• Advertisement
International Motors Group
MIT MOTORS

Akbharmobil: Sidulica

Moderator: Akbhar

Forum rules
Prin folosirea acestui forum, acceptati regulamentul

Re: Akbharmobil: Sidulica

Postby Akbhar » 06 Jan 2009, 17:26

Bine v-am regasit in 2009!

Vacanta de iarna l-a purtat pe Sidulica prin Moldova si Transilvania.

Traseul a fost, in mare: Bucuresti - Ploiesti - Buzau - (ocol de 70km) - Buzau - Piatra Neamt - Bicaz - Lacul Rosu - Piatra Neamt - Gheorghieni - Praid - Sovata - Sighisoara - Medias - Sibiu - Sambata de Sus - Brasov - Ploiesti - Bucuresti. Adica aproximativ 1100km, parcursi in majoritate pe drumuri europene si judetene. Vreamea a fost in general buna, asfaltul uscat in mare parte, doar cateva portiuni au fost acoperite cu mazga sau zapada.

Am vazut niste peisaje minunate, Cheile Bicazului si drumul pana la Balea sunt superbe iarna. Drumul intre Sambata de Jos si Manastirea Brancoveanu este la fel de placut iarna cum este si vara. Sa zicem ca treapta a 3-a de viteza e potrivita pentru parcurgerea sa. :twisted:

Am mers mult si pe intuneric si am observat cat de nasoala e infrastructura rutiera. Daca suprafata de rulare e acceptabila pe drumurile parcurse, lipsa marcajelor e foarte deranjanta. Unele curbe nu erau semnalizate deloc, si daca nu vedeam configuratia drumului pe GPS puteam sa o iau in barba destul de rau. Ca sa nu mai vorbesc de E85. Care ar fi un drum ok, rapid si bun, daca ar fi semnalizat cum trebuie sau soferii ar fi suficient de inteligenti sa mearga corect pe el. Stiu ca aici scriu degeaba, ca tot nu o sa vada cine trebuie, dar poate asa ma descarc: E85 este un drum cu o singura banda de mers pe sens si un acostament asflatat. Nu e deloc sigur sa mergi pe ea cu viteza chiar si redusa. De-aia uneori banda aia dispare si nu are marcaj lateral. Iar intre cele 2 sensuri de mers este linie discontiuna. Exista doar 2-3 portiuni in care exista 2 benzi pe sens. Pe DN1, care are 2 benzi, toata lumea circula pe band a doua, nimeni nu merge pe dreapta nici sa-l pici cu ceara, dar brusc, acolo unde e cazul, pe E85, soferii sunt cuprinsi de remuscari si merg pe acostament. Ii inteleg pe soferii de duminica, dar in categoria asta intra si conducatorii de TIR-uri, care cica ar fi profesionisti. Si vitele de la Politia Rurala care patrulau pe acolo. Drumul e ideal pentru oligofrenii cu Touareg sa isi poata manifesta frustrarile dandu-ti flash-uri, pentru ca ei nu pot semanliza si depasi prin stanga. Inteleg sa il ajut, atunci cand e posibil, pe cel care depaseste repliindu-ma pe dreapta, dar nu vreau sa fiu fortat sa merg pe acostament.

Gata, ca iar ma enervez. Sa revin la excursie: penultima parte a calatoriei a fost intre Sambata de Sus si Ploiesti, duminica pe 4 ianuarie. Pentru ca la TV vazusem stiri despre aglomeratia de pe DN1, m-am pregatit sufleteste pentru un drum infernal si am plecat pe la ora 17. La 21.05 eram in fata blocului, incluzand si o pauza de aproape o ora in Brasov. Drumul a fost foarte lejer, pe centura din Sinaia am crezut la un moment dat ca m-am ratacit, deoarece nu mai vedeam nici o alta masina pe drum. :D Am avut noroc si am scapat lejer, fara nici un ambuteliaj.

IGO2008 s-a descurcat admirabil, nu am avut probleme majore cu navigatia. Am remarcat ca totusi pe harta folosita, desi e cea mai recenta versiune disponibila, nu exista cateva sensuri giratorii prin Brasov, iar unele sectiuni de drum au coordonate incorecte ( prin Fagaras, IGO arata ca merg paralel cu soseaua).

Sidulica a infruntat cu stoicism si temperaturi de -17 grade. :D Pe langa benzina a baut si mult lichid de spalat parbrizul - era bun senzorul pentru golirea rezervorului. Cauciucurile Dunlop WS M3 s-au comportat foarte bine, si la viteze mari pe E85 si pe serpentine sau drumurile cu zapada batatorita. Nu am avut nevoie de lanturi (nici nu aveam). Consumul pe traseul de mai sus a fost de aproximativ 7l/100km (nu am facut inca plinul, sa vad ciferel exacte), cu 2 persoane in masina si bagaje. Pentru 200km am fost 5 persoane in masina.

