• Advertisement
International Motors Group
MIT MOTORS

Turcia

Locuri de vizitat, taxe care trebuie platite in tara respectiva, linkuri utile
Forum rules
Prin folosirea acestui forum, acceptati regulamentul

Turcia

Postby UnTip » 31 Mar 2009, 22:33

plec pe 28 iunie in Kusadasi pentru 7 nopti si o noapte in istanbul
care mai vine? suntem o masina 4 pers
UnTip

Model: proCeed
Motorizare: 1.4 GSL

Re: Turcia

Postby Arnold12 » 01 Apr 2009, 00:13

Pai nu puteai sa spui inainte sa iti iei cazarea?
Cee'd SW 2.0 CRDi 140CP~170CP 6MT TX pregatit sa frustreze...a different ONE
Image
Album Arnold12
Kia Ceed SW 200Km/h - http://www.youtube.com/watch?v=tsQNcrqPImk
MAX 221km/h pe GPS/Autobahn Austria
Image
Toata lumea vorbeste despre el ...
Arnold12
Senior Member

Model: Ceed SW
Motorizare: 2.0 CRDi

Advertisement

Postby razvanduta » 28 Jul 2009, 08:28

Va salut, sa va impartasesc ce imi aduc aminte de excursia mea de 2 saptamani in Turcia (din 2005):

In turcia am facut un tur complet - fara nici o rezervare ! Am plecat 4 persoane cu masina mea din Bucuresti, am stat in Istambul vreo 3 nopti (timp in care am vizitat cam tot ce se putea vizita, inclusiv o plimbare pe Bosfor cu vaporul), dupa care am coborat in Antalia, unde am stat in SIDE - super misto, au inclusiv un amfiteatru destul de mare. Cazare : am cautat la fata locului si am gasit apartament cu 2 dormitoare, fiecare cu AC, + living cu bucatarie, la 50euro (perfect pt noi - ca eram 2 perechi) + piscina exterioara. Ce e frumos in Turcia ca se organizeaza foarte multe excursii cu vaporasele, pt 10-20 euro te iau la ora 10 , te plimba pe langa multe insule, te opresc de cateva ori sa faci baie, iti dau si pranzul (pui sau peste + salata + garnitura + vin sau suc + pepene) pe vaporas sau pe vreo plaja, si la 6 seara te intorci.

Din Side unde am stat iar vreo 3 nopti, am plecat, am trecut prin Kemer, Belek - aici intr-adevar e plin de hoteluri de 5 stele pline in principiu de rusi, si ne-am oprit la Kas - unde iar am gasit cazare la multele pensiuni sau hoteluri private de acolo, la vreo 25-30euro, tot cu piscina. Aici iar am stat vreo 3 zile (stat - adica noaptea, ziua nu stateam mai deloc, decat la plaja care de fapt erau niste stanci, in trepte, pe care erau puse sezlonguri, si unde puteai sa si iei masa, venea turcu' si iti aducea tot ce vroiai - era restaurant langa ...

Urmatoarea oprire de 3-4 nopti : Marmaris. Acelasi ritual - plimbari, plaja, excursii, seara terase etc

Din Marmaris am trecut prin Bodrum, unde ne-am oprit doar ca sa il vizitam, destul de dragut, e o cetate misto, si apoi am mers la Kusadasi, unde iar am stat cateva nopti. Sincer, e cam slabut, dar noi am stat doar 3 nopti, o zi am luat o excurie cu vaporasul, si o zi am stat in unul dintre cele 2 Water Park imense din Kusadasi, Foarte Tare !!!

Am mai stat vreo 3 nopti la OLUDENIZ (laguna albastra) - una din cele mai misto statiuni, cu una din cele mai misto plaje din Turcia !!! Aici era sa fac soc la inima, preturile mult mai mici decat in restul statiunilor. Apoi ne-am dat seama ca erau in LIRE ENGLEZESTI :) !!! (era plina statiunea de englezi si olandezi)

Am mai vizitat orasul antic EFES - o experienta UNICA - e ca o calatorie inapoi in timp, pe vremea romanilor (sau imediat dupa ), Troia (cu vestitul cal de lemn) si iarasi o excursie care nu trebuie ratata este la Canyonul de la Saklikent, al doilea ca marime din Europa, 18km lungime (noi am mers doar vreo 3km )

Ultima oprire de 1 noapte a fost in Cannakale, apoi Bucuresti.

