac era undeva la 35 de microni in zona respectiva: :scary:

Vremea isi arata coltii pe o vopsea din 1967.......

Masina la Expozitia de astazi de la World Trade Center.

Va multumesc pentru rabdare.
Nu uitati sa treceti pe la show, aveti ce vedea.....
Bafta
Colin & Cristi.