• Advertisement
International Motors Group
MIT MOTORS

CROATIA

Locuri de vizitat, taxe care trebuie platite in tara respectiva, linkuri utile
Forum rules
Prin folosirea acestui forum, acceptati regulamentul

CROATIA

Postby Dan » 03 Apr 2009, 11:38

Salutari tuturor ce activeaza in club kia romania,sunt la prima postare acum pe site si in capitoloul calatorii deschid un subiect nou (sper ca am reusit sa o fac corect),Croatia.Aici vreau sa plec la jumatatea lui aprilie.Am ales sa trec pe la Calafat (plec din Constanta si e drumul mai scurt),Vidin,apoi Cacak (serbia),Kotor,Budva(muntenegru),Dubrovnik, Split ,Zadar,Rijeka,(croatia),Postojna(slovenia),Zagreb,Belgrad,Drobeta-Turnu Severin,si acasa.M-am informat pe net cu destule chestii utile zic eu,inclusiv referitor la ce se poate vizita pe tot acest traseu.Am ales sa plec extrasezon pentru ca e mai ieftin si mai putin aglomerat pe sosele(nimic nu ma poate obosi mai mult decat mersul in coloana).Daca cineva a fost de curand pe acest traseu as fi bucuros sa aflu noutati.Voi incerca,in masura in care gasesc conexiune wi-fi, sa tin un jurnal zilnic a traseului,e cam cu bataie lunga dar asa gandesc acum.
ODO 34000 km/iulie 2008
jurnal
Dan

Model: Ceed HB
Motorizare: 1,4 L

Re: CROATIA

Postby cmg_george » 03 Apr 2009, 12:35

eu ti-as multumi din suflet daca ne faci si noua o lista cu ce este de vizitat.

Distractie faina.
Ceed SW, 1.6 GSL, Piston Grey
BV 33 CMG | ODO 71.500Km - 13.12.2007 | Poze
Image
http://www.love-travels.com | http://www.iFacturi.ro
cmg_george
Moderator

Model: Ceed SW
Motorizare: 1.6

Advertisement

Postby pogo » 03 Apr 2009, 12:43

Interesanta optiunea de a face un asa drum lung pina in Croatia in extrasezon. Eu cred ca e pacat sa vezi doar Adriatica si sa nu poti sa faci baie in ea.
Kia Cee'd 1.6 DSL HP EX +opt. pentru siguranta si confort
ODO: +101 000 km
pogo

Motorizare: 1.6 DSL HP

Advertisement

Postby Dan » 03 Apr 2009, 15:18

ptr cmg george,da am sa fac o lista cu ce am vizitat,in particular daca intri pe site-uri cu excursii in croatia vei vedea cam ce se viziteaza prin ag de turism,apoi am gasit impresii de calatorie puse pe diferite forumuri si uite asa ne-am facut o idee despre ce se poate vizita.Ce stiu de la prietenii cu care trebuia sa facem excursia in 2004 ?! ca sunt multe campinguri,deci in sezon, se poate considera si o varianta cu cortul.Ei au fost pana la urma in 2004 iunie si s-au bucurat ca au avut si cortul cu ei.
ODO 34000 km/iulie 2008
jurnal
Dan

Advertisement

Postby Dan » 03 Apr 2009, 15:33

pogo,ai dreptate in mod sigur e frumos sa faci si o baie in adriatica mai ales cand sunt atatea insule in apropierea coastei dalmate,dar suntem de la mare si chiar daca marea noastra nu e la fel ca a lor,nu tin atat de mult sa fac baie pe cat sa vizitez locurile.Cu excursiile extrasezon,experienta m-a invatat ca in europa iesi mai ieftin din multe puncte de vedere.Am facut Italia tot in aprilie a fost super si chiar foarte cald in marea majoritate a timpului.Am facut Grecia odata in plin sezon si m-a terminat aglomeratia din orase sau de pe sosele am ales si o varianta de sfarsit de septembrie si a fost super.Si mai e un motiv pentru care prefer extrasezonul,nu apelam la agentii ptr cazare,ori in sezon gasesti mai greu solutii bune de cazat.In rest drumul de aprox 4500 de Km nu ne sperie.
ODO 34000 km/iulie 2008
jurnal
Dan