Nu e o problema sa mergi fara rezervare, numai sa ai rabdare sa cauti, si sa alegi. Fiind cu masina, nu am luat cazare langa mare, ci un pic mai in spate, pe randul 2-3-4 de hoteluri, primele de langa mare sunt oricum cele mai scumpe, cu cat te departezi e mai ieftin ;)

Bafta si Concediu placut !
razvanduta

Model: Alta marca
Motorizare: 2.5 TDI 190CP

Advertisement

Turcia

Postby Dobermann » 10 Aug 2009, 14:13

yrandreia wrote:
Concediul a fost de-a dreptul superb, dar ni s-a parut extrem de scurt... 18 nopti au trecut mai repede decat 2 zile de serviciu :)

Am plecat, asadar, pe 19.07 spre sudul Turciei, la ora 7 trecand vama la bulgari, impreuna cu @m_yra, cu prietenul ei si alte 2 persoane. In total am fost 3 masini: 2 masini stikerite CKR si o Toyota Corolla. Multumita Garminului, am reusit sa traversam Bulgaria pe un traseu cu totul nou pt noi si fara sa ne mai ratacim, desi a avut cateva tentative in care in decurs de 5 minute s-a reconfigurat de aprox 30 ori :D.

Am parasit Bulgaria pe la Lesovo si ne-am indreptat spre Edirne, urmand sa urcam pe autostrada spre Istanbul. Am trecut Bosforul prin Istanbul la ora 18.20 si la ora 24.00 ne-am cazat in Bilecik, la un hotel unde mai oprisem si anul trecut. A doua zi dimineata (adica la ora 10, cand ne-am trezit cu totii :D ) am luat micul dejun si am continuat cei 600 km ramasi pana la destinatia finala ;) Nu va mirati ca drumul a durat atat de mult... am avut si opriri de o ora, cel putin pe drumul din Turcia, ca sa admiram peisajul si... produsele noi din benzinarii :D

Mare parte din concediu l-am petrecut undeva langa Alanya (in Turkler) la hotelul Lonicera World. E al doilea an cand am optat pentru acest hotel si nu imi pare rau... este un fel de club, cu 5 piscine mari, 3 mici, terenuri de tenis, baschet, fotbal, parcuri intinse cu tot soiul de minuni, o piscina cu tobogane si multe alte distractii.
Noi aveam asa zisa "piscina noastra" :D Era una mai retrasa, unde nu prea veneau multi turisti (era cu 200m mai departe de masa de la "all inclusive" si multora probabil li se parea riscant sa se indeparteze atat de mult :D)... oricum, era in avantajul nostru ;) aveam piscina, jacuzzi si pool bar mai mult pentru noi ;)

Nu mai spun ca... in prima zi am uitat o sticla de plastic cu suc natural in masina si... oare trebuie sa mai spun ce s-a intamplat cu ea? Si tavanul, si parbrizul, si scaunele din spate erau pline de suc fermentat si pulpa de portocale in urma exploziei, iar mirosul mi-a amintit de tot ce am mirosit si intr-o viata anterioara. Norocul nostru a fost aveam niste prieteni localnici si ne-au indrumat ei catre o spalatorie super tare. Ca aspect semana cu magazia bunicului, dar aveau un fel de masina de spalat cu vacuum, care a reusit sa scoata si sofranul din tavan si din huse si a mai spalat si mocheta.
Mirosul, in schimb, ne-a mai condus ceva drum :D

14 nopti au trecut ca si cum nu ar fi fost... cu plimbari prin localitati vecine, bazaruri, outlet, chiar si Metro :D, vegetat in piscina, jucat diverse zapaceli ca table, remy, programele lor locale de divertisment, lipsa totala a altor romani din zona (si ma refer la cei peste care dai in general in lume mai ales la all inclusive si care te fac sa iti fie rusine ca esti roman) si altele, ras si voie buna la maximum...

