• Advertisement
International Motors Group
MIT MOTORS

“Blonda” de la Dunare

Moderator: Akbhar

Forum rules
Prin folosirea acestui forum, acceptati regulamentul

“Blonda” de la Dunare

Postby bogdanescu78 » 09 Mar 2009, 17:32

Aventura incepe pe la inceputul anului 2007. Ne hotarasem (eu si nevasta-mea) sa ne luam masina, caci DACIA din ’89 incepuse sa ne pape de bani si mai mult statea pe butuci.
Bugetul era de 11.000 – 12.000 euro.
Prima decizie: masina noua sau SH? La cat de norocos ma stiu, ne-am hotarat in cele din urma pentru o masina noua, eventual cu o perioada mai lunga de garantie.
Am cautat oferte: in perioada aia era nebunie mare cu Opel Corsa (masina anului 2007). Am vazut-o dar nu m-a impresionat, plus ca era in jurul sumei de 13.000 euro si trebuia sa astept cateva luni. Dintre modelele ce se incadrau in buget m-am oprit la Opel Astra Clasic si Hyundai Accent pe care urma sa le "analizez" in detaliu.
Tin minte ca pe la sfarsitul lui Aprilie – inceputul lui Mai 2007 m-a sunat cumnatul meu de la Bucuresti sa-mi spuna de o masina ce urma sa se lanseze in Romania si care va “sparge piata”. Era vorba, bineinteleles, de KIA CEED. Ulterior, am gasit pe net o oferta de la KIA Motors, postata de o persoana care se interesase de o oferta pt aceasta masina. :o Nu mi-a venit a crede :shock: : 11.854 EURO pentru o masina cu asa dotari: motor puternic (1.4 benzina=109 CP), ABS, discuri frana fata-spate, suspensie multi-link pe spate, 6 airbag-uri, AC, comenzi pe volan, oglinzi electrice, etc ... caci le stiti si voi :wink: .
In ziua lansarii, m-am dus la dealer si am descoperit in staff o cunostinta de familie care dealtfel m-a si luat intr-un drive test cu un 1.6 DSL Low-power, culoarea DAKAR YELLOW. Mi-a placut la nebunie CEED-ul dar m-am hotarat sa-mi cumpar motorul de 1.4 caci Dieselul era mai scump, avea CP mai putini, plus ca nu era preconizat sa fac prea multi km intr-un an. Culoarea mi-a placut la nebunie, desi nici So Red-ul (sau Mars Red-ul, nu mai tin minte :scratch:) de pe cealalta masina pt Drive Test nu era de lepadat.
Pe 22 Mai 2007 fac comanda in care mai includ si niste optionale:
• ESP
• Consola centrala
• Proiectoare ceata
• Cheie pliabila 3 butoane
• Jante aliaj tip A
Am (cam) depasit bugetul dar a meritat :D .
Urmeaza asteptarea ... luuuuuuuuuuuuuuuuuuuuunga pana pe 31 August 2007 cand masina ajunge la Galati. Km la bord: 9 :wink: .
Pe la inceputul lui Septembrie fac un drum pana la Craiova si retur si ajung pe la 1300 km la bord asa ca in data de 15 Septembrie 2007 m-am dus la ENA sa-mi fac asa-zisa revizie gratis de 1500 km. Totul ok.

In Decembrie 2007, in urma unui patinaj pe gheata cu Michelin Energy-urile, ma hotarasc sa-mi iau cauciucuri de iarna. Ma duc la ENA Service si, dupa ceva discutii, imi iau 4 jante aliaj KorMetal 805 + 4 cauciucuri Good Year Ultra Grip 7 185/65 R15. Am preferat KM-urile deoarece jantele de tabla originale KIA veneau dupa 15 ianuarie si erau mai scumpe.

Pe data de 6 martie, Prima revizie efectuata la ENA GRUP: 15169 KM la bord.
Cost total 459 RON:
- ulei OMV BIXXOL SPECIAL C3 5W30 = 206 RON
- filtru ulei = 31 RON
- filtru polen = 108 RON
- manopera = 114 RON
Filtrul de aer nu l-am schimbat deoarece nu era asa murdar (dealtfel l-am si vazut). Au zis ca-l "sufla" si e ca nou ... :)

Prin Mai 2008 gasesc masina lovita in parcare :( : tripla dreapta sparta, aripa dreapta spate lovita, plus spoilerul fata zgartiat exact sub farul drept. Dosar CASCO la GENERALI: agentul asigurator s-a comportat ireprosabil, mi-a deschis dosar, mi-a facut poze la masina si m-a trimis la service (cel de pe str. Traian, caci aici e atelier de Tinichigerie-Vopsitorie). Aici, inginerul-sef a facut comanda pentru tripla urmand sa ma anunte ulterior cand vine piesa. Bineinteles c-a trebuit sa sun eu dupa vreo 2-3 saptamani sa intreb daca a venit tripla. Se schimbase inginerul-sef si probabil cel care plecase lasa-se ceva “dezordine” astfel incat, desi piesa venise, nimeni nu m-a anuntat. Duc masina in service iar peste 3 zile o iau ca si noua, bineinteles dupa ce am platit fransiza de 332 RON (asta in dara de 12 iunie 2008). N-am observat sa fie o alta nuanta de culoare asa cum au patit unii ...

