• Advertisement
International Motors Group
MIT MOTORS

Plimbare - Budapesta

Locuri de vizitat, taxe care trebuie platite in tara respectiva, linkuri utile
Forum rules
Prin folosirea acestui forum, acceptati regulamentul

Plimbare - Budapesta

Postby cmg_george » 12 Nov 2008, 13:01

Memorii din: 22 aprilie 2008:
Masina ... jos palaria, o iubesc mai mult ca in prima zi. Plecat din BV dimeata la 2:30, resetat computer de bord. Consum mediu pana in Oradea: 5.8 (nu mi-a venit sa cred.) Viteza medie 64km/h. Eu am carnet de o saptamana. Am condus tot drumul pana la Oradea fara ~80km. Ce sa zic... nu m-a obosit... a tras bine ... ne iubim tare :D de consum nu cred ca poate comentat cineva ceva.
5 oameni in masina si bagajele aferente pentru 4 zile(Plin porbagajul).
De la Oradea alta poveste... am prin centura si am mers bara la bara intre tiruri.
Cand am ajuns in Budapesta aveam consum mediu 6.3... am intrat pe autostrada de la Debreten si pana in Budapesta rar a vazut sub 130. Ce impresioneaza: cum inca trage de la 140 la 160 (peste 160 nu am trecut decat intamplator). Nici nu simti cand ai ajuns la 140.
Plimbat prin Budapesta... pana luni dimineata cand am plecat la Balaton si ne-am intors tot pe Oradea (in Ungaria numai autostrada tot drumul asta).
~150 km am mers ceva mai domol (140 - am condus eu (da stiu nu aveam voie dar nu am rezistat tentatie) si batea un vand si se simtea urat.. probabil si experienta canci...).
Cand am ajunt in BV aveam consum mediu 6.7 si 1800 km facut de vineri pana luni. (luni ~ 1000km).
Last edited by cmg_george on 12 Nov 2008, 13:11, edited 2 times in total.
Ceed SW, 1.6 GSL, Piston Grey
BV 33 CMG | ODO 71.500Km - 13.12.2007 | Poze
Image
http://www.love-travels.com | http://www.iFacturi.ro
cmg_george
Moderator

Model: Ceed SW
Motorizare: 1.6

Re: Plimbare - Budapesta

Postby cmg_george » 12 Nov 2008, 13:02

Drumul: pe scurt: al nostru varza, al lor jos palaria in comparatie cu al nostru.

De la Bv la Oradea acceptabil pentru ce drumuri am vazut in alte parti in tara. Pentru amatori: la intrare in Cluj evitati sa faceti stanga cum zice GPS-ul ca este un drum in care iti rupi masina. In Oradea... incercati sa evitati centura... eu am prins-o dumineata si mi-am blestamat zilele de cate gropi sunt si ca am mers bara la bara intre tiruri.

La ei... am mers pe M3 M7 si el natinal de merge la Debreten... ce sa zic... jos palaria... m-am rugat de o groapa sa nu zic ca ei nu au si nu am gasit.
M7 mi s-a parut mai putin lina decat M3... dar este autostrada la 130 merge ata.

Prin urmare... fratilor macar de la ei sa invatam si sa ne facem si noi drumuri circulabile. SA NE FIE RUSINE!!!
Last edited by cmg_george on 12 Nov 2008, 13:05, edited 1 time in total.
Image
cmg_george
Moderator

Advertisement

Postby cmg_george » 12 Nov 2008, 13:02

Ei si ce au ei. Civilizatie... enervanta la un moment dat. Nu mi-a venit sa cred cat de civilizati si ingaduitori pot fi cei din Budapesta in circulatie. Atat de ingaduitori incat ne dadeau prioritate nu numai cand nu o avem si intrasem aiurea dar si cand nu aveam nevoie de ea(nu asteptam o masina pe alta).in 3 zile nu am auzit un clanxon in trafic. Am iesit fara sa vedem ca vine un cu X5 din stanga a franat omu' pana la 1 metru de noi s-a oprit si ne-a lasat sa iesim ... fara injuraturi, fara clanxon... .Nu am plecat la un verde ... au stat pana ne-am trezit ... nu s-a ambalat nimeni pe langa noi.
Daca nu este liber de partea cealalta a intersectie nimeni nu pleaca chiar daca este verde si se face iara rosu!!!!
Semafoare sincronizate incet am crezut ca este un semn de bine ati venit.
Orasul este superb, si ei sunt foarte mandri.Se lauda cat pot cu Palatul Parlamentului care intradevar este foarte frumos (al 3-lea ca dimensiune din lume) ... da au recunoscut ca primul este Casa Poporului apoi cel al Argentinei (sper ca am retinut bine).
Castelul Buda nu trebuie pierdut daca ajungeti acolo ,nici plimbare cu vaporul pe dunare si nici dealul Geeler.

Noul Teatru National, cladire noua superba.

Cinematograf Imax 3D... a fost inca lucrul care m-a impresionat cel mai mult.

Rar am vazut mizerie pe jos. Dimineata la 6 gasesti tot felul de sticle de bautura, harti , ambalaje etc (de la cei care urla noapte ca nebunii) dar pana la 8 dispar.

