• Advertisement
International Motors Group
MIT MOTORS

Cee'd cu cutie automata

Daca vrei un model KIA si ai un buget fix (sau nu), daca stii in mare parte ce vrei, dar ai nevoie de consiliere, pune intrebarea la aceasta sectiune si ai toate sansele sa primesti un raspuns!
Forum rules
Specificati in titlul topicului datele esentiale (model dorit, buget disponibil, etc) pentru a evita discutiile inutile.

Re: Cee'd cu cutie automata

Postby XP-KRY » 21 Apr 2009, 19:12

Parca cu cutie automata nu mai este acelasi farmec ca atunci cand conduci cu cutie manuala .
Kia Cee D Best 1.4 - livrata in 26.05.2008 - YRK
XP-KRY

Model: Ceed HB
Motorizare: 1.4

Postby Dragon » 21 Apr 2009, 19:43

Care e farmecul si in Bucuresti sau in orice alt oras din RO?
Cee'd Best
Dragon
Moderator global

Motorizare: 1.6

Advertisement

Postby XP-KRY » 21 Apr 2009, 20:15

Da , intr-un fel ai si tu dreptate gandind din prisma aglomeratiilor din marile orase .Sunt si avantaje dar si dezavantaje ( mai ales in sezonul rece si in eventualitatea unei defectiuni ).
Kia Cee D Best 1.4 - livrata in 26.05.2008 - YRK
XP-KRY

Advertisement

Postby rauwoitorul » 22 Apr 2009, 18:38

Sincer, nu vad suita de dezavantaje.
Data fiind garantia, orice defect fie la manuala fie la automata, tot te va trage pe dreapta pentru cele 3 saptamani legale de rezolvare a unui incident la un produs cumparat in Romania.
Americanii folosesc cutia automata ca standard obligatoriu si acum de cand conduc pe automata, imi dau seama ca noi europenii gresim cand aplicam principiul "farmecului" cutiei manuale.
Deosebit de faptul ca iesi in castig ca si oboseala a picioarelor, dar, simplul fapt ca ai libertate de manevra cu mana dreapta 100% intr-un sens giratoriu aglomerat este cu adevarat o notiune de confort pentru soferul de oras.
Consumul este mult mai bun. In familie avem doua Cee'd. Un 1,4 pe manuala si asta de 1,6 pe automat. Desi nu credeam, am consum pe oras de 9,4-9,6 mers cu 50km/h si stat la semafor si 9,8-10,2 la cea pe manuala in aceleasi conditii si regim de sofat.
Pe urma, ati accelerat vreodata "nervos" la cutie automata? Nu veti obtine aceeasi placere si demaraj in mers la manuala indiferent cata experienta ati acumulat ca soferi. Cand am iesit pe autostrada, am ramas placut surprins sa vad ce demaraj am la 80-90km/h atunci cand am dorit sa ajung rapid la 140.
Imi face impresia ca, in cazul cutiei automate, noi romanii gresim la fel ca si cu salteaua ortopedica. Toata lumea in tara noastra recomanda sa dormi pe saltele foarte tari. Gresit! Pe ce dormi mai confortabil, pe o piatra sau pe o movila de iarba proaspata?
rauwoitorul

Motorizare: 1,6

Advertisement

Postby ionut.popescu » 22 Apr 2009, 18:47

Am condus alt model de masina care avea cutie automata. Singurul minus din punctul meu de vedere, a fost cand doream sa depasesc la drum lung. In rest experienta a fost de nota 10. Eu recunosc ca nu am stiut de aceasta posibilitatea la Kia si in al doilea rand nu stiu daca imi permiteam.
ODO: 28.000 km
ionut.popescu

Motorizare: 1.4 GSL

Advertisement

Postby rauwoitorul » 22 Apr 2009, 19:07

este pertinenta observatia. si eu m-am temut de demarajul la depasiri insa, spre placerea si surpriza personala, combinatia 1,6 pe automata de pe Cee'd te scuteste de aceasta temere.
practic, un pic asemanator cu diesel, daca ai nevoie sa depasesti de la 90-110 km/h, pui pedala la fund, se opinteste ca un cal naravas timp de 1 secunda cat isi calibreaza potentialul, si te lipeste in scaun, necreand nici un moment senzatia ca ai putea ramane in "off-side".
repet, a fost o reala surpriza, intru-cat am preferat versiunea automata din cauza discomfortului de la cozile de trafic asumand ca voi avea un auto "lenes", dar nu este deloc asa.
rauwoitorul

Advertisement

Postby ionut.popescu » 22 Apr 2009, 20:00

Noi, cei din primele serii de Ceed livrate, am luat masinile putin in necunostinta de cauza. Eu macar am recunoscut ca nici nu am facut drive-test asa ca nu am avut nici macar termen de comparatie.
ODO: 28.000 km
ionut.popescu

Motorizare: 1.4 GSL

Advertisement

Postby rauwoitorul » 22 Apr 2009, 20:38

si in cazul nostru, cea de 1,4 a fost luata in 2007.
si atunci dar si anul asta a contat raportul pret-garantie-dotari. cel putin, vara trecuta am fost cu cea de 1,4 pe un drum forestier intre Petrosani si Paltinis in care credeam ca voi distruge aceasta masina, localnicii spunand ca pe acolo de abia treceau tractoarele sau ARO, insa, nu a avut nici pe naiba. am cam nimerit cu ea precum snobii care se duc cu adidasi si pantofi cu toc pe munte, dar pe harta drumul era trecut ca drum secundar judetean asfaltat. un produs cu aceasta garantie de timp nu poate fi un bluf pentru ca la numarul de vanzari inregistrat de la lansare, KIA ar fi fost sufocata de reclamatii.
am optat pentru cutie automata pentru ca, la 16.000 euro TVA inclus, nimeni nu da motor de 1,6, climatronic, cutie automata, ABS+ESP, geamuri spate elctrice, dimmer lumini bord, lumini pozitii follow-up, jante aliaj, vopsea metalizata ca si configuratie de baza.
singura dezamagire este ca i-au pus lumina cu comutator la parasolare (LA AMBELE!!!!!!) eu naintelegand prea bine la ce foloseste concret acest detaliu, in schimb, nu-i pun lumina la extrema pe portiera pentru pozitia usa deschisa...
:grin: cum zicea si agentul de vanzari, la KIA cand vin doamne si domnisoare conteaza doar doua dotari: vopseaua de pe caroserie si lumina la parasolar pentru oglinjoara :grin:
rauwoitorul

Advertisement

Postby shustrik » 27 Apr 2009, 15:58

@rauwoitorul felicitari pt a doua achizitie :)
Spre deosebire de @ionut.popescu eu eram in cunostinta de cauza knd am facut comanda, dar in lipsa finantelor m-am resemnat doar cu admiratul unui sw 1.6 gsl AT care era expus in showroom :(
Cee'd HB, 1,4 BEST, Black Pearl
ODO: 110.000 KM
shustrik

Advertisement

Postby rauwoitorul » 27 Apr 2009, 19:16

multumesc frumos de urari.