Luni dimineata Sidulica a mers la spalatorie sa dea jos toata sarea stransa de pe drum. Era atat de murdar incat si antena era alba de la sare. 2 spalari cu spuma, apa calda si ceara lichida la o spalatorie din Ploiesti l-au facut ca nou. :D

Acum se odihneste in parcare cu 19.850km la bord si astepta cu nerabdare urmatoarea plimbare. Procusorului ii cam place sa fuga pe serpentine, dar nu se da in laturi nici de la sprinturi in linie dreapta.

Sper sa fiu pe faza si sa fac poza la 20.000km. Drum bun tuturor!
Kompass Blue ODO: 67.000km+
Arogant, partinitor, intolerant.
Akbhar
Moderator global

Model: Ceed HB
Motorizare: 1.4 GSL

Postby DragosKIA » 06 Jan 2009, 18:09

Ai dreptate cu E85, am mers prin Moldova de la Adjud-Focsani-Buzau-Urziceni-Bucuresti si consider acest drum unul dintre cele mai periculoase din RO
In alta ordine de idei din ce spui Cee'd-ul tau s-a comportat bine,cu un consum rezonabil, fapt ce nu-i poate aduce decat laude :thumbsup:
Stergatoarele sunt OK in continuare? (e o intrebare valabila numai daca sunt cele originale, cu care a venit masina)
Pentru stickere : YM - andru122004 ; 0771395392;
DragosKIA
Senior Member

Model: Alta marca
Motorizare: 2.0

Advertisement

Postby ionut.popescu » 06 Jan 2009, 20:46

Multumim frumos pentru descrierea atat de detaliata a drumurilor strabatute de tine. Ne bucuram sa auzim ca ai facut atatia kilometri fara nici o problema.
ODO: 28.000 km
ionut.popescu

Advertisement

Postby Akbhar » 06 Jan 2009, 22:20

Stergatoarele sunt ok. Nu mai sterg atat de bine ca la inceput, lasa cateva dare fine, dar mai merg cel putin pana la primavara.
Akbhar
Moderator global

Advertisement

Postby Akbhar » 21 Jan 2009, 06:38

Yey, Sidulica a facut in weekend 20.000km. :violin: Si mi se pare ca i-am parcurs repede, mult mai repede decat ma asteptam.

Image Image Image

In afara de problemele cunoscute (zgomot suspensie spate, ceva greieri pe fata si parca boxa stanga fata care baraie la volume mari - mai studiez problema), se prezinta foarte bine. Are un apetit senzational pentru parcurs kilometrii, iar daca sunt si niste serpentine si drumul liber - e chiar perfect. Pacat ca nu am destul timp (si finante) sa ma plimb cat ar vrea el (si eu).
Akbhar
Moderator global

Advertisement

Postby DragosKIA » 21 Jan 2009, 07:48

La mai mare, esti pe drumul cel bun!!!!! :occasion-balloons:

P.S. Schimba si semnatura :wink:
Pentru stickere : YM - andru122004 ; 0771395392;
DragosKIA
Senior Member

Model: Alta marca
Motorizare: 2.0

Advertisement

Postby Dobermann » 21 Jan 2009, 07:51

Stopurile de ceata la Ceed din cite stiu au doar un bec, la tine parca sunt aprinse amindoua.

Succes in continuare cu Sidulica :clapping:
Dobermann
Moderator global

Model: Rio
Motorizare: 1.5 CRDi ~ 140CP

Advertisement

Postby ionut75 » 21 Jan 2009, 08:25

Cat mai multi km fara probleme. :clap:
KIA Cee'd HB - 1.4
Daca tot faci un lucru, atunci fa-l bine!
ionut75
Moderator

Motorizare: 1.4

Advertisement

Postby Akbhar » 21 Jan 2009, 08:33

Multumesc pentru urari.

Dobermann wrote:Stopurile de ceata la Ceed din cite stiu au doar un bec, la tine parca sunt aprinse amindoua

Si eu am tot unul, iar in poza era chiar stins. Stralucirea stopurilor de ceata e din cauza blitzului de la camera (eram in defileu spre Lacul Rosu si era cam intuneric).
Akbhar
Moderator global

Advertisement

Postby ionut.popescu » 21 Jan 2009, 09:17

La cati mai multi kilometrii fara probleme. :hello:
ODO: 28.000 km
ionut.popescu