• Advertisement
International Motors Group
MIT MOTORS

Akbharmobil: Sidulica

Moderator: Akbhar

Forum rules
Prin folosirea acestui forum, acceptati regulamentul

Akbharmobil: Sidulica

Postby Akbhar » 10 Nov 2008, 21:55

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Model: Kia Cee'd 1.4GSL LX Best,
Culoare: Kompass Blue
Consumul mediu: Image

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Salutari tuturor.

03.11.2007
Ieri, pe 2 Noiembrie, total neasteptat, am fost sunat de dealer ca individul in cauza a sosit si este gata de livrare. Estimarile initiale indicau ca data a predarii 25.11. Dar se pare ca lucrurile s-au precipitat. Acum nu are rost sa ma plang de chestia asta. :P

Euforic, m-am invoit de la servici si am fugit sa fac Casco. Gasisem un broker care mi-a facut o oferta la Generali Asigurari - Casco Complet, cu franciza 100E, pentru 462E, plata integrala. Cotatia e atat de mica deoarece proprietarul masinii este mama mea, ceea ce a permis aplicarea unor reduceri. Totodata am incheiat si asigurare RCA - 255RON. Am observat ca franciza e stabilita la valoarea de 332RON, pentru ca polita a fost calculata in lei.

Apoi m-am urcat in primul microbuz spre Ploiesti si la ora 17 eram la dealer. Si acolo ma astepta: un Kia Cee'd 1.4GSL, LX Best, culoare Kompass Blue. Putin murdar, deoarece fusese spalat cu o zi inainte, dar totusi sclipea in lumina amurgului. :heart: A fost dragoste la prima vedere.

Avea 8km la bord. Consum mediu: 59.5% (beat this if you can) 8) A urmat o verificare scurta. Totul a fost ok. Am achitat 150 RON contravaloarea numerelor provizorii si a asigurarii RCA pe o luna. Am primit manualul in engleza si in romana, 2 chei, caietul de garantie, CIV-ul si alte cateva documente. Dealerul a facut cadou un set de covorase (sunt probabil cele mai ieftine pe care le-a gasit, dar totusi sunt ok in lipsa de altceva).

Am plecat direct la benzinarie si apoi am purces spre Bucuresti.

Impresii:
- motorul aproape nu se simte ca functioneaza :D
- cutia e precisa; agata putin daca se 'scurtcircuiteaza' schimbarea vitezelor, dar cu putina atentie e ok.
- desi nu am avut probleme cu pedala de ambreiaj si frana, inca nu m-am acomodat cu acceleratia: mi se pare foarte sensibila si trebuie actionata cu grija, pt ca Sidulica vrea sa fuga. Accelereaza imediat. Nici nu mi-am dat seama cand am trecut de 100kmh.
- confortul interior este ok, cel putin in fata. Scaunul este comod, chiar si fara reglare pe inaltime, oglinzile sunt mari, comenzile ergonomice, loc mult si o groaza de spatii de depozitare. Cotiera face toti banii (ma rog, a fost inclusa standard).
- trebuie montata alarma, atat pentru deschiderea din telecomanda cat si pentru siguranta.

Impresia generala: o masina placuta, cu dotari de bun-simt, exact ce vroiam. Sper sa nu am incidente neplacute cu ea.

This is the begining of a beautiful friendship! :)

09.11.2007
Bun, de azi avem si alarma: Maat 7500 (cu pager). Toata distractia m-a costat 520 Ron. Montajul a fost facut la Seleniu, in aproximativ 2 ore. Baietii au lucrat curat. Nu s-au dat gauri de fixare. Au folosit bride de plastic si petice adezive. :D

20.11.2007
In weekend-ul trecut am trecut si eu de pragul a 1000km.
01000km.jpg

(Mai exact 1188km, duminica seara)