Advertisement

Postby pogo » 03 Apr 2009, 16:24

Pentru Croatia nu e nevoie de agentii de turism. E plin de pensiuni si gasesti cazari fara probleme si vara (cu sau fara rezervare). Din punctul meu de vedere chiar e pacat sa stai la hoteluri. Doar luna august e foarte aglomerata, mai ales din cauza italienilor. Chiar si in iulie e lejer si nu prea se pune problema de mers in coloana (cu mici exceptii in unele zone si in unele zile). In orice caz nu coloane de care vad eu la tv din zona litoralului de la noi.
O latura pe care o apreciez eu foarte mult in Croatia e partea culinara. Pentru mine e o placere sa ies seara cu sotia la o plimbare prin oraselele lor (partea veche - stari grad) si sa luam cina la o konoba. Imi place pestele, berea lor la halba si vinul.
In rest, incearca sa nu ratezi nici oraselele mai mici de pe coasta si poate iti faci timp sa treci si pe vreo insula (Korcula sau Rab de exemplu) ca-s mi aproape si e ieftin feribotul. Si ar mai fi parcul Plitvice.
Si cum ziceai drumul nu are de ce sa te sperie. Doar ca e obositor (acum depinde si cit timp ai).
Kia Cee'd 1.6 DSL HP EX +opt. pentru siguranta si confort
ODO: +101 000 km
pogo

Motorizare: 1.6 DSL HP

Advertisement

Postby razvanduta » 04 Apr 2009, 09:53

Si eu as vrea sa plec in Croatia cam pe 13 iunie (ca e sambata, nu ca am ceva cu nr. 13 :)), ca sa prind ultimele 2 saptamani din iunie (de obicei e mai ieftin si nu e asa de cald sau de aglomerat). Am tot facut asa in ultimii 4-5 ani cu Grecia, si am zis sa mai schimb. Cine e interesat de Grecia si vrea sa vada niste locuri extraordinare, sa imi dea mesaj, si ii zic cam ce locuri sau ce traseu sa aleaga ... de fapt cred ca o sa postez la sectiunea Grecia.

Referitor la croati, astept cu nerabdare mai multe detalii, pana atunci Drum Bun si Distractie Placuta !
razvanduta

Model: Alta marca
Motorizare: 2.5 TDI 190CP

Advertisement

Postby Dan » 04 Apr 2009, 19:02

pogo ,multumesc de info,da vizitam si plitvice,sper sa prindem vreme buna sa facem si un traseu ,au in general au min 3-4 ore,in serbia vizitam canionul Tara,precis vom incerca mancarea lor nu avem incotro nu,avem programate 9 zile ptr toata excursia,cu inca o zi in rezerva.Vrem sa facem o oprire de 2-3 nopti la Rijeka si de acolo sa tragem o fuga in slovenia sa vizitam pestera Postojna,apoi insula Krk,orasul Pula,nustiu ce insula vom mai face avem rezerva de timp mai stabilim si pe traseu.Am harti detaliate cu toate tarile prin care trecem si nu numai.nu am sa iau GPS -ul ,am mai avut surprize prin orase cu el si prefer sa ma descurc fara(desi recunosc cat de folositor poate fi).
ODO 34000 km/iulie 2008
jurnal
Dan

Advertisement

Postby razvanduta » 04 Apr 2009, 19:15

GPS-ul iti recomand sa il iei, poti sa iei cea mai noua harta de AICI, impreuna cu pozitiile radarelor fixe si cu punctele de interes ;)
razvanduta

Model: Alta marca
Motorizare: 2.5 TDI 190CP

Advertisement

Postby Dan » 05 Apr 2009, 06:51

razvanduta,multumesc de info,imi sunt de folos,as putea sa-l iau nu-mi faceam probleme de romania cat de serbia si muntenegru,croatia cred ca e bine.Am sa postez impresii dupa, asa o sa ai ceva date recente despre Croatia pana pleci.
ODO 34000 km/iulie 2008
jurnal
Dan

Advertisement

Next

Return to Europa