by rauwoitorul » 27 Apr 2009, 21:06
Apropos' de drumul prin Valea Lotrului, atunci mi-am dat seama de calitatea cauciaocelor Michelin cu care o incalta cei de la KIA. Sincer, ma asteptam sa le intep prin bolovanii de pe macadamul drumului judetean "asfaltat". Nici o cuta. N-am crezut in verdictul dat la revizia de 15.000, cum ca nu au gasit nimic defect, asa ca i-am platit un test rar de suspensii (amortizoare, arcuri, etc.) a iesti in paramerii de masin noua.
Repet, drumul a fost groaznic, noi parcurgand de la 9 dimineata pana la ora 8 seara distanta de 75km. Abia la Valea Lotrului am dat de asfalt cu cratere si am putut sa rulam cu mai mult de 4km/h spre Voineasa.
Ca sa fiu bine inteles, subsemnatul nu iubeste masinile considerandu-le simple unelte. De aceea, laudele mele provin de la observatii neutre, fiind realmente placut surprins ca, cu aceasta garda, aceasta configuratie (1,4 manual, benzina, ABS) am putut face drumul respectiv fara defecte majore. La acest pret ma asteptam ca atunci cand am izbit-o cu "burta" de stancile reale de pe drumul forestier (zis judetean), mai mult chestiuni sa "cada".
De aceea, noua achizitie pe cutie automata mi se pare un super confort pentru acel tip de drum.