Urmatoarele 2 nopti le-am petrecut langa Pamukkale, vestitele terase de calcar, loc foarte frumos de altfel, dar in continua degradare, din pacate. Fata de acum 2 ani cand le-am vazut prima data, s-au degradat mult... acum sunt inchise majoritatea teraselor si... cred ca nepotii mei le vor mai vedea doar in poze :roll:
Am stat la un hotel cu ape termale - PAM Thermal, hotel care este intr-adevar placut. Ne-am balacit in apele termale, ne-am umplut de "namolul" care se decanta din apele respective... spun namol in ghilimele pentru ca nu ne-am dat seama ce era exact... un fel de argila cu calcar si sulf, de o consistenta ciudata... dar extrem de haios... nici macar nu ne puteam bate cu noroiul, pentru ca ramanea lipit de mana :D
Dupa 3 bai consistente cu sampon din belsug, inca mai aveam cleiul in par :D . Evident, am vizitat Pamukkale si Hierapolis.

A treia zi, tot asa dimineata, cum ne-am obisnuit, adica la ora 11, am plecat mai departe, spre ultima noapte de cazare in Canakkale. Am ajuns la ora 20, tocmai la timp sa vedem apusul soarelui si calul troian care strajuieste partea asiatica a Dardanelelor. Este o imagine pe care o astept cu placere in fiecare an :)

Ziua urmatoare, desi ne-am planificat ca ora de plecare un 9, tot la 11 am reusit sa ne suim pe feribot... cred ca ora 11 a fost o ora fixa pentru concediul asta :D

Am parcurs cei 250 km ramasi pana la Kapikule, si dupa o oprire de o ora pe drum si vreo 2,5 ore in Duty Free (deh... multe fete inseamna shopping, mai ales cand fetele sunt mai mult de una :D ) am reusit sa intram si in Bulgaria... evident, am optat pt traseul prin Stara Zagora, in speranta ca lucrarile la drum s-au terminat... Adevarul este ca drumul este aproape finalizat, mici portiuni sunt inca in lucru, iar partea refacuta e intr-adevar ok! Ne-a apucat noaptea in munti, si, ca sa fie bine, a mai inceput si ploaia... pe la ora 1 noaptea, pe 07.08, strigam prin statii, la intrarea in Romania: "Bun venit in gropile nationale!!!!"... de la pod pana in vama am scapat de pietrele la rinichi si de plombe... cei care aveau!

Cam asta a fost concediul de anul acesta... a trecut foarte repede, din pacate, dar la anul ne-am propus sa stam o luna, tot aceeasi destinatie, poate grup mai mare... strangem bani de acum ;) Pentru noi, din cate destinatii am avut pana acum in afara tarii, chiar si fata de celelalte destinatii din Turcia, Alanya - Lonicera ni s-a parut cea mai deconectanta si relaxanta. Si, sincer, asta cautam dupa un an de munca...

Hmmm... cred ca am scris cam mult, dar... ce sa fac... impresiile concediului sunt inca puternice! Vreau inapoooooooi!!!! :cray:

Asadar, va urez tuturor un concediu cel putin la fel de placut ca al nostru :)
Dobermann
Moderator global

Model: Rio
Motorizare: 1.5 CRDi ~ 140CP

Advertisement

Postby Dobermann » 10 Aug 2009, 14:14

:text-worthless:
Dobermann
Moderator global

Motorizare: 1.5 CRDi ~ 140CP

Advertisement

Postby Magda » 11 Aug 2009, 12:30

La Pamukkale mi-ar place sa ajung, poate la anu' sau cine stie.
Am auzit ca este frumos acolo.
M a bucur pentru voi.
Magda

Model: Ceed SW
Motorizare: 2.0 CRDi

Advertisement

Postby yrandreia » 11 Aug 2009, 13:06

La Pamukkale inca mai e ceva de vazut, desi mult mai putin ca in 2007 :( Se degradeaza pe zi ce trece!

@Dobermann: voi reveni si cu poze :) Dar... cade omul din pom si tot se mai opreste pe cate o craca :D Inca nu ne-am dezmeticit cum se cuvine ;)
Toata lumea iti vrea binele... nu lasa pe nimeni sa ti-l ia!
Kia RIO Sedan 1.6 CVVT Dynamic Polar Silver :romance-heartbeating:
Jurnal_de_bord
Album
Image Image
Image
yrandreia

Motorizare: 1.6 GSL, 112Cp

Advertisement

Return to Europa