Bune:
- masina imi place la fel ca la inceput;
- m-am obisnuit cu ea. Inca mai turez putin cam tare motorul la plecarea de pe loc, dar lucrez la asta. :D
- e spatioasa, confortabila, exact cum ma asteptam
- nu are zgomot la directie sau inca nu l-am descoperit eu. Sper sa se mentina situatia asta.
- consumul mediu e de 6.6%. Mers mult extraurban, doar vreo 150km in oras (Bucuresti + Ploiesti)

Rele:
- parca stergatoarele cam cloncane, adica la semafor se aud cand schimba directia cursei. Si parca nici nu sterg perfect pentru ca raman niste dungi p parbriz. Mai studiez problema.
- nu e bine ca am redus volumul la sistemul audio la 4-7 in general: aud motorul/zgomotul de rulare. Nimic suparator totusi.
- drumurile proaste din iubita noastra tara;
- mizeria, tot de aici (apropo, puteti recomanda o spalatorie unde te lasa pe tine sa speli masina? Parca OMV avea o instalatie de genul asta), Dupa 1000km, cel putin 500 facuti prin ploaie/lapovita, masina e un porcusor mic. Si din pacate inca n-am avut timp sa ma ocup de ea.

Sper sa reusesc sa ii fac cadou un set de botosei de iarna. As fi vrut sa iau si jante separate, de tabla, dar pretul m-a cam descumpanit. Sa vedem cum stam cu finantele dupa inmatriculare.
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.
Kompass Blue ODO: 65.000km+
Arogant, partinitor, intolerant.
Akbhar
Moderator global

Model: Ceed HB
Motorizare: 1.4 GSL

Re: Akbharmobil: Sidulica

Postby Akbhar » 10 Nov 2008, 22:03

07.12.2007
La masinutele cuminti a venit Mos Niculae. Sidulica a primit un set de ghetute de iarna, Dunlop WinterSport M3 195/65 R15. Sper ca acum sa avem si zapada, ca sa le poata purta.

10.03.2008
4200km - atatia a parcurs Sidulica pana acum pe drumurile patriei. In ultimele doua saptamani am facut doua drumuri Bucuresti-Constanta-retur.

Sambata a trecut la adidasi: jante Rial Flair 15' si anvelopele originale Michelin. Am ramas la R5 din mai multe considerente: costuri mai reduse de achizitie, marime comuna a caucucurilor, pastrez tinuta de drum initiala, impactul asupra suspensiei/directie minim. De asemenea am vrut sa nu cresc consumul de carburant, folosind gume mai late. Tinuta de drum e foarte ok dpmv, asa ca nu avea rost sa repar ceva ce nu era stricat.

Am observat imediat ca a scazut consumul si s-a diminuat zgomotul la rulare. Pe relatia Ploiesti-Otopeni am scos un consum de 4.7l/100km la ora 23, sambata noaptea. :) Am fost foarte incantat. Speram la o imbunatatire si pe autostrada. Degeaba, din cauza soferului :cry:. Consumul mediu Ploiesti-Bucuresti-Constanta-Bucuresti, noaptea si dimineata: 8.1, mers barbar (pe autostrada 140kmh+, top speed 180, frecvent 160-170). La 140 kmh consumul mediu este peste 9.5%, doua persoane, fara bagaje. Nu imi amintesc cat consuma la 120kmh.

Gata, destul despre consum, masina e facuta sa mearga cu benzina.

In continuare sunt incantat de Sidulica: are un comportament foarte bun pe sosea, eu m-am acomodat mult mai bine cu el si stiu ce poate. Motorasului de 1.4 ii place sa se tureze :D. Mai aud uneori zgomote/scartaieli, dar 90% sunt pitici in capul meu, iar restu pietricele pe drum/monezi si chei prin compartimentele de depozitare/ bagajele din portbagaj. Probabil urmatoare achizitie pentru masina va fi o tava pentru portbagaj si plasa de fixare aferenta.

