• Advertisement
International Motors Group
MIT MOTORS

smotocel's Magic Blue

Moderator: Akbhar

Forum rules
Prin folosirea acestui forum, acceptati regulamentul

Re: smotocel's Magic Blue

Postby smotocel » 08 Feb 2010, 13:19

off-topic
@petry_1776 - si te bucurai sambata cind iti spuneam ca ninge cu galeata la Timisoara..... :dance: :dance: :dance:
HD - 11 - BMC
ODO: 37.000+

Image
smotocel

Model: Ceed HB
Motorizare: 1,4

Postby petry_1776 » 08 Feb 2010, 14:13

E off topic la tine-n jurnal :D Pai, dupa ce-am vorbit cu tine a ajuns zapada si la Bucuresti, ai trimis-o tu repede :this: :banghead:
Duminica am dat la zapada la greu, acum am o febra musculara la spate si mana dreapta... e semn ca mai am ceva muschi :rotfl: :rotfl: :rotfl:
Kia Cee'd 1.6 DSL LP Classic+opt. SO RED B 76 NFR
ODO: 38.666 km
Better safe than sorry
petry_1776
Moderator global

Motorizare: 1,6 90cp

Advertisement

Postby smotocel » 22 Apr 2010, 12:09

Am ajuns la 24.500 si se apropie cu pasi repezi si revizia a 2-a. Marti am avut prima problema sa zic mai grava. Plecand de la Timisoara pe la 6 dimineata toate bune si frumoase. Ajung la Deva, iau un coleg sa mergem la servici si cind plec de pe loc un harshait pe stanga spate. Ma uit pe sub masina ... nimic. Cind treceam de 15-20 km/h zgomotul disparea. Dupa-amiaza, plec de la lucru, aceeasi manifestare, dupa ce prindeam ceva viteza, nu se mai auzea si se manifesta doar la mersul inainte. Problema era ca "suna" ca un zgomot de metal pe metal. am inceput sa ma gandesc la bucseraie, rulmenti, etc. fapt pentru care am sunat pentru o programare la service... programare facuta pentru astazi la ora 13.30. Mini-technicus fiind, am zis ca nu am ce pierde daca incerc sa "descopar" care ar putea fi problema, fapt pentru care tras masina in spatele blocului, scos cricul din portbagaj...si inceput operatiunea. dat roata jos si miscat de butuc..... la etrier.... surprizaaaaaaa... o pietricica. :banghead: :banghead: :banghead:

o surubelnita si putina rabdare si s-a rezolvat. am verificat daca discurile prezinta ceva probleme si vizual nu am observat nimic. in aceasta dimineata ... zgomotul disparuse. acum ma gandesc la programarea pentru revizie care cica este vreo 600 de lei.

voi reveni cu detalii.

P.S. are cineva ideea daca pot depasi cu ceva km (vreo 300) limita de revizie??? :hello: :hello: :hello:
HD - 11 - BMC

Image
smotocel

Advertisement

Postby Akbhar » 22 Apr 2010, 12:35

In principiu nu e o problema, dar amai bine suni ca sa intrebi.
Kompass Blue ODO: 65.000km+
Arogant, partinitor, intolerant.
Akbhar
Moderator global

Motorizare: 1.4 GSL

Advertisement

Postby smotocel » 10 May 2010, 17:50

azi am facut a 2-a revizie, la 25.016 km (am depasit, datorita unui drum neprevazut, cu 110 km fata de normal, dar nu au fost probleme).
total 580 ron (toate preturile de mai jos sunt cu tot cu TVA)

acuma defalcat pe "categorii de varsta":
- filtru ulei - 27 ron
- filtru polen - 124,26 ron
- filtru aer - 82,04 ron
- ulei Mobil1 ESP Formula 5W30 - 212,12
total: 445,42 ron

manopera:
- revizie 25.000 - 90 ron
- schimbat filtru polen - 27 ron
- schimbat filtru aer - 18 ron
total: 135 ron

total general: 580,42 ron

dupa cum spune pe fisa de control calitate, s-au mai facut:
verificare: nivel lichid la motor, radiator, baterie
verificare vizuala: motor, cutie de viteze, punte spate, directie, instalatie carburant, racire, furtunuri/conducte/frana, stare pneuri, curatenie interior/exterior.

la final am primit calificativul: tehnic corespunzator.
SC EVO 10 MOTORS SRL Deva.

