• Advertisement
International Motors Group
MIT MOTORS

Viteze maxime admise in Europa

Locuri de vizitat, taxe care trebuie platite in tara respectiva, linkuri utile
Forum rules
Prin folosirea acestui forum, acceptati regulamentul

Viteze maxime admise in Europa

Postby Akbhar » 25 May 2009, 09:55

Daca nu v-a afectat atat de mult criza economica incat sa renuntati la o calatorie cu masina in Europa, Auto.ro crede ca ar fi util pentru voi sa stiti care sunt vitezele maxime admise in tarile europene. Cu atat mai mult cu cat stim ca acum soferii romani sanctionati in UE vor primi amenzile acasa.

Asa ca inainte de a pleca la drum, va propunem sa consultati urmatorul tabel. Asta daca nu vreti sa va alegeti cu o amenda!

TARA VITEZA MAX IN LOCALITATE VITEZA MAX IN AFARA LOCALITATII VITEZA MAX PE AUTOSTRADA
ROMANIA 50 km/h 90 km/h 130 km/h
AUSTRIA 50 km/h 100 km/h 130 km/h
FRANTA 50 km/h 90 km/h 130 km/h
CROATIA 50 km/h 80 km/h 130 km/h
POLONIA 50 km/h 90 km/h 130 km/h
GERMANIA 50 km/h 100 km/h 130 km/h
UNGARIA 50 km/h 90 km/h 130 km/h
ITALIA 50 km/h 90 km/h 130 km/h
SPANIA 50 km/h 90 km/h 120 km/h
ELVETIA 50 km/h 80 km/h 120 km/h
SLOVACIA 60 km/h 90 km/h 130 km/h
SLOVENIA 50 km/h 90 km/h 130 km/h
GRECIA 50km/h 90/110 km/h 120 km/h
BULGARIA 50 km/h 90 km/h 120 km/h
BELGIA 50 km/h 90sau120 km/h 120 km/h
NORVEGIA 50 km/h 80 km/h 90 km/h
TURCIA 50 km/h 90 km/h

Trebuie sa retineti si ca tabelul de mai sus se aplica pentru autovehiculele categoria A si B si ca in Romania, pe anumite portiuni de drum din interiorul localitatilor se pot stabili de catre administratorul drumului limite de viteza mai mari, dar nu mai mult de 80 km/h. La fel se poate intampla si cu limita inferioara de viteza, dar nu mai putin de 10 km/h pentru tramvaie si 30 km/h pentru toate vehiculele.

Este important sa mai stiti ca deocamdata in Germania nu exista restrictionare de viteza pe autostrazi, limita de 130 km/h reprezentand doar viteza maxima recomandata.

De retinut: In cazul unui accident compania de asigurari nu acopera daunele daca ati depasit viteza maxima recomandata !

Sursa: www.auto.ro
Kompass Blue ODO: 67.000km+
Arogant, partinitor, intolerant.
Akbhar
Moderator global

Model: Ceed HB
Motorizare: 1.4 GSL

Re: Viteze maxime admise in Europa

Postby Magda » 25 May 2009, 12:24

Bine venita informatia. Mai ales ca se apropie concediile.
Magda

Model: Ceed SW
Motorizare: 2.0 CRDi

Advertisement

Postby vchirca » 29 May 2009, 14:05

Am fost acum o saptamana la viena cu proceed-ul.
Cum am intrat in Ungaria, am vazut limitarile de viteza...40 in localitate , 80 in afara; 130 pe autostrada.
Grija mare...
vchirca

Model: proCeed
Motorizare: 1400

Advertisement

Postby pogo » 29 May 2009, 16:50

Esti sigur ca ai vazut bine? Eu nu stiam sa se fi modificat ceva.
Kia Cee'd 1.6 DSL HP EX +opt. pentru siguranta si confort
ODO: +101 000 km
pogo

Motorizare: 1.6 DSL HP

Advertisement

Postby vchirca » 09 Jun 2009, 13:36

Foarte sigur; in localitatile inainte de Szeged...
Am ramas surprins...m-am uitat tot drumul (pana la autostrada) la limitarile de viteza ...
vchirca

Model: proCeed
Motorizare: 1400

Advertisement

Postby ionut75 » 09 Jun 2009, 14:25

E posibil. Sunt unele portiuni mici inainte de Szeged cu limitare chiar la 30 km/ora.
KIA Cee'd HB - 1.4
Daca tot faci un lucru, atunci fa-l bine!
ionut75
Moderator