Vad tot mai multe Cee'd-uri in trafic, ceea ce nu poate decat sa ma bucure. Drum bun tuturor in continuare!

08.04.2008
Image

14.07.2008
Mult a mai trecut de cand am scris ultima oara.... Nu ca nu mi-ar face placere, dar n-am avut nimic nou de semnalat.

Sidulica a parcurs aproape 9600km. A fost pe Tranfagarasan, pentru 2 zile a sporovait cu alte Ceed-uri de pe forum.

Mi-a facut si o surpriza placuta: pe ultimii 650km a avut un consum de 5.9l/100km (plin la plin). Drumul parcurs a fost: Bucuresti (iesire prin Militari bara la bara) - A2 - Pitesti (bara la bara de 2 ori in intersectia fantoma ca m-am ratacit si nu am facut dreapta spre Curtea de Arges cand trebuia) - Curtea de Arges - Balea - Sambata de Sus - Balea - Sambata de Sus - Fagaras - Brasov - Ploiesti (luni dimineata am facut 45 de min pana la iesire) - Bucuresti (evident full la Baneasa). A/C a mers cam 60% din timp. Stilul de mers a fost moderat, in ton cu restul traficului, dar am avut si zone mai rapide. Mai ales dupa ce am ramas in urma coloanei de la intalnire si a trebuit sa recuperam cateva minute.

21.07.2008
Calatorului ii sade bine cu drumul, asa ca ieri dimineata, la 04.30, Sidulica a trecut de pragul psihologic de 10.000km. Momentul a fost surprins pe A2, in drum spre Bucuresti.

Image

Dupa 8 luni si jumatate in care Sidulica m-a suportat, pot sa fac urmatoarele observatii:
- masina merita toti banii. N-as face alta alegere.
- inca mai descopar chestii noi la ea, tot felul de mici 'gadget'-uri care fac viata mai placuta la bord.
- nu am avut probleme tehnice majore din cauza masinii. Descarcarea bateriei a fost din vina mea, nu am ce sa ii reprosez. Zgarieturile sunt o realitate a vietii de zi cu zi pe drumurile minunatei noastre patrii.
- la 10.000km am impresia ca si-a 'dat drumul' de tot motorul, raspunde bine in turatii. Atat masina cat si soferul s-au rodat suficient si s-au acomodat unul cu altul. :P

Am si cateva mici nemultumiri din cauza greierasilor de la bord, aparuti in timp: mi se pare ca sunt cativa in usile din fata, scrumiera pacane la socuri mici pe verticala, parca e unul si in bord, langa parbriz. De asemenea este prezent cloncanitul in volan (care sper sa se rezolve la revizie prin schimbarea minunatei bucse) si mi se pare ca trecerea peste diferentele de nivel de pe drum se simte cam tare in suspensia fata (tot un cloncanit). Sa-mi fac curaj sa ma duc la prima revizie si o sa-i rog pe mecanici sa rezolve si problemele astea.
Akbhar
Moderator global

Advertisement

Postby cristi26vis » 10 Nov 2008, 22:06

sa o stapanesti sanatos si sa ai parte de ea!!
am si o intrebare:daca la 10000km acu era la 120km/h, la 20000km unde o sa fie acu? :D
cristi26vis
Moderator

Motorizare: 1,4 GSL EX

Advertisement

Postby Akbhar » 10 Nov 2008, 22:08

@cristi26vis: ;) In nici un caz la 240. :D

07.08.2008
Here we go again:
Image

Sidulica a alergat putin in ultimele 3 saptamani, nu fara incidente, din pacate. :(

Duminica trecuta, suferind de lipsa acuta de somn, la 6.30 ma prezentam la spalatoria OMV de langa gara de Vest din Ploiesti hotarat sa ii fac o baie de zile mari. 4 fise mai tarziu, 1/3 sticla de lichid de dizolvat insectele, doua linguri de F1 Scratch Out, cam 1/4 cutie de ceara, cateva carpe am terminat si treaba. Distractia a durat aproape 4 ore, la sfarsitul carora nu prea mai imi simteam mainile din cot.