Parti rele:
La 8 se inchide parcul de distractie.. zoo, circ si mult altele astfel sambata seara nu prea am mai avut ce face.
Parcarile... problema mare... peste tot se plateste (L-V 8:00-18:00) nu platesti amenda. afli asta foarte repede: am ajuns am gasit hotelul am oprit si am platit parcare la auto taxa acolo pentru ~1h... am carat bagajele sus ne-am intins la povesti si am depasit cu 10 minute... jos ne'a caisa imi punea foi in geam si facea poze la masina (initial am crezut ca ii place tare) 2400HUF in 5 zile.In zadar am incercat eu sa ii explic in engleza ce si cum nu a dat 2 bani pe mine a zis ca nu intelege si a plecat.M-am enervat pentru ca, coborasem special sa schimb bani si sa platesc iara... pin uramare i-am injurat pe romaneste si am lasat foaia acolo, n-am mai platit nici o parcare si am plecat. (la 18 fara 10 minute mi-au mai dat una-- am avut senzatia ca fac colectie in parbriz).
Mancare parca un pic cam scumpa (fata de la noi).
Last edited by cmg_george on 12 Nov 2008, 13:05, edited 1 time in total.
Image
cmg_george
Moderator

Advertisement

Postby cmg_george » 12 Nov 2008, 13:04

Cazare am avut la un Hostel: Beds N Roses ... nu arata de loc bine (cam ca o pensiune de la noi) dar a fost numai 13,5 euro pe noapte in camera de 4 si 18 in camera dubla.
Image
cmg_george
Moderator

Advertisement

Postby c.ciprian » 12 Nov 2008, 13:17

Va recomand calduros cazare aici http://www.booking.com/hotel/hu/agapegu ... =review_am

Am dat 50€/noapte + 10€/zi pt parcare. In banii astia ai apartament de 2 camere (2 persoane numai) complet mobilat, tv, bucatarie, etc. E situat in centrul Budapestei, e f curat si primitor.
Cee'd SW 1.6 DSL ~ 115 HP HikeGreen
Jurnal de bord
Album foto
Viteza maxima 205
ODO 72000+
Image
Image
c.ciprian
Membru Fondator

Motorizare: 1.6 DSL

Advertisement

Postby Arnold12 » 12 Nov 2008, 19:46

In apartament se pot caza si 4 persoane?
Cee'd SW 2.0 CRDi 140CP~170CP 6MT TX pregatit sa frustreze...a different ONE
Image
Album Arnold12
Kia Ceed SW 200Km/h - http://www.youtube.com/watch?v=tsQNcrqPImk
MAX 221km/h pe GPS/Autobahn Austria
Image
Toata lumea vorbeste despre el ...
Arnold12
Senior Member

Motorizare: 2.0 CRDi

Advertisement

Postby c.ciprian » 12 Nov 2008, 19:52

Teoretic, nu. Ei zic sa nu stea decat doua, dar ar putea sta. In dormitor e un pat dublu, iar in living e o canapea extensibila.
Cee'd SW 1.6 DSL ~ 115 HP HikeGreen
Jurnal de bord
Album foto
Viteza maxima 205
ODO 72000+
Image
Image
c.ciprian
Membru Fondator

Motorizare: 1.6 DSL

Advertisement

Postby sonty » 26 Jul 2009, 14:04

in perioada 2-6 august o sa bag si eu o tura pana la budapesta. am inchiriat apartament cu 80 de euro pentru 4 persoane foarte aproape de centru. parcarea cica va mai adauga inca vreo 12 euro.
am insa o mare nelamurire in privinta rutei optime de iesit din oltenia :). stiu pe propria piele cat de dezastru e orsova-caransebes asa ca o sa ocolesc zona sigur. variantele ar fi 3:
- valea jiului: mai lung si apoi voi avea parte de tot traficul de pe lume.
- orsova, bozovici, anina, resita, caransebes, lugoj: din cate stiu ar fi rezonabil, dar iar dau peste trafic
- orsova, bozovici, anina, oravita, timisoara: cam asta ar fi favorita mea dar nu prea am informatii despre ea.

daca a facut careva rutele astea si mai ales ultima de curand raman recunoscator pentru informatii
sonty

Model: Ceed HB
Motorizare: 1.4

Advertisement

Postby aktymel » 26 Jul 2009, 20:39

este drumul destul de ok pana la timisioara . am fost acum 2 ani ..... urmeaza sa merg iarasi pe acelasi drum cam intr-o saptamana... si o sa-ti zic cum e :hello:
Kia Cee`d 1.4 16 V , 109 Hp, piston gray Best + optionale after market--> ODO > 48.000 +
aktymel

Motorizare: 1.4

Advertisement

Postby pogo » 27 Jul 2009, 09:02

Eu as recomanda Orsova - Bozovici (Valea Minisului) - Anina - Resita - Timisoara - Cenad.
Anina - Resita (~25 km) e cu muuulte serpentine, dar drumul e impecabil si peisajul frumos. Din Resita mai faci o ora si ceva pina in Tm, orasul il treci in vreo 30 min, si apoi inca vreo ora pina in Ungaria.
Tm - Lugoj e rau, Lugoj - Caransebes e rau, Caransebes - Orsova e rau, Oravita - Moravita e rau.
Kia Cee'd 1.6 DSL HP EX +opt. pentru siguranta si confort
ODO: +101 000 km
pogo

Motorizare: 1.6 DSL HP

Advertisement

Next

Return to Europa

• { RELATED_TOPICS }
    Replies
    Views
    Last post