• Advertisement
International Motors Group
MIT MOTORS

Cu masina, spre Grecia

Locuri de vizitat, taxe care trebuie platite in tara respectiva, linkuri utile
Forum rules
Prin folosirea acestui forum, acceptati regulamentul

Cu masina, spre Grecia

Postby neaguionutu » 18 May 2010, 14:31

Intentionez sa plec in pe 12 iunie in Grecia, la Salonic si sa ma intorc pe 15-16 iunie inapoi la Bucuresti !

Traseul care vreau sa il folosesc este : Bucuresti -Giurgiu - Russe - Byala- Pleven - Lukovit- Autostrada A2 HEMUS - Sofia ( prin oras sau centura ) - Dupnica- Blagoevgrad- Sandanski- Kulata-Promachonas- Salonic si retur !
TUR-RETUR - 1400 KM
Ce taxe de drum sunt? Taxe? Bulgaria si Grecia?
Benzina in Bulgaria si Grecia? Pretul benzinei si unde este cea mai buna benzina ?
Unde ati alimentat cu benzina ? Unde ati facut plinurile de benzina ?
Starea Drumurilor in Bulgaria pe traseul indicat ?
Radare ? Politie ?

Cine a fost in ultima perioada cu masina personala in Bulgaria si Grecia, spre Salonic ?
Astep sugestii si propuneri !

Multumesc frumos !
"Kiuta Frumusica"
Kia Cee'd 1.4 GSL BEST Machine Silver
IL-30-NIL
ODO : 50000 +
Mixt 7 l / 100 km
comanda 04.07.2008 - livrata 31.07.2008
Poze
Image
neaguionutu

Model: Ceed HB
Motorizare: 1,4

Re: Cu masina, spre Grecia

Postby GabiKia » 18 May 2010, 15:52

Am folosit aproximativ acceas ruta,de alimentat am facut asta in Bulgaria la MOL si La Greci Omv si Lukoil,drumul este frumos,la Bulgari sa ai grije cu radarele,daca ai avea statie CB pe masina nici nu ai mai avea nevoie de detector,mare grije la greci sa-l ascun zi ca NU ai voie cu el.Am sa-mi ordonez un pic gandurile si amintirile apoi am sa mai revin cu alte info precizez ca eu am fost la Greci ultima data acum 3 ani :banghead: si imi este tare dor de acele plaje.
ODO:70.000/ 20.04.2011
Never drive faster than your guardian angel can fly...
http://forum.club4x4.ro
http://www.qrz.com/db/YO3INQ
http://www.cbmania.ro/forum
Image
GabiKia
Senior Member

Model: Sportage
Motorizare: 2.0crdi/140 cp

Advertisement

Postby neaguionutu » 18 May 2010, 17:00

GabiKia wrote:Am folosit aproximativ acceas ruta,de alimentat am facut asta in Bulgaria la MOL si La Greci Omv si Lukoil,drumul este frumos,la Bulgari sa ai grije cu radarele,daca ai avea statie CB pe masina nici nu ai mai avea nevoie de detector,mare grije la greci sa-l ascun zi ca NU ai voie cu el.Am sa-mi ordonez un pic gandurile si amintirile apoi am sa mai revin cu alte info precizez ca eu am fost la Greci ultima data acum 3 ani :banghead: si imi este tare dor de acele plaje.

Eu am fost in grecia , in concediu 2009 iunie-iulie cu masina , dar nu am folosit ruta asta spre Salonic , am mers spre turci, in Grecia, am ajuns in Orestiada, aproape de granita Bulgaria-Turcia.
Am folosit urmatorul traseu spre Orestiada :
Bucuresti -Giurgiu - Russe - Byala- Veliko Tarnova- Gabrovo-Kazanlak-Stara Zagora-Haskovo-Hamanli-Svilengrad( portiunea de autostrada spre Turcia) - Orestiada.
Sora mea si cumnatul meu locuiau in Orestiada , acum s-au mutat in Salonic !
Nu mai stiu ce taxe sunt de atunci si preturile la benzina !
Din 1999 am fost de multe ori in grecia ( cred ca de 40 ori ) , cu autocarul , cu trenul , cu masini !
primul meu drum cu masina personala in grecia a fost drumul spre Orestiada!
Eu conduc in limita legala, nu am chef de amenzi, de politie . Softul de navigatie va avertizeaza cand depasesc limita legala, in localitati, pe drumuri nationale , europene si autostrazi si atunci cald frana sau reduc viteza in limita legala !
Nu am detentor radar si nici statie CB.
Sotia mea are o vorba : " Ma mai uit si eu ce are omul in curte, ce a mai plantat, ce casa si frumuseti are !"
"Kiuta Frumusica"
IL-30-NIL
Mixt 7 l / 100 km
Poze
Image
neaguionutu