Cheratina de la insecte mi-a dat de furca, m-am chinuit o groaza pana am scapat de mai toate punctele de bara fata, capota, oglinzi si parbriz (aveam la activ doua ture pe A2 facute la ore nu tocmai ortodoxe, farurile fiind ca un magnet pentru bietele insecte). Oricum am fost multumit de rezultat.

Sidulica arata intr-un mare fel. Sclipitor si cu un strat de ceara protectoare. Am avut noroc ca unul din punctele de lucru de la spalatorie nu functiona si am putut lucra la masina la umbra. Sunt foarte multumit ca am eliminat cateva zgarieturi fine de pa bara spate, o usa si dunga de pe capota s-a mai estompat. Oricum lustruitul asta nu e o treaba de facut de unul singur dintr-o bucata. Pur si simplu la un momendat iti vine sa iti bagi picioarele. Dara te dai 3 metri in spate si iti admiri munca, vezi cat de frumoasa e masina si iti vine cheful la loc.

Fiind si prima operatiune de genul acesta, am avut nevoie si de o perioada de acomodare, dar sunt sigur ca urmatorul tratament va avea rezultate si mai bune. Imi place ca mizeria nu se mai lipeste de vopsea. Gainatul sau cleiul din copaci pur si simplu cade jos cand stergi cu un servetel.

Dupa-amiaza, mandru de munca mea, m-am indreptat catre minunata capitala. Tot cheful s-a dus naibii cand un camionagiu vazand cat de frumos luceste Sidulica, s-a gandit sa-mi faca cadou o floricia. In parbriz, cu o piatra. De cand au voie camioanele pe DN1? :x :evil: Ce a fost la gura mea.... Nu stiam ca pot sa injur 25min fara sa ma repet.

Norocul meu a fost ca buba se alfa in partea dreapta a prabrizului si era de mici dimensiuni. Mi-am adus aminte de sfatul lui Arnold si cand am ajuns in Bucuresti am lipit o bucata de scotch deasupra ei. Luni dimineata m-am prezentat la Autoglass si contra sumei de 30Ron, a fost remediata partial problema. A mai ramas un semn mic, dar cel putin nu e vizibil decat daca stii unde e. La service oamenii au fost foarte amabili si s-au comportat profesionist.

Asta-i viata!

O poza cu Sidulica dupa 3 zile (200km) de la ceruire:
Image

O mini-intalnire a clubkia la Busteni, cu ocazia unui teambuilding - Sidulica si masina colegului nicu_catu:
Image

PS: LaAutoglass am intrebat informativ si de costul unui parbriz nou. Aveau pe stoc un singur exemplar. Era modelul cu senzor de ploaie, produs de Saint Gobain si costa... 750Ron (manopera si TVA incluse). La reprezentanta parca costul operatiunii era cam dublu, nu? :x Casco e de baza oricum.

17.09.2008
Revin la aproximativ 14.100km.

Ieri am avut o surpriza neplacuta: un nene cu o Dacia Papuc a iesit cu spatele din parcare si mi-a cam botit bara spate. Si da-i si pierde vreo 4 ore la Politie. Am aflat ca nenea vinovat are RCA la Asirom, care nu are decontare directa cu service-urile Kia (IMG in speta). Noroc cu regresul pe Casco de la Generali. Am avut noroc si la centrul de constatari de pe pe strada Plevnei - azi nu a fost deloc aglomerat si in 15 minute am scapat cu foaia de reparatie completata: se inlocuiesc bara spate, carenajul de la roata, aparatoarea de noroi si suportul de bara. Bafta e ca nu am avut tabla deloc afectata, deci problema se rezolva usor.