Motorizare: 1.4

Advertisement

Postby pogo » 06 Dec 2010, 11:15

tion.ro wrote:Liderul de sindicat al politistilor din Timis, amendat pentru viteza in Serbia

Comisarul-şef Doinel Malcoci, liderul de sindicat al poliţiştilor din Timiş, a fost la un pas să fie arestat de sârbi, zilele trecute, după ce a depăşit limita legală de viteză. Poliţistul a ajuns în faţa unui judecător şi a fost amendat. După această păţanie, reprezentantul... oamenilor legii din judeţ spune că va fi mult mai atent cu pedala de acceleraţie şi că îşi doreşte să existe şi în România legi la fel de dure cu vitezomanii ca în Serbia.

Zilele trecute, Doinel Malcoci s-a dus împreună cu nişte prieteni până la Vârşeţ. La întoarcere, în afara unei localităţi, a vrut să depăşească şi a accelerat până a ajuns la 122 de kilometri la oră. A fost prins de aparatul radar şi tras imediat pe dreapta de un echipaj de poliţie.

„Limita de viteză era de 80 de kilometri la oră, am depăşit cu 42. Într-o primă fază, am fost la Poliţie, la Vârşeţ, unde au făcut toată documentaţia necesară. Am înţeles că dacă aveam 121 de kilometri la oră, aş fi putut plăti amenda pe loc. După Poliţie, am mers împreună cu un poliţist la judecător. Am avut noroc, că grefiera ştia româneşte şi a tradus. Am primit 86 de euro amendă. Cum am cheltuit din bani la cumpărături, a trebuit să fac chetă şi să adun de la cei cu care eram, ca să am bani să plătesc amenda. Eram la un pas să ajung după gratii. Am înţeles că dacă depăşeşti cu mai mulţi kilometri limita legală stai o lună în arest. Dacă ar fi legea aşa şi la noi, ar fi mult mai bine. Ai greşit, plăteşti. N-are importanţă cine eşti sau cum te cheamă”, ne-a povestit comisarul-şef Doinel Malcoci. Liderul de sindicat al poliţiştilor din Timiş spune că, de când cu această întâmplare, este mult mai atent la viteză.

Sursa: tion.ro
pogo

Advertisement

Postby Akbhar » 06 Dec 2010, 11:19

A uitat sa zica de politistii sarbi care nu prea stau la panda si probabil nu iau spaga.
Kompass Blue ODO: 67.000km+
Arogant, partinitor, intolerant.
Akbhar
Moderator global

Motorizare: 1.4 GSL

Advertisement

Postby pogo » 06 Dec 2010, 11:44

Ba spaga iau. Si cam stau si la panda, dar te ard pentru orice, nu doar pentru viteza. Stau cu radarul si-n mijlocul campului, intre localitati.
De la vama pana la Varset sunt vreo 10 km si sunt foarte mari sanse sa fie politie pe acolo. Politaiul nostru a condus ca-n Romania crezand ca nu-i face nimeni nimic, ca are actibild in geam (de ala ce-l gasesti in piata). Si probabil o fi si facut pe smecherul cu ei, ca altfel scapa mai usor.
pogo

Advertisement

Postby sonty » 07 Dec 2010, 11:47

Serbia e o tara unde ar fi bine sa respecti limitele. de luat spaga unii iau unii nu. pe mine m-au oprit o data printr-un oras in munti unde m-au purecat la chestii obligatorii. rezultat 20 de euro spaga ca n-aveam trusa de becuri si franghie de remorcare. apoi am dat in radar la intrarea in alt oras cu 77 in zona de 60. i-am zis ca n-am vazut semnul de 60, doar pe-ala de 80 cu cateva sute de metri mai inainte. m-am milogit mult pe-acolo, iar cand i-am oferit niste spaga mi-a dat actele si m-a trimis la drum. in ambele situatii problema mare era si ca era sambata si judecatorul ala nu lucreaza in weekend. asa ca eu tocmai luni puteam sa mai plec de-acolo intrucat la ei se retin actele si politistul nici macar nu stabileste amenda, asa ca n-o poti plati pana nu-ti da judecatorul ala sentinta.
sonty

Motorizare: 1.4

Advertisement

Next

Return to Europa

• { RELATED_TOPICS }
    Replies
    Views
    Last post