• Advertisement
International Motors Group
MIT MOTORS

Sa-i facem de rusine!!!

Discutii diverse valabile pentru toate masinile
Forum rules
Prin folosirea acestui forum, acceptati regulamentul

Re: Sa-i facem de rusine!!!

Postby fara0nu1 » 01 May 2009, 09:14

Ma bag si eu ca musca... multi au masini de servici si masini personale care le tin in fata blocului ocupand mai multe locuri decat sunt alocate de primarie, un loc/apartament. Si nu sunt toti platitori, de aceea evidenta statistica a locurilor difera de realitate. Eu am trecut ieri peste capota unei tipe cu mertzan pe trecerea de pietoni pentru ca nu am putut sa o ocolesc, nu i-a cazut bine dar a 2-a oara nu o sa mai stationeze acolo sunt sigur.
oDo 47 K km, consum 8 % - 80% prin Bucuresti
Jurnal de bord
Un ingeras- sipoze cu ea
fara0nu1

Model: Ceed HB
Motorizare: 1,4 GSL

Postby laurmic » 01 May 2009, 14:59

fara0nu1 wrote:Eu am trecut ieri peste capota unei tipe cu mertzan pe trecerea de pietoni pentru ca nu am putut sa o ocolesc, nu i-a cazut bine dar a 2-a oara nu o sa mai stationeze acolo sunt sigur.

Nu se face asa . Nu mi se pare corect ; si tu daca ai avea masina de la firma nu ti-ar conveni. Atata timp cat locurile de parcare sunt limitate trebuie sa existe intelegere ca trotuare sunt multe ocupate 100% , deci n-ai procedat corect. Parerea mea :hello:
Jurnal
ODO 71000 km
laurmic
Senior Member

Model: Ceed SW
Motorizare: 1,6 CRDI

Advertisement

Postby rebeu » 01 May 2009, 15:48

Hummm... intzelegere? De acord! Dar cer shi eu, ca pieton, aceeashi intzelegere shi te rog sa nu mai parchezi pe trecerea de pietoni sau pe pista de biciclete shi sa nu-mi mai obturezi complet trotuarul cu mashina ta. In sprijinul cererii mele aduc argumentul legii care este de partea mea.

Crezi ca se poate? Daca da, atunci intzelegerea este perfecta!
KIA Cee'd SW 1.6DSL Machine Silver B-02-AMH Poze pozuliţe
ODO: >38000 and counting...
rebeu

Motorizare: 1,6DSL

Advertisement

Postby laurmic » 01 May 2009, 16:07

Uita-te pe chei intre Calea Victoriei si Podul Izvor . Ce zici ?????
Jurnal
ODO 71000 km
laurmic
Senior Member

Advertisement

Postby LeCCa » 01 May 2009, 16:24

un singur cuvant: EMPATIE ! putin din asta atat pentru sofer cat si pentru pieton, si totul ar fii ok. eu stiu ca n-am deranjat pe nimeni cu parcarea mea acolo in cartier, iar cel care a facut poza stie si a recunoscut si el in comentariu. cat despre faptul ca l-am incurcat pe domnul cu utilitara, stiu cum e, sunt unele locuri la mine in cartier unde e cateodata seara imposibil sa fac manevra asta... ce-as putea sa fac? de injurat nu ii injur, pt ca le stiu situatia, iar de dat loc de parcare nu le dau ca n-am de unde :lol:
asa ca.... let's get along and live in peace! :hello:
LeCCa

Model: proCeed
Motorizare: 1.6

Advertisement

Postby rebeu » 01 May 2009, 16:33

N-am vrut s-o scriu dar vad ca ma fortzezi:

Cunosc catziva ciclishti care shi-au facut un obicei din a shterge mai cu o pedala mai cu ghidonu' mashinile parcate pe pista de biciclishti. Mai ales ca in ultimul timp au fost gonitzi din parcuri. :cray:

La intrarea in parcu' Tineretului se gaseshte cate unu' care parcheaza pe trecerea de pietoni. Cand se intoarce constata ca a "acumulat" zgarieturi de la cate-un pushti care s-a jucat cu cheia sau mai rau cate unu' s-a lovit (din gresheala) de oglinda shi... (vai ce pacat!) s-a spart! Acorda-i shi tu "intzelegere" ca e shi el pieton! Ce minte poate sa aiba un pieton? :doh:

Cu sigurantza alta data cand va mai avea treaba prin zona nu va mai parca acolo.
Se pare ca da rezultate... din ce in ce mai rar parcheaza cineva pe trecerea aia...

Probabil ca si pe chei se va intampla cam acelashi lucru', asha ca... atentzie unde parchezi! Chestia aia veche cu "NU PARCA, TAI CAUCIUCURI" s-a modernizat! :think:
rebeu

Advertisement

Postby laurmic » 01 May 2009, 19:06

Nu te vad bine dupa gandire ; pune-te in locul lor , celor care nu au unde sa parcheze (nu nesimtitii , ci ceilalti) si atunci sa vorbesti .Scuze :hello:
Jurnal
ODO 71000 km
laurmic
Senior Member

Advertisement

Postby rebeu » 01 May 2009, 19:44

OK. Hai sa facem un "exercitziu" de gandire.

Pe considerentele pe care tu le invoci hai sa vedem ce se intampla daca folosind acelashi mod de gandire pietonii incep sa circule pe banda a doua de exemplu (pentru ca pe trotuar nu-i loc de mashini iar banda intai este ocupata de mashinile parcate (sa zicem) corect). Atunci nu invoci legea pe care acum incerci sa n-o iei in considerare?

Cine pe cine nu vede bine? Eu n-am nimic cu tine ca persoana, poate ca eshti cel mai simpatic om. Nu te atac pe tine. Atac in schimb ideea ta de a aplica legea numai cand itzi convine.

Referitor la ce spuneam cu privire la trecerea de pietoni de la intrarea in parc: gandeshte-te ca poate copilul respectiv este fiul tau sau daca nu... nepotul tau. Cum judeci atunci?

Asta e! Daca ploua... ne tzinem de "exercitzii" pe net :scratch: :beee: :P :lol:
rebeu

Advertisement

Postby laurmic » 01 May 2009, 20:10

De cate ori ai gasit masini parcate pe trotuar ? si pietonii circulau pe strada ? ce faceai ? Sa nu-mi spui ca dadeai peste ei (cu masina) ? NU ERA VINA LOR ; DAR NICI NU TE SUIAI PE EI ; DA ? Acum esti de acord cu mine ?
P.S. NU AM INCALCAT NICIODATA O REGULA DE CIRCULATIE !!!! (nici macar in privinta parcarii , chiar daca am mers pe jos "sute de metrii" de unde am lasat masina pana unde aveam treaba) . :hello:
Jurnal
ODO 71000 km
laurmic
Senior Member

Advertisement

Postby rebeu » 01 May 2009, 20:39

laurmic wrote:1. De cate ori ai gasit masini parcate pe trotuar ?
2. si pietonii circulau pe strada ?
3. ce faceai ?
4. Sa nu-mi spui ca dadeai peste ei (cu masina) ?
5. NU ERA VINA LOR ;
6. DAR NICI NU TE SUIAI PE EI ; DA ?
7. Acum esti de acord cu mine ?

P.S. NU AM INCALCAT NICIODATA O REGULA DE CIRCULATIE !!!! (nici macar in privinta parcarii , chiar daca am mers pe jos "sute de metrii" de unde am lasat masina pana unde aveam treaba) . :hello:

Mi-am permis sa modific un pic... prea aveam multe replici (hummm... a stat ploaia dar... deja e intuneric!) Deci:

1. In Ro in fiecare zi/ora/minut/oriunde pana shi in fatza sediului politziei sub semnul de oprirea interzisa!
2. Iarashi numai in Ro.
3. Pai ce sa fac? Ii ocoleam, mai dadeam cate-un claxon cand mai sarea cate unu'n fatza mashinii...
4. Nicidecum. Chiar daca sunt "shofer de Bucureshti" inca nu m-am degradat in halu' asta...
5. Hummm... partzial adevarat...
6. Vezi 3+4
7. Daca te refereai la 3+4, DA. In rest NU.

Din pacate pentru mine (nu ma dau sfant la volan dar nici nu am abonament la contraventzii) eu am mai incalcat unele reguli shi chiar am platit de cateva ori pentru asta. Oricine poate greshi. Dar gresheala este (dupa modul meu de gandire) o actziune/decizie eronata facuta fara sa existe vointza/(aprobarea mintala) de a se intampla asha. Aici nu se poate incadra sub nici-un motiv/pretext/argument parcarea in loc nepermis. Asta este INTOTDEAUNA un act conshtient! Shtiind ca nu e voie tu totushi o faci! Daca asha judeci, accepta shi faptul ca trebuie sa plateshti pentru asta.

Inca o data: persoana a doua este folosita pentru ca sa iasa mai "frumos" dialogul. N-am nimic personal cu tine ci doar cu ideea.
rebeu

Advertisement

PreviousNext

Return to Diverse

• { RELATED_TOPICS }
    Replies
    Views
    Last post