Tot in dimineata asta am facut o vizita si la serviceul IMG, de pe strada Toporasi. Aspectul cladirilor e darapanat, dar oamenii care lucreaza acolo mi-au facut impresie buna. Eu am acuzat niste zgomote la suspensia fata, dar nu s-au manifestat prea clar in drive-test, asa ca a ramas sa mai investigam problema. Am facut cunostinta si cu dl. Florea de la Garantii care a parut destul de implicat in ceea ce face, insitand destul de mult ca sa identifice zgomotele auzite de mine. Si domnul de la tinichigerie a fost foarte amabil, la rugamintea mea inspectand in atelier bara din spate si indicandu-mi toate reperele afectate, ca sa ma duc cu lectia facuta la constatare.

In concluzie am avut o zi de marti cu 3 ceasuri rele si o experienta placuta atat cu IMG, cat si cu constatatorii de la Generali. Daca si traficul din Bucuresti ar fi cat de cat fluent, parca viata ar fi mai roz.
Akbhar
Moderator global

Advertisement

Postby Akbhar » 10 Nov 2008, 22:12

24.09.2008
Gata, am facut si revizia.
Kilometri: 14.270 (11 luni de la achizitie)
Filtru de polen: 125Ron
Filtru de aer: 82Ron
Filtru de ulei: 27.5Ron
Ulei: Valvoline SynPower 5w30 3.3l 142Ron
Manopera: 1.1h 70.5Ron
Total: 447Ron

Impresii: Am fost programat la ora 8 dimineata. La masina s-a lucrat aproximativ o ora (atat a stat pe rampa). Am putut vedea ca mecanicii au facut o inspectie vizuala pe dedesubt, au tras pe barele antiruliu, au inspectat discurile de frana etc. In plus m-am dus si cu o foaie cu problememe sesizate de mine la masina. Un domn in costum (nu i-am retinut numele) a parcurs lista cu mine, discutand fiecare problema. Unele erau pitici de'ai mei, altele au fost chestiuni reale: folie autocolanta usa dreapta spate cutata - se va schimba pe garantie daca se exfoliaza, un zdranganit in bord din cauza unui crash-pad fixat necorespunzator in cleme, cabluri frana de mana detensionate.

Momentan masina e inca in service pentru inlocuirea cuplajului flexibil de la volan si eliminarea zgomotelor de la puntea fata (sper eu). O voi recupera pe seara.

LE: Am luat masina din service. O parte din zgomote au fost eliminate, altele in schimb au ramas, insa nimic grav. Sa vad daca o sa mai am cloncanitul in volan, pana acum nu l-am mai auzit.

09.10.2008
Azi l-am recuperat pe Sidulica de la IMG unde a suferit operatia de inlocuire a barii spate, avariate de un nene cu un papuc acum vreo 3 saptamani.

Distractia a durat cam 48h (programarea s-a facut cu 10 zile inainte, aparatoarea de noroi care trebuia schimbata nefiind pe stoc). Preturile:
- bara spate 86611 1H000 ~237E
- suport dreapta bara spate 86614 1H000 ~7.5E
- aparatoare de noroi dr. spate 86842 1H000 ~8E
- capitonaj pasaj roata dr. spate 86822 1H010 ~31E

In total piesele au costat 1.137Ron, vopsitul 635Ron si restul pana la 1.850Ron il reprezinta manopera suplimentara (montat/demontat/consumabile). La preturile astea se mai adauga TVA-ul, pentru un total grandios de 2.200Ron. Traiasca RCA si Casco.

Impresii:
- Generali - constatarea s-a facut rapid, s-au inlocuit fara discutie toate componentele deteriorate. Nota 10.

- IMG - oamenii amabili, au incercat sa rezolve problema destul de repede. Dl. Goanta m-a sunat cand a fost gata masina. Nota 10.
------- lucrarea a iesit de nota 9.5: bara spate are pe margini niste mici imperfectiuni din turnare si nu au putut fi mascate. Din fericire nu sunt prea vizibile. Cand am primit masina, bara nu era perfect aliniata cu restul caroseriei, dar s-a rezolvat repede. Ce mi place este ca nuanta vopselei a iesit perfect, nu se cunoaste ca a fost vopsita.

