sa va zic si eu cateva chestii observate in plimbarea de saptamana trecuta.
1. daca o ia careva prin severin, intr-adevar drumul prin anina e de vis, dar mi se pare totusi mai lent decat pe partea cu caransebes, desi pe aici sunt ceva semafoare si zone de gropi. parca nu mai e la fel de extins dezastrul ca-n alti ani.
din resita eu unul am gresit drumul si-am ajuns printr-o padure si pe un camp pe langa buzias pe unde s-a pierdut si gps-ul. recomand resita - deta pe care l-am facut la intoarcere. a fost liber rau.
2. la intrarea in ungaria nu cumparati vigneta de la tanti de la ghiseu. mie mi-a vandut vigneta de 10 zile cu 15 euro. ea costa de fapt 2550HUF. se poate foarte bine cumpara de la prima benzinarie. de pe drum. luati aminte ca vigneta la ei este doar pentru autostrazi, nu si pentru restul de drumuri ca la alti fomisti.
3. daca tot ati oprit luati si benzina. pe autostrada o sa fie cu 10-15 HUF mai scumpa, iar in budapesta n-o sa stati sa cautati benzinarie.
4. parcarile alea cu plata sunt manageriate de udrea lor si n-au nici o treaba cu politia. asta mi-a zis-o tanti de la care am inchiriat apartamentul. probleme le fac doar ungurilor. am auzit insa si zvonul ca blocheaza roti si asta ar fi naspa. eu am bagat-o in beciul unui hotel care opereaza si o parcare la juma de pret fata de restul din zona: 180HUF ora pe zi si 60HUF ora noaptea. adresa e "O utca, 49". in caz ca aveti nevoie. in zona turistica/centrala pretul este de 375HUF intre 8-20, semicentral e 225 HUF intre 8-18, iar spre periferii e mai putin, dar n-am ajuns pe-acolo

.
5. in functie de cati va strangeti si cum sunteti dispusi sa dormiti va pot recomanda si eu la tanti la care-am stat eu:
http://www.budapesteasyflat.com/apartamentele sunt practic in buricul orasului.