• Advertisement
OZ Maraton International Motors Group OZ Maraton
MIT MOTORS

Cee'd cu cutie automata

Daca vrei un model KIA si ai un buget fix (sau nu), daca stii in mare parte ce vrei, dar ai nevoie de consiliere, pune intrebarea la aceasta sectiune si ai toate sansele sa primesti un raspuns!
Forum rules
Specificati in titlul topicului datele esentiale (model dorit, buget disponibil, etc) pentru a evita discutiile inutile.

Re: Cee'd cu cutie automata

Postby rauwoitorul » 08 Jun 2009, 19:51

ce este ala JB? Scuze, sunt mai batran si probabil mai in urma cu abrevierile?
rauwoitorul

Model: Ceed HB
Motorizare: 1,6

Postby Magda » 08 Jun 2009, 20:03

JB = jurnal de bord
Magda

Model: Ceed SW
Motorizare: 2.0 CRDi

Advertisement

Postby rauwoitorul » 08 Jun 2009, 20:05

Modelul ales de mine este similar cu cel de pe acest link:
http://www.clubafaceri.ro/director/stan ... rcare.html
produs chinezesc, fiabil dar destul de scump.
Poate fi aleasa si configuratia numai cu senzori sau numai cu camera video si atunci pretul este mai bun. Eu am cumparat kitt-ul prin martie cu mult inainte de achizitie pentru cealalta KIA pe care o alearga nevasta proprie si personala. Cum omu' isi face iarna car... am luat doua.
Sunt foarte multumit de calitatea heliomata a oglinzii insa atentie, efectul heliomat este permamnent si nu variabil, insa atat pe timp de zi cat si cu faza lunga in spate noapte,a este absolut ok si reconfortant.
Senzorii lucreaza foarte bine iar camera video trebuie reglata pe contrast si luminozitate mica pentru momentele cu soare foarte puternic. Sunt un pic nemultumit de calitatea microfonului atunci cand ascult convorbirea telefonica in boxele masinii pentru ca nu s-au sinchisit (deh, este un produs chinezesc) sa faca filtru de zgomot extern pentru acesta. Astfel la un volum mare (sunt cam surd, am fost DJ) celalalt se aude in telefonul propriu si trebuie sa ai grija de volumul in boxe.
In februarie-martie, piata era plina de acest produs, dar acum nu mai are nimeni. Cand este criza de bani, si exista cumparatori nu exista marfa...
Recomand numai instalarea camerei video din motivele deja explicate, prin nemontarea acestora fiind pierduta numai aproximarea distantei pana la obiect.
rauwoitorul

Advertisement

Postby rauwoitorul » 08 Jun 2009, 20:13

Aha, merci.
Mai bine imi cereti sa imping o KIA de aici pana la Pitesti decat jurnalul. Repet, sunt foarte lenes de felul meu. Altfel, raspund la orice intrebare. :D
Mi-ajunge cat scriu pe blogul care-mi poarta numele despre tot felul... :lol:
rauwoitorul

Advertisement

Postby Arnold12 » 08 Jun 2009, 23:31

rauwoitorul wrote: Repet, sunt foarte lenes de felul meu. Altfel, raspund la orice intrebare. :D

Dc sa nu raspunzi in acel spatiu in care iti prezinti si masina?

Hai ca acum esti rauwoitor sau probabil ca masina nu merita asa ceva :tease:
Cee'd SW 2.0 CRDi 140CP~170CP 6MT TX pregatit sa frustreze...a different ONE
Image
Album Arnold12
Kia Ceed SW 200Km/h - http://www.youtube.com/watch?v=tsQNcrqPImk
MAX 221km/h pe GPS/Autobahn Austria
Image
Toata lumea vorbeste despre el ...
Arnold12
Senior Member

Model: Ceed SW
Motorizare: 2.0 CRDi

Advertisement

Postby BUNU » 09 Nov 2009, 15:17

Am un Ceed ,1,6, benzina,cutie automata.Ma poate lamuri cineva cum schimb vitezele,din D3 in 2 si 1 masna nu trebuie sa fie in miscare?Dar invers 1,2,D3 Culmea e ca nici cei de la reprezentanta nu stiau.Mulsumesc.
Album foto,
http://picasaweb.google.com/BUNULE/KiaC ... directlink
Kia Ceed supranumita ROSCATA
BUNU

Motorizare: 1,6 cmc

Advertisement

Postby Akbhar » 09 Nov 2009, 15:29

Nu am cutie automata, asa ca vorbesc mai mult din auzite. Pozitiile 1,2,3 ale treptei de viteza pot fi selectate si manual, in miscare, daca vrei ca sa fie folosita cu precadere o anumita treapta de viteza. In mod normal D e suficient, cutia selectand automat treapta de viteza potrivita. Daca tractezi ceva sau vrei sa ramai intr-o treapta de viteza inferioara selectezi 1,2 sau 3, in functie de necesitati.

Am vazut modul asta de actionare la o Toyota LandCruiser, cand soferul a vrut sa faca niste manevre mai rapide (schimbare de directie, combinata depasire si demaraj rapid) si a comandat manual D2-D3. Motorul s-a turat mult mai mult ca de obicei si masina a demarat mai rapid. Totusi, ca si la cutiile manuale, cand folosesti treptele intermediare, trebuie sa fii atent sa nu mergi subturat sau sa nu supra-turezi motorul. Adica nu iti recomand sa dai D1 la 100km/h, pentru ca ar creste foarte mult turatia motorului (nici macar nu cred ca te lasa cutia de viteza, adica nu cred ca efectueaza schimbarea).
Kompass Blue ODO: 45.000km+
Assumption is the mother of all fuckups.
Akbhar
Moderator global

Motorizare: 1.4 GSL

Advertisement

Postby rauwoitorul » 09 Nov 2009, 16:22

Salut, in primul rand scrie clar in manual.
Din D3 in D2 sau D1 se poate schimba in mers desi D1 corespunde cu pante de peste 30 de grade. Se poate schimba si in stationare pentru a pleca de pe loc.
Daca nu esti lenes ca mine vei constata ca mersul pe D2 iti aduc o economie semnificativa in oras daca vrei sa nu treci de 60 km/h.
Numai din D3 in R se schimba cu masina oprita.
Din 0 in D3 se poate schimba de asemenea atat in stationare cat si in mers.
Sper ca am fost util.
Toate bune. Rauwoitorul.ablog.ro - 15.000 km
rauwoitorul

Advertisement

Postby BUNU » 09 Nov 2009, 16:49

Domnilor,in primul rand imi scot palaria in fata dumnevoastra,ma inclin si va multumesc.Acum sunt pe deplin lamurit .Am masina de sase zile si sincer va spun ca mi-a fost frica sa la schimb (vitezela D3,2,1) in timpul mersului.Plec sa-i fac un test.Pe curand:
Album foto,
BUNU

Advertisement

Postby BUNU » 09 Nov 2009, 19:42

Da e o mica mare diferenta cand le schimbi. Rauwoitorul tin sa-ti multumesc pentru pontul cu D2 in aglomeratie,e foarte eficient.Ma poate invata cineva cum sa fac un JB ?
Album foto,
BUNU

Advertisement

PreviousNext

Return to Consiliere achizitie auto

• { RELATED_TOPICS }
    Replies
    Views