Acum, sper din tot sufletul ca pana la urmatoarea revizie sa nu mai trec pe la IMG cu treaba la masina. :D

02.11.2008
Image
Sidulica a implinit un an.

Pentru 2008-2009, masina e asigurata la Generali la valoarea de 11.070E. Prima de asigurare este 395E, cu franciza 100E. Asigurarea este completa, cu optiunea suplimentara de despagubire la pierderea cheilor. Ca sa evit problemele legate de variatia cursului valutar, am preferat contractul in Euro. RCA-ul a costat 259Ron si am primit ca si anul trecut extinderea gratuita a Casco-ului in exterior.
Akbhar
Moderator global

Advertisement

Postby singlecrys » 14 Nov 2008, 00:19

sa o stapanesti sanatos inca 1 an de acum incolo si sa iti urez aceleasi chestii si de acum intr-un an!Drumuri intinse
KIA CEE`D BEST 2008 august, culoarea ALBASTRU (Kompas Blue)
Pacat de KIA ca are numai dealeri netrebnici
singlecrys

Motorizare: 1.4

Advertisement

Postby Teddy » 26 Nov 2008, 17:30

Felicitari pentru masina,drum bun si sper sa nu mai ai parte de incidente.
Drum bun !!!
Cee`d 1.4 START+opt.(13) kompass blue
Toti traim sub acelasi cer, dar nu toti avem acelasi orizont. (Konrad Adenauer)
Teddy

Advertisement

Postby Akbhar » 26 Nov 2008, 17:41

Multumesc pentru urari. La fel si voua.

Mic update: 17500km and counting. Pana martea viitoare ajung trec de 18.000.
Akbhar
Moderator global

Advertisement

Postby Arnold12 » 26 Nov 2008, 21:46

Mai ai putin si ma depasesti :D las ca recuperez eu de Craciun.
Cee'd SW 2.0 CRDi 140CP~170CP 6MT TX pregatit sa frustreze...a different ONE
Image
Album Arnold12
Kia Ceed SW 200Km/h - http://www.youtube.com/watch?v=tsQNcrqPImk
MAX 221km/h pe GPS/Autobahn Austria
Image
Toata lumea vorbeste despre el ...
Arnold12
Senior Member

Model: Ceed SW
Motorizare: 2.0 CRDi

Advertisement

Postby Akbhar » 08 Dec 2008, 00:23

18.200km

Nimic deosebit de povestit. Sidulica inghite kilometrii fara probleme. :D Am trecut si pe anvelopele de iarna de vreo 3 saptamani, dar cam degeaba - temperaturile eu fost mai mereu ridicate. In diminetile mai friguroase se aud niste trosnete in bord, probabil plasticele au devenit mai rigide si fac zgomot.

Ma enerveaza ca nu gasesc o baterie buna pentru pager-ul de la alarma. Am luat Duracell din Carrefour - m-a tinut 4 luni. Am luat o petarda Foton, sau ceva asemanator, de la un magazin de cartier ca nu gaseam altceva, a tinut 1 luna. :evil: In seara asta facea ecranul pagerului ca beculetele de la instalatia de la pomul de Craciun. O cam imbulinasem ca aveam impresia ca s-a defectat el, si e doar 200Ron unul nou.

E ciudat ca indicatorul de nivel al bateriei nu merge pe bateria aia. Un Duracell descarcat care zacea intr-un sertar era marcat ca aproape gol, dar cu no-name-ul ala zicea ca e plina. Si nu mergea deloc. Mama lor de chinaezi care n-au dat suficient la pedale ca sa incarce bateria aia....
Akbhar
Moderator global

Advertisement

Next

Return to 1.4 GSL