stenso wrote:[...]Craiova-severin-belgrad-zagreb-lublihana-trieste-venezia-padova-bologna-PARMA-[...]
Pe ruta asta cred ca ai cea mai multa autostrada, incepind de la Belgrad.
In Croatia autostrada e destul de scumpa (poti plati si in € sau cu cardul), in Slovenia la fel (parca vreo 15 €/saptamana si faci doar vreo 100 si ceva de km prin ea), in Italia la fel si tot asa ... Prin Italia lasi sigur citeva zeci de euro pina o tranzitezi. Mai departe nu stiu exact, dar am auzit ca e tare scump si in Franta (n-am fost decit putin si nu pe autostrada).
In Serbia si Croatia poti intra si cu buletinul si esti in siguranta pina in 140 km/h. Mai nou stiu ca au ocazional si ei patrule in civil pe autostrada care se iau dupa tine daca sari calul. In rest stau cu radarul in zonele unde se plateste autostrada si eventual pe linga lucrari. Asa ca atunci cind vezi semne de Cestarina, Pay-Toll, etc. sa o lasi rapid moale desi din instinct iti vine sa reduci mai incet.
E posibil sa stai binisor la granita sirbo-croata din cauza turcilor cu nr. de Germania ce se reintorc spre "casa". Mai poti prinde blocaje si pe linga Venzia, sa faci 30 km intr-o ora.
Eu cred ca esti cam optimist cu 15 ore pina in Parma. Asta ar fi in conditii ideale, fara stat la cozi (vami, plata autostrada, blocaje din cauza oreler de virf, accidente, etc.). Mai tine cont si de faptul ca in august Italia cit si alte tari din Europa sunt in concediu. Asta nu stiu cum se traduce in trafic, poate mai putine aglomerari in zona marilor orase dar mai mult trafic in rest.
Kia Cee'd 1.6 DSL HP EX +opt. pentru siguranta si confort
ODO: +101 000 km