Am facut ieri la Mit Motors Baneasa prima revizie (mai precis la service-ul Mitsubishi). Revizia a fost gratuita (altfel mergeam la IMG).
ODO: 10.891 Km
S-au inlocuit urmatoarele:
- filtru habitaclu (polen): KIA MOTORS Genuine Parts, Cod: 97133-1H000, FILTER ASSY-AIR (rezultat: A.C.-ul raceste mult mai bine);

- filtru aer: KIA MOTORS Genuine Parts, Cod: 28113-2H000, ELEMENT AIR FILTER;
- filtru ulei: nu am notat specificatiile;
- ulei motor:
Mobil Syst S Special V 5W-30 Fully Synthetic Motor Oil Extreme Performance 5W-30 (4 bidoane de 1L - restul nefolosit mi-a fost predat);
- saiba/garnitura buson ulei.
Constatare:
- grosimea placutelor de frana fata si spate: aproape 10mm.
In afara de cele de mai sus, pe fisa cu operatiunile efectuate au fost bifate mai multe chestii la verificari vizuale.
Impresii:
- au pus o folie de plastic pe scaunul soferului fara sa le cer asta;
- au returnat piesele/accesoriile schimbate la solicitarea mea;
- au completat/stampilat/semnat inspectia antiperforare numai dupa solicitarea mea;- masina mi-a fost returnata spalata (pardon... mai mult udata si cu apa siroind pe ea);
- nu am observat urme de murdarie in interior;
- nu au acceptat prezenta mea in service decat la final ca sa ma uit si eu pe sub masina;
- durata: cam 1 ora si ceva.
Concluzie: aproximativ multumit
deoarece am o mare nelamurire legata de uleiul de motor pe care l-au folosit.
Masinea mea are motor de 1.4 GSL. Pe bidonul de la uleiul folosit scrie (printre altele):
- pentru majoritate motoarelor pe benzina si diesel, recomandat in special pentru anumite motoare diesel ...;
- SAE 5W-30 (in manualul masinii difera temperaturile pentru 5W-30 la benzina/diesel);
- respecta API SL (in rest numai referiri la standarde pentru diesel - nicio referire la ILSAC GF-3);
- Made in EU.
Pe internet nu am gasit specificatii decat pentru o versiune aparent mai veche (sintetic, API SJ, recomandat pentru diesel).Voi ce ziceti de treaba cu uleiul?