• Advertisement
International Motors Group
MIT MOTORS

Reguli de circulatie, nescrise, de bun simt

Discutii diverse valabile pentru toate masinile
Forum rules
Prin folosirea acestui forum, acceptati regulamentul

Re: Reguli de circulatie, nescrise, de bun simt

Postby iulian2007 » 25 Jan 2009, 19:10

eu unul as propune ca toti cei care au luat permisul in acea perioada sa fie reexaminati, cu aceeasi metoda (prin chestionare tip vechi, folosite in acea perioada) si cei ce sunt admisi sa-si pastreze permisele, cei care nu, sa le predea si sa fie pietoni
iulian2007

Model: Ceed HB
Motorizare: 1.4 GSL

Postby aktymel » 26 Jan 2009, 12:25

Este greu sa dovedesti ca ai luat permisul cu bani....daca nu te-a prins pana acum nici ca te va mai prinde.... la noi in Pitesti e ceva normal sa ai mai mult de 2 categorii pe permis. La vremea respectiva( asta vara si anii trecuti ) iti trebuiau doar bani sa ai, ca in rest pe oricine intrebai sa te ajute sa iei permisul te rezolva.. ce-i drept daca nu era cineva mai sus iti lua mai mult de 500 de eur. daca te duceai la sigur la omul care trebuie te rezolva si cu 200-300...
Majoritatea cunoscutilor mei au B C D E si rad de mine ca am doar B, si ca ei in caz de ceva poa` sa se duca si soferi pe tir ... si chiar s-au dus ... dar se pare ca nu prea au facut fata la volanul unui mastodont chiar si de 7,5 tone nu zic de unu de 20 de t... asa ca .. astia si-au luat permisul sa aiva si ei permis ....
Cat despre bunul simt in trafic ...te doare mintea si aici ce fel de specimene mai intalnesti . De ex eu :blush: : nu aveam farurile reglate si se pare ca pe cei din fata mea ii cam deranja chiar daca eu nu mi-am dat seama ( asta se intmpla pe drumul de intorcere de la braila)...
Kia Cee`d 1.4 16 V , 109 Hp, piston gray Best + optionale after market--> ODO > 48.000 +
aktymel

Motorizare: 1.4

Advertisement

Postby ionut.popescu » 26 Jan 2009, 12:42

aktymel wrote:Este greu sa dovedesti ca ai luat permisul cu bani....daca nu te-a prins pana acum nici ca te va mai prinde.... la noi in Pitesti e ceva normal sa ai mai mult de 2 categorii pe permis. La vremea respectiva( asta vara si anii trecuti ) iti trebuiau doar bani sa ai, ca in rest pe oricine intrebai sa te ajute sa iei permisul te rezolva.. ce-i drept daca nu era cineva mai sus iti lua mai mult de 500 de eur. daca te duceai la sigur la omul care trebuie te rezolva si cu 200-300...
Majoritatea cunoscutilor mei au B C D E si rad de mine ca am doar B, si ca ei in caz de ceva poa` sa se duca si soferi pe tir ... si chiar s-au dus ... dar se pare ca nu prea au facut fata la volanul unui mastodont chiar si de 7,5 tone nu zic de unu de 20 de t... asa ca .. astia si-au luat permisul sa aiva si ei permis ....

Mai usor cu declaratiile acestea, ca nu putem sti cine citeste forumul si maine poate ai neplacuta surpriza sa fi invitat la DNA pentru declaratii in calitate de martor. :hello:

aktymel wrote:Cat despre bunul simt in trafic ...te doare mintea si aici ce fel de specimene mai intalnesti . De ex eu :blush: : nu aveam farurile reglate si se pare ca pe cei din fata mea ii cam deranja chiar daca eu nu mi-am dat seama ( asta se intmpla pe drumul de intorcere de la braila)...

Asta se poate intampla oricui. Si eu, tot la intoarcere, m-am intersectat cu un autoturism. Acesta fiind la distanta, nu am stiut ce marca sau model este si i-am dat "flash" sa treaca pe lumina de intalnire, deoarece lumina foarte puternic. 1 flash, 2 flash-uri, la care spun: "Acest sofer chiar este lipsit de bun simt in trafic". Dupa 5 secunde, apare surpriza. La 50 de metri de mine, da omul faza lunga si proiectoare: aveai impresia ca te lovesti de un zid de lumina. Era un model de masina 4X4. :hello:
ODO: 28.000 km
ionut.popescu

