- cumparata prin programul "rabla" de la MIT Baneasa;
- comandata pe 10.06.2008;
- livrata pe 29.08.2008 cu 7 Km la bord.
Modelul este Kia cee'd HB (5D), 1.4 GSL, 109 CP, MT, START (LX), Black Pearl la care am adaugat urmatoarele dotari optionale:
+ E.S.P - include BAS (ESP);
+ jante si anvelope - 205/55 R16V (aliaj 6.0J, fara proeminente, tip C) (AB6);
+ tetiere active scaune fata; suport lombar cu maneta; scaun sofer reglabil pe inaltime (AHR);
+ consola centrala tip DLX (2 compartimente de stocare; cotiere + suport pahare spate tip retractabil) (FAR);
+ scrumiera + bricheta cu iluminare (ASC);
+ oglinzi exterioare tip convex, reglaj electronic, incalzire, vedere panorama, oglinzi exterioare in culoarea exterioara caroseriei, geamuri electrice fata + siguranta (sus & amp; jos cu senzor), difuzoare pentru frecvente inalte (2EA) - fata (disponibil cu oglinzi electrice) (PWF-P);
+ dispozitiv USB 2.0 + AUX (USB);
+ proiectoare ceata (PRJ);
+ lampa lectura la parasolar (MAS);
+ cheie de contact cu telecomanda si deschidere la distanta (2 butoane) (KEP);
+ cheie de contact pliabila, deschidere de la distanta (3 butoane, lama interioara) (FEK);
+ aer conditionat manual (include spatiu refrigerare in torpedou) (ACN);
+ comenzi audio pe volan, maner schimbator cutie de viteza, buton frana de mana - cromate, volan, maner schimbator cutie de viteza, maneta frana de mana, consola podea - imbracate in piele (LPK-P).
La livrare, in urma unor nemultumiri generate de aspectul neingrijit (delicat spus) al masinii si al scandalului de rigoare, mi-a fost oferita prima revizie gratuita.
Am facut CASCO la BCR Asigurari fara fransiza.
A trebuit sa platesc taxa de prima inmatriculare.
Am primit prin posta dupa o luna si cardul KAR (nu am avut nevoie de el si sper sa nici nu am).
In scurt timp "am mai dat cu banii" si-n urmatoarele:
- creion corector (Black Pearl - 1K) din targul Vitan dar nu prea sunt multumit de el (oricum, mai bine cu decat fara);
- memory stick USB Lexar JumpDrive Secure II Plus, 4GB (plin cu MP3-uri si folosit zilnic fara probleme);
- scut din plastic de la IMG;
- dispozitiv pentru reglarea intensitatii luminii din bord de la IMG;
- folie protectie bara spate de la IMG (inca nu e lipita).
- presuri din cauciuc si tavita de protectie portabagaj de la http://www.rimimg.ro;
- becuri Philips: H7 X-treme Power, H1 VisionPlus si W5W BlueVision (inca nemontate).
Pregatirea "mandrei" pentru sezonul de iarna a constat in:
- jante din otel/tabla (195/65/R15 91H 5,5Jx15 ET47 5x114,3 d67,1) aduse de cineva din Germania pentru ca la noi nu gaseam;
- piulite de Ford (arata naspa dar s-au potrivit);
- cauciucuri de iarna Dunlop SP Winter Sport 3D (195/65R 15 91T M+S).
Am deja doua dosare de CASCO deschise pentru doua zgarieturi "sublime": una pe aripa dreapta fata si una pe aripa stanga spate.
Pentru GPS am folosit foarte rar un Samsung Omnia (cu iGO 2008) si am fost foarte multumit.
ODO: aproape 10.000 Km.
Uneori regret ca am ales culoarea neagra (este foarte cald
vara pana cand intervine a.c.-ul , mizeria si zgarieturile se vad imediat) dar cand este curata masina e superba!
La categoria "trebuie" avem:
- revopsirea celor doua aripi pe CASCO;
- CASCO nou in august (sper ca fara fransiza desi e cam greu);
- prima revizie in august la MIT Baneasa (bine macar ca e gratuita).
Urmeaza (nu stiu cand):
- polish, ceruire;
- modificari exterioare: bara din fata de pro_cee'd (cu atentie la grila si proiectoare), faruri cu interior negru, eleron, grila de cee'd daca n-o sa fie cea de pro_cee'd, deflectoare, touch up paint, folii geamuri (legale);
- modificari interioare: filtru aer K&N tip conic (model: 57-0683) si kit de curatare K&N (model: 99-5000);
- capace negre (sau ulterior vopsite) decente;
- poate... curatare a.c.;
- poate... curatarea zonei de sub grilajul din fata parbrizului (e nevoie? se poate? ma gandesc la cata mizerie se strange acolo si nu stiu unde ajunge...).
Cam atat.