P.S. plata in 2 rate.

:hello:
HD - 11 - BMC

Image
smotocel

Advertisement

Postby smotocel » 09 Aug 2010, 10:41

Buna ziua dragii mei.... voiam sa va scriu de bine.... dar se pare ca nu am noroc.
Azi dimineata venind de la Timisoara catre Deva, a trecut un tir pe linga mine (pe sensul lui de mers, adica am trecut unul pe linga celalalt) si m-a fericit in mijlocul parbrizului chiar deasupra de stergatoare cu un "bolovan" de mi-a facut un buchet de trandafiri cu multe petale si 3 tzepi. Mergandu-se in coloana de tir-uri pe sensul celalalt (eu eram singur pe sensul meu) n-am apucat sa vad ce si cum, cine, etc. Ajungand la Deva observ ca unul dintre "tzepi" a inceput sa urce vertical pina pe la jumatatea parbrizului. Acuma ce dracu fac? :scratch: :scratch:
Am CASCO (si la ce preturi am vazut la o inlocuire de parbriz) cred ca voi fi nevoit sa apelez la el. Problema e ca acuma nu am timp si pentru umblatura prin service-uri tinand cont ca vineri/sambata ma mut definitiv la Timisoara.
Daca cineva s-a mai lovit de problema asta sa imi spuna si mie ce acte ar trebui. Adica azi dimineata la 7 trebuia sa opresc la un post de politie sa iau....ce??? plus ca trebuia sa ajung si la servici. Cit as putea sa circul cu el asa? Trebuie sa-l anunt acuma la asigurator?

Multumesc anticipat. :hello:

P.S. 29.000+
HD - 11 - BMC

Image
smotocel

Advertisement

Postby Devilson » 09 Aug 2010, 20:03

eu zic sa nu strici CASCO-ul. la anu o sa ai valoarea politei de asigurare mai mare si fransiza mai mare. nu skimba parbrizul musai in service kia. cauta un centru specializat pe geamuri auto si vezi ce pret iti fac ei. de ex, in bucuresti la un astfel de centru, anul trecut, parbrizul era vreo 7-800 ron maxim cu tot cu montaj cred. daca te ajunge pana in 10 mil, eu zic sa nu umbli in casco.

o parere :hello:
Cum spun stramosii nostri latini:
Non importa la carosseria - motori e tutti.. :D
J.B.
Devilson
Senior Member

Motorizare: rocket

Advertisement

Postby alcatraz » 10 Aug 2010, 06:39

Devilson wrote:...eu zic sa nu umbli in casco...

si eu zic la fel...
cee'd 1.4 GSL EX MT Classic; SO RED, ODO 32000+;
album

www.PescarInOltenia.ro
I don't need sex! The Government fucks me every day.
alcatraz
Moderator

Motorizare: 1.4 GSL EX

Advertisement

Postby smotocel » 10 Aug 2010, 07:59

pai... pot sa il schimb de exemplu unde vreau eu? adica nu are nime de comentat ca nu e in service auorizat Kia?
HD - 11 - BMC

Image
smotocel

Advertisement

Postby Devilson » 10 Aug 2010, 08:10

la garantie de ce ar putea sa se lege? ca nu e parbriz original kia? nu cred ca au ce sa comenteze.

edit: toata treaba e ca firma care ti-l monteaza, sa faca treaba buna. ca daca nu il lipeste bine si iti curge apa in masina la ploaie, nu te poti duce la garantie. dar, te poti duce la firma sa remedieze prb.
Cum spun stramosii nostri latini:
Non importa la carosseria - motori e tutti.. :D
J.B.
Devilson
Senior Member

Motorizare: rocket

Advertisement

PreviousNext

Return to 1.4 GSL

• { RELATED_TOPICS }
    Replies