Hai ca mi-am mai amintit si de jurnalul meu de bord , sa mai notam ceva si pe-aici :
Efectuat de curand revizia a 2-a , chestiile uzuale + o curatare instalatie climatizare - total undeva pe la 600 lei , poate si ceva , n-am sa insirui acum costul fiecarei saibe schimbate la baia de ulei sa nush ce , ci doar ca baietii mi-au taxat una litra de lichid franare , cand in realitate mi-a tras baiatu' nitel cu seringa si-a bifat operatiunea , ah si ca au uitat sa aduca si filtre de aer si a trebuit sa mai fac un drum dupa o saptamana , in schimb n-au ezitat sa specifice ca subsemnatul s-a prezentat cu filtrul de polen.
Asadar mai nou singurul dealer / service KIA ramas in Iasi se numeste
Trendo Automobile , fost
Klado Motors ,in realitate aceasi Marie cu o alta palarie , care nu aduce nimic in plus decat timpi sporiti de asteptare , probabil pana-si aseaza oamenii locul nitel , am vazut ca firma era deja prinsa la locul ei totusi.. parerea mea e ca noul lor inceput n-a fost facut chiar cu talpa care trebuia.
Absolut nimic in plus , nu gresat balamale nu lichidat greierasi care bine-inteles au aparut si pe la mine , asta multumita geniilor care ar trebui sa administreze drumurile din Iasi, in toate cele patru anotimpuri , daca nu chiar doua .
Hmmm ..(
n-am chef sa-mi fac blog asa ca voi da drumul aici catorva din frustrarile acumulate ce dau in fiert)
Iasi , un oras cu locuri frumoase , incarcat de istorie si cultura , toate alea .. dar ceva mai concret avem un oras in care drumurile, cu exceptia a doua recent asfaltate , sunt o absoluta si suculenta varza , foarte acra ! Asta e o treaba care macina nervii soferilor zi de zi , ceas de ceas - strazile din Iasi sunt o alaturare perpetua de petice de asfalt de diverse granulatii, o continuitate de damburi si valuri ca la Marea Neagra fratilor .. dar , sa nu uitam , avem si puzderie de gropi , de toate dimensiunile , formele si adancimile imaginabile , si vesnicile capace de canal , ori prea iesite ori prea ingropate, toate-s de fapt ori prea-prea ori deloc-deloc . Mai avem semafoare carora li s-au anulat cronometrele pentru a implementa acea faimoasa unda verde pt mijloacele da tranzport , dar fara unda celor care si ei saracii vor sa vireze la stanga , aham si a sinelor de tramvai iesite trei degete din carosabil , praf si nisip ca-n Sahara si asta pentru ca Iasi-ul e orasul drumurilor in reabilitare si a santierelor fara de sfarsit , ba mai degraba si far' de inceput . Dar sa nu fim carcotasi din cale-afara ! avem totusi si o pista de biciclete , da - cu doua sensuri de mers , lata cam de 80 cm si cu linii trasate frumos, cu vopsea alba pe minunatele pavele gri-caramiziu, numai bune de incalcit rolele intre ele .. insele .. aha, e doar pista de biciclete , am inteles .. ce n-am prea inteles insa e de ce aceasta minunata pista faurita cu bani grei de tot , europeni cica , pleaca de undeva si peste doar foarte putin iti dai seama ca nu duce nicaieri .
Da ! si ma mai enerveaza si neterminatii care golesc pet-uri de bere proasta , ragaie , se pisa apoi le-arunca foarte natural in iarba din parcul de langa mine , alaturi de pungile ecologice pe naiba, in care le-au carat ..
Da , asa e , se pare ca nu mi-a fost de-ajuns scurta vacanta pe care mi-a permis-o
mirobolantul nostru guvern.
Ups, mi-am amintit ca tre' sa-mi fac si ITP-ul ..
Pe caaai voinicii mei ! - striga marele Stefan
N-avem cai, maria ta - ostenii
Atuuunci pe curand !