Pentru ca nu am avut incredere in pregatirile facute de baieti la livrare. Am zis sa o pregatesc eu in stilul caracteristic.
Am inceput cu inspectia masinii:

Dupa numai o zi de mers pe centura Bucuresti, deja am acumulat ceva muste pe capota:

Dap, si dupa numai doua zile deja am praf de placute pe jante
.
Aha, asta e mizeria lu nenea Oprescu, baietii cu tulumbele erau in actiune.

Pentru ca nu mai am snow foam am facut ca de fiecare data un mix cu sampon. De data asta aveam nevoie de ceva special pentru pregatirea unei masini noi. Putere de curatare si spuma pentru a sta mai mult sa actioneze. De aceea am pus 30 ml de citrus wash and gloss si 60 ml de optimum car wash. Restul lancei fiind umpluta cu apa:
Masina arata asa dupa ce am aplicat mixul:

Pot sa afirm cu usurinta ca este cel mai bun mix de snow foam pe care l-am facut pana acum. Din pacate este unul neprietenos cu ceara
Dupa clatire:

Rotile au fost ingrijite cu o pensula moale si Einszett Wheel Cleaner.
Am avut mare grija ca eu sa imi protejez mainile folosind noile manusi de nitril de la Carrand.

Dupa aceea am inspectat de bitum rotile: Stiu este ciudat sa faci asta la o masina noua insa nu pot sa zic ca a fost chiar degeaba.

Dupa ce rotile au fost decontaminate, am trecut la decontaminarea caroseriei cu sonus green si ONR.
Ceea ce am scos dupa 1/4 din plafon m-a socat:

Va reamintesc vorbim de o masina fabricata in luna may 2010 in slovacia de catre kia motors corp. Masina care chipurile a fost spalata cu un degresant foarte puternic pentru a inlatura mizeria acumulata pe timpul transportului.
Dupa jumatate din capota motorului clayul se prezenta asa:

Dupa cealalta jumatate:

Inspectam vopseaua:

Plina de pete de apa.........evident. Dealerul habar nu are sa stearga corect o masina
.Am mers mai departe folosind Zymol HD Cleanse si prosopul de la Zymol pentru a sterge Zymol HD Cleanse.
Am aplicat liberal cu buretele de la Zymol pe suprafete de cca 20 cm patrati. Dupa care am sters cu prosopul rezidurile.
In final dupa ce toata masina a fost curatata cu Zymol HD Cleanse am scos arma secreta:

Este vorba de ultima aparitie in magazinul colindetailing.ro: Prosopul Carrand Max Soft Touch. Poate cel mai fin prosop de microfibra pentru buffing pe care l-am incercat vreodata.
Acest prosop are doua fete una mai fluffy pentru sters cerurile/sealanturile care se inlatura usor. Dar si pentru sters praful de pe bord. Iar cealalta fata cu perii mai mici este perfecta pentru sters cerurile mai rebele.
Si o ultima vedere de ansamblu:

Dupa ce am aplicat Zymol Concours pe intreaga caroserie:
Iata rezultatul:

Va multumesc pentru atentie:
Sa inceapa intrebarile...........