Advertisement

Postby petry_1776 » 26 Jan 2009, 13:00

si datorita acestei zile mi-am mai adus aminte cate ceva:
9. Nu arunca gunoaiele pe geamul masinii, strange-l intr-o pungutza, ceva si arunca-l la un cos. Nu este asa de greu pe cat s-ar parea.
10. Incearca, pe cat posibil pentru ca in tara noastra este cam complicat, cand ploua si treci pe langa balti sa NU stropesti pietonii. Poti fi tu in locul lor!!!
Kia Cee'd 1.6 DSL LP Classic+opt. SO RED B 76 NFR
ODO: 38.666 km
Better safe than sorry
petry_1776
Moderator global

Motorizare: 1,6 90cp

Advertisement

Postby pogo » 27 Jan 2009, 08:38

1. Nu folosi stopul de ceata daca NU este ceata. DERANJEAZA pe cel din spate, in special noaptea.
    [...]

Prin alte tari iei amenda sau doar esti avertizat daca circuli cu farurile de ceata aprinse atunci cind nu sunt condtiti meteo pentru asa ceva (ceata, ploaie, ninsoare). Stiu de multi care au patit-o in Ungaria.
Kia Cee'd 1.6 DSL HP EX +opt. pentru siguranta si confort
ODO: +101 000 km
pogo

Motorizare: 1.6 DSL HP

Advertisement

Postby LeCCa » 27 Jan 2009, 22:45

asta seara, la spalatoria petrom de pe bucuresti-ploiesti, dupa fantana miorita... eu spal acolo 10-15 masini pe saptamana (la firma) si sunt (eram) destul de multumit. un raton cu un logan alb ma avertizeaza pe mine si urmatorul care ne asezam la coada ca mai are o masina in spatele lui, care trebuie sa vina... adica atunci cand va veni noi sa ne dam frumusel sa intre colegul lui in fata... trecand peste enormitatea de nesimtire care o dovedeste aceasta idee , m-am luat la cearta cu el si in scurta vreme am trecut la amenintari, eu m-am enervat, am facut scandal in benzinarie, nici un angajat n-a luat pozitie, desi ma cunosteau... drept rezultat a venit intr-un final colegul ratonului cu inca trei bizoni, s-a suit frumos pe trotuar si pe pamant si s-a bagat in fata mea... ce draq era sa fac, sa ma bat cu toti? nu merita, desi simteam nevoia... am cerut banii inapoi si le-am promis ferm ca nici o masina hertz nu va mai fii spalata acolo.... plm, pe angajati ii doare in cot ca spal de ~1500 de ron pe luna acolo, dar poate pe cei de la petrom nu o sa-i doara cand vor primi o plangere oficiala de la firma.... si un OPC ceva... ... oricum sunt pe cale sa semnez un contract cu o spalatorie mobila (mult mai putina bataie de cap) si scap de stresul intalnirii cu fel de fel de bizoni....
LeCCa

Model: proCeed
Motorizare: 1.6

Advertisement

Postby iulian2007 » 27 Jan 2009, 22:51

traim in Romania frateeeeeeee
iulian2007

Advertisement

Postby Bonzai2 » 27 Jan 2009, 23:03

In provincie mai exista inca bun simt,dar in Bucuresti se circula ca un cur,soferii BUCURESTENI in proportie de 98% conduc ca niste cururi si tot acelasi porcentaj in ''iubita'' noastra capitala sunt nesimtiti,bizoni,idioati,inculti si cum vreti sa le mai spuneti si voi.

PS:Astazi un specimen din cei 98% era sa testeze pe pielea lui ce reactie ar fi avut la un spray paralizant.
Kia Cee'd 2.0 GSL Style- Kompass Blue
http://picasaweb.google.com/Bonzai222/ElCid#
Nu conteaza cat de lung ai parul, important e ce si cum gandesti
Bonzai2

Motorizare: 2.0 GSL

Advertisement

Postby Akbhar » 27 Jan 2009, 23:33

Poate ca asta trebuia prima: "Poarta-te cu ceilalti participanti la trafic asa cum ai vrea sa se poarte ei cu tine"
Kompass Blue ODO: 67.000km+
Arogant, partinitor, intolerant.
Akbhar
Moderator global

Advertisement

Postby iulian2007 » 27 Jan 2009, 23:44

circula o chestioara cu ceva timp in urma, parca la De pe net adunate, ceva legat de ATITUDINE
pana nu o citi macar jumate din Romania acea chestioara................degeaba
iulian2007

Advertisement

Previous

Return to Diverse

• { RELATED_TOPICS }
    Replies
    Views
    Last post