Sunt si eu de aproape 1 an de zile unul din posesorii unui Sportage model 2009, benzina, varianta Premium + optionale puse de mine dupa cum urmeaza:
- Cruise Control
- Roata de rezerva de dimensiuni normale (aliaj)
- insertii interioare crom la manerele usilor
Masina are deja 23000km fiind achizitionata in august 2008 si pot spune ca si-a facut datoria pana acum.
Fac cu ea in medie 50 km zilnic din care aprox 4km sunt pe drum neasfaltat, "de tara" pietruit.
Masina se conduce usor si dupa impactul initial al trecerii de la sedan la SUV (aici ma refer in special la inaltime) ai impresia ca nu difera cu nimic fata de o masina "obisnuita".
Vizavi de consum, aici dupa parerea mea valorile sunt "dupa cum ii dai". Poti sa mergi cu 70km/h in a 4-a sau a 5-a (dupa preferinta) si vei constata cu stupoare ca ajungi la un consum de 7l/100km (pentru un benzinar 2000 16v si la aceasta greutate zic ca e f bine). Ideea e sa fii undeva pe la 2500rpm si atunci vei avea un consum decent. Adica conduci dupa manual consumi dupa manual, conduci sportiv consumi sportiv.
Oricum avand in vedere ca trebuie sa ai o rabdate de fier sa mergi la viteze constante si "in limita legii", mie personal consumul mediu imi indica un 9l/100km in conditii mixte si unde oras inseamna Cluj.
Cam asta e consumul si la viteze de croaziera 120km/h.
Pe autostrada la 180km/h consumul a fost de 17l/100km
Oricum masina nu este o masina de viteza si acel 180km/h a fost un test personal care nu prea se repeta din cauza ca nu prea ai unde.
Din punctul de vedere al stabilitatii aveam o mica strangere de inima comparativ cu masinile non-SUV. Insa temerile mi-au fost risipite odata ce am condus Sportage-ul. Nu e foarte mare diferenta. Totul e sa tii cont ca esti intr-o masina cu garda la sol de 20cm si nu esti intr-o masina de viteza. Daca esti realist si vei conduce normal nu vei simti ca masina o ia razna. Daca esti mai sportiv ...o faci pe barba ta si atunci te ajuta ESP-ul. Daca nu te ajuta ESP-ul nu te mai ajuta nimeni
Adevarata placere a unui posesor de Sportage vine insa in momentul cand iesi de pe sosea. Acolo incepi sa te simti in largul tau, abordezi orice panta, deal, groapa cu siguranta deoarece stii ca te poti baza pe garda la sol inalta si pe sistemul 4x4 (tineti cont ca "orice" nu inseamna Everest sau alte nebunii, vorbeam de lucruri abordabile
Din punctul de vedere al spatiului nu am nimic de reprosat, am carat cu ea atat var si ciment cat si persoane si nu s-a plans nimeni. (nici macar sacii
Concluzia:
O masina placuta si utila. The Power to Surprise

S-o stapanesti sanatos fara incidente . 

Bine Te-am gasit !
SA te bucuri de masinuta ca in prima zi !