“Blonda” a mers pe la munte pe la Bran, pe la mare la Eforie Nord, dar cei mai multi km i-a facut pe traseul Galati-Craiova si retur. A vazut pe 1 Mai 2008 si Baia de Arama sau cum arata Dunarea la Orsova sau Drobeta-Turnu Severin :) . De Revelion 2009 am “dus-o” iarasi la munte, pe la Praid mai exact :wink: .

Pe 7 Ianuarie 2009, Am fost si la a II-a revizie, 30500 KM, la ENA Grup Galati:
1 Filtru aer 85
2 Filtru polen 125
3 Filtru ulei 38
4 Ulei 5W30 OMV BIXXOL SPECIAL (3L) 150
5 Lichid frana (Inlocuit) 30
6 Manopera (2,7 h) 240,98
7 TOTAL REVIZIE 30.000 KM 668,98 RON
Am fost "nesimtit" si am stat mai tot timpul langa masina sa-ii urmaresc pe mecanici. Si nimeni nu m-a trimis in Sala de asteptare ...
Masina a fost pusa si pe Tester iar parametrii de functionare (cica) ar fi ok. Placutele de frana mi-au spus ca nu trebuie inlocuite. Vedem la urmatoarea revizie cat de uzate vor fi .

Sa ne auzim/vedem cu bine !!! :hello:
KIA Cee'd 1.4 GSL + ceva optionale, DAKAR YELLOW
bogdanescu78

Model: Ceed HB
Motorizare: 1.4 GSL

Re: “Blonda” de la Dunare

Postby cmihai » 09 Mar 2009, 17:48

s-o stapinesti sanatos si sa te bucuri de ea la fel ca-n prima zi

felicitari pt jurnal ai facut nu gluma......din cauza asta ai asteptat asa de mult
cmihai

Motorizare: 1,4 gsl

Advertisement

Postby cristi26vis » 09 Mar 2009, 18:04

felicitari si sa te bucuri de "blonda'" :hello:
cristi26vis
Moderator

Motorizare: 1,4 GSL EX

Advertisement

Postby DragosKIA » 09 Mar 2009, 18:25

S-o stapanesti sanatos pe a ''treia'' fata din viata ta :wink:
P.S. Stiu ca cer prea multe, dar poate maine sau intr-o zi pui si o poza? :twisted:
Pentru stickere : YM - andru122004 ; 0771395392;
DragosKIA
Senior Member

Model: Alta marca
Motorizare: 1.2

Advertisement

Postby Magda » 09 Mar 2009, 20:15

Felicitari pentru "Blonda", sa o stapaniti sanatosi si sa va plimbati cu ea pe unde va poarta gandul. :clap:
Magda

Model: Ceed SW
Motorizare: 2.0 CRDi

Advertisement

Postby Arnold12 » 10 Mar 2009, 01:22

Felicitari, sa o stapinesti sanatos fara probleme :good:
Cee'd SW 2.0 CRDi 140CP~170CP 6MT TX pregatit sa frustreze...a different ONE
Image
Album Arnold12
Kia Ceed SW 200Km/h - http://www.youtube.com/watch?v=tsQNcrqPImk
MAX 221km/h pe GPS/Autobahn Austria
Image
Toata lumea vorbeste despre el ...
Arnold12
Senior Member

Model: Ceed SW
Motorizare: 2.0 CRDi

Advertisement

Postby iulian2007 » 10 Mar 2009, 19:43

sa va bucurati toti 3 de ea si sa va duca oriunde va doriti fara nici un fel de probleme
iulian2007

Advertisement

Postby foxescu » 10 Mar 2009, 21:24

Felicitari si drum bun cu....blonda!
1,4; BEST, HIKE GREEN, DJ-86-FOX
foxescu

Motorizare: 1.4

Advertisement

Postby ionut.popescu » 11 Mar 2009, 00:32

Sa o stapanesti sanatos. :hello:
ODO: 28.000 km
ionut.popescu

Advertisement

Postby bogdanescu78 » 11 Mar 2009, 11:27

Multumesc tuturor pentru urari. :hello: Asemenea si voua. :good:

DragosKIA wrote:P.S. Stiu ca cer prea multe, dar poate maine sau intr-o zi pui si o poza? :twisted:

Hmmm ... mai greu cu pozele. Singurele pe care le am sunt de la Intalnirile nationale ... Sa vad ce gasesc ... :scratch:
KIA Cee'd 1.4 GSL + ceva optionale, DAKAR YELLOW
bogdanescu78

Advertisement

Next

Return to 1.4 GSL

• { RELATED_TOPICS }
    Replies
    Views
    Last post