aktymel wrote:deci tot pretul a fost de vina .... nu-i nimic ! e bun si benzinarul ... desi motorul de 2000 benzina pe mine ma cam sperie la cat poate consuma 17l-180km/h

Problema nu e de motor. Aici se pune problema de aerodinamica a masinii. SUV-urile nu sunt masini aerodinamice si viteza de 180km/h e o viteza la care impactul pe care il are vantul asupra masinii isi spune cuvantul.
Si ca sa iti dau un exemplu: acelasi gen de motor 2000cm3 16v tot benzina pe un Renault Laguna 2 nu a avut asa consum mare la 200km/h. Insa Laguna e "sapun" fata de Sportage.
Alt exemplu: Mitsubishi Pajero Sport: Diesel 2500cm3, 115cp consuma la fel de mult la <150kmh si e diesel. Insa aceeasi problema: aerodinamica.
Cred ca trebuie sa constientizam ca SUV-ul nu e masina de curse, considerentele pentru care iti cumperi o asemenea masina sunt altele: confort, siguranta, spatiu, garda la sol si orice altceva ne vine in minte ..mai putin viteza.
Eu personal consider ca 120km/h e o viteza normala pentru asemenea masini. Insa daca vrei sa-i dai...poti sa o faci. Dar atunci stii clar, consumul e atat.
PS. Am mai vorbit cu dealerul Kia din Baia Mare pe aceasta tema si ei au o masina de teste Diesel. Pe autostrada in Ungaria mers la "blana" si aia consuma la fel.