Advertisement

Postby Devilson » 18 May 2010, 18:43

tot pe la sofia si kulata am trecut si eu in 2007. grija mare pe acest trase: la fiecare localitate am intalnit politie cu radare. masinile lor de politie sunt opel astra H, albe si sunt dotate cu pistoale laser. pe drum european ai sa vezi ca sunt restrictii de viteza (de la 100km la 60 km) doar ca face un drum de pamant dreapta sau stanga la naiba in praznic pe camp (nefiind nicio localitate dar e considerata intersectie) si acolo stau cu radarele. oriunde e reducere de viteza, sigur ii gasesti. ideal ar fi sa nu pleci singur. daca pleci singur, e imposibil ca in giurgiu in vama sa nu mai gasesti alti romani care merg pe traseul asta. lipeste-te de ei. daca ei o calca..calc-o si tu. numa primul sa nu fii, sa nu te ia radarul. pregateste-ti marunti de 5-10 euro, pt orice eventualitate. criza e si la ei. NU alimenta in bulgaria. alimenteaza in giurgiu la iesire (e un petrom acolo) si apoi la intrare in grecia. te tine rezervorul pana acolo. in grecia alimenteaza de la benzinariile cunoscute ca nume: omv, moll, bp, shell. benzina e buna dar difera mult la pret daca statia e in oras sau in camp. daca ai si pasaport, ia-l la tine ca nu strica. in caz ca ramai fara CI...sa ai ceva de rezerva sa nu stai pe la consulate. in caz ca totusi te opreste politia bulgara, NU da toate documentele. incearca sa vezi ce vrea. daca i le-ai dat pe toate (permis, certificat si CI) o sa te arda la spaga mai mult ca sa le recuperezi din mana lui.
drumurile pe traseul asta sunt ok. pe centura sofiei erau niste prb, dar poate le-au remediat.

daca imi mai vine ceva in cap....o sa mai scriu.
drumuri bune si concediu placut. :good:
Cum spun stramosii nostri latini:
Non importa la carosseria - motori e tutti.. :D
J.B.
GREEN from 30550 km :D
Devilson
Senior Member

Motorizare: rocket

Advertisement

Postby neaguionutu » 19 May 2010, 06:56

@Devilson -
Daca sunt membru IPA si am insigna lipita pe parbriz, o sa mai am probleme cu politia bulgara ?
Am citit ca pretul benzinei in grecia este scump, si grecii se duc in sudul bulgariei sa alimenteze. Preţul benzinei a ajuns la aproximativ 1,75 de euro pe litru în Grecia, comparativ cu 1,1 - 1,2 euro pe litru în Bulgaria.
Sursa : http://www.mediafax.ro/economic/grecii- ... na-6095270
Primul plin o sa-l fac la Giurgiu, La Petromul inainte de vama .
Acum nu stiu ce sa fac ?
Sa alimentez in Bulgaria, este un Shell , la Kulata , inaite de vama bulgaresca sau prima benzinarie din Grecia cu nume cunoscut Omv, Moll, BP, Shell ?
Din cate stiu eu si am auzit, de preferat este sa nu alimentezi din bulgaria deloc. benzina bulgaria ca la noi (calitatea identica) benzina grecia 1,45 euro (calitate superioara).
Multumesc de informatii !
"Kiuta Frumusica"
IL-30-NIL
Mixt 7 l / 100 km
Poze
Image
neaguionutu

Advertisement

Postby Devilson » 19 May 2010, 08:29

daca ai emblema IPA in geam, ar fi bine sa fie sustinuta si de o legitimatie. in caz ca te opreste, arati direct aia, fara alte documente si incerci sa-i explici ca esti "colega". eu asa am facut si m-a lasat in pace, dupa ce in prealabil ma luase cu laserul la o iesire din tunel in timp ce aveam vreo 100-110 km/h (limitarea era de 80 km pe tunel).
J.B.
Devilson
Senior Member

Advertisement

Postby neaguionutu » 19 May 2010, 09:16

Devilson wrote:daca ai emblema IPA in geam, ar fi bine sa fie sustinuta si de o legitimatie. in caz ca te opreste, arati direct aia, fara alte documente si incerci sa-i explici ca esti "colega". eu asa am facut si m-a lasat in pace, dupa ce in prealabil ma luase cu laserul la o iesire din tunel in timp ce aveam vreo 100-110 km/h (limitarea era de 80 km pe tunel).

Sunt membru IPA, am legitimatie . Am auzit ca emblema IPA pentru masina (cea cu ventuze si insigna din metal) se face acum personalizata, cu nr legitimiatiei pe ea.
Si-au pus multi emblema IPA in parbriz (autocolantul ) si de fapt nu sunt membrii IPA.
Inca nu am achizionat emblema IPA pentru parbriz - este 100 ron parca . trebuie sa dau comanda azi sau maine sa intru in posesia ei !
"Kiuta Frumusica"
IL-30-NIL
Mixt 7 l / 100 km
Poze
Image
neaguionutu

Advertisement

Postby Devilson » 19 May 2010, 16:10

Devilson wrote:daca ai emblema IPA in geam, ar fi bine sa fie sustinuta si de o legitimatie.

eu nu stiam de alea cu ventuze. iar daca isi pun multi din astea de autocolant...nu prea e legal daca nu ai si legitimatie.
eu am autocolant in geam...si nu m-a intrebat nimeni niciodata de sanatate.
daca nu ai ce face cu 100 ron...da banii pe alea cu ventuze. :grin:
J.B.
Devilson
Senior Member

Advertisement

Postby GabiKia » 19 May 2010, 16:13

Devilson wrote:
Devilson wrote:daca ai emblema IPA in geam, ar fi bine sa fie sustinuta si de o legitimatie.

Cum devin si eu Membru cu legitimatie si drepturi de pline?
ODO:70.000/ 20.04.2011
Never drive faster than your guardian angel can fly...
http://forum.club4x4.ro
http://www.qrz.com/db/YO3INQ
http://www.cbmania.ro/forum
Image
GabiKia
Senior Member

Model: Sportage
Motorizare: 2.0crdi/140 cp

Advertisement

Postby Devilson » 19 May 2010, 16:27

trebuie sa fii in MAI.