• Advertisement
International Motors Group
MIT MOTORS

Cum s-a transformat Dieselul in Benzinar

Moderator: Akbhar

Forum rules
Prin folosirea acestui forum, acceptati regulamentul

Re: Cum s-a transformat Dieselul in Benzinar

Postby laurmic » 10 Mar 2010, 09:13

DragosKIA wrote:Dupa 3 ore in motor mai aveam aproape inca 1 l. de ulei, care inca nu s-a scurs pana atunci, ulei care a fost scos prin absorbtie cu o pompa de ulei. Deci din 5,7l cat intra la un motor diesel de 1.6, aproape o sesime mai era in motor dupa cca 3 ore de ''scurgere''

:rotfl:
Bine ca nu ti-au desfacut motorul sa-l tamponeze cu servetele! :rotfl:
Jurnal
ODO 69000 km
laurmic
Senior Member

Model: Ceed SW
Motorizare: 1,6 CRDI

Postby Arnold12 » 10 Mar 2010, 10:52

Image

Prima revizie la Mit, pt cine nu stie mentionez ca am un Ceed 2.0 pe motorina nu benzina cu e trecut mai sus, revizia o fac la 20.000 sau 1 an nu la 15.000 sau 1an.

P.S. - katerinka nu cred ca isi are locul in topicul asta unde un camarad are o problema, mai bine incercam sa deslusim itele, desi dupa un AN va fi destul de greu
Cee'd SW 2.0 CRDi 140CP~170CP 6MT TX pregatit sa frustreze...a different ONE
Image
Album Arnold12
Kia Ceed SW 200Km/h - http://www.youtube.com/watch?v=tsQNcrqPImk
MAX 221km/h pe GPS/Autobahn Austria
Image
Toata lumea vorbeste despre el ...
Arnold12
Senior Member

Motorizare: 2.0 CRDi

Advertisement

Postby Akbhar » 10 Mar 2010, 11:28

Mi se pare foarte grava situatia asta.

Respectivele inscrisuri, fiind stampilate si semnate, reprezinta acte oficiale emise de unitatea de service. Ca utilizator, nu ai nici pregatirea nici autoritatea necesara ca sa poti evalua corectitudinea si calitatea operatiilor efectuate in cadrul reviziilor (plus ca nu poti vedea exact ce se intampla cu masina in timpul reviziei), asa ca trebuie sa iei de bun ce scrie in fisele respective. Daca exista neconcordante intre realitate (de exemplu CRDi 2.0 vs GSL 1.6, intervale de service din manualul de utilizare) e o problema. Scuze ca 'asa e configurat sistemul', 'nu se poate modifica' nu sunt acceptabile.

In conditiile de fata eu as solicita urmatoarele:
- re-efectuarea reviziei in prezenta clientului - sa vezi ca se schimba uleiul, filtrele, se fac verificarile specificate in manualul de intretinere; evident se va face gratuit.
- eliberarea unei noi fise de service, completata corect.

De ce?
- in cazul unei probleme cu masina in perioada de garantie, daca ma adresez unei alte unitati service, aceasta poate solicita fisele de revizie, alaturi de caietul de garantie si poate refuza reparatia din cauza neconcordantelor.
- in cazul in care se doreste vanzarea masinii, cumparatorul poate verifica respectivele fise si daca gaseste neconcordante, valoarea masinii se diminueaza. Eu unul, daca as cumpara o masina folosita, as vrea sa vad istoricul de service detaliat, si as fi atent la astfel de amanunte. Mai ales in cazul Cee'd, unde garantia de 7 ani a fost un argument puternic de marketing, vreau ca totul sa fie ok.
Kompass Blue ODO: 65.000km+
Arogant, partinitor, intolerant.
Akbhar
Moderator global

Model: Ceed HB
Motorizare: 1.4 GSL

Advertisement

Postby Arnold12 » 11 Mar 2010, 15:31

Trebuia mentionez ca revizia a fost efectuata corect, doar inscrisurile au fost aiurea.
Cee'd SW 2.0 CRDi 140CP~170CP 6MT TX pregatit sa frustreze...a different ONE
Image
Album Arnold12
Kia Ceed SW 200Km/h - http://www.youtube.com/watch?v=tsQNcrqPImk
MAX 221km/h pe GPS/Autobahn Austria
Image
Toata lumea vorbeste despre el ...
Arnold12
Senior Member

Motorizare: 2.0 CRDi

Advertisement

Postby Akbhar » 11 Mar 2010, 16:16

Din punctul meu de vedere, nefiind de fata cand ai facut revizia si vazand fisa respectiva, iau de bun ce scrie acolo - adica nu corespunde modelul masinii, deci nu pot sti daca a fost ok sau nu.

PS: Incerc sa subliniez faptul ca eu nu as accepta neconcordante in acte, nu ma intereseaza daca revizia masinii a fost ok sau nu.
Kompass Blue ODO: 65.000km+
Arogant, partinitor, intolerant.
Akbhar
Moderator global

Model: Ceed HB
Motorizare: 1.4 GSL

Advertisement

Previous

Return to Diesel

• { RELATED_TOPICS }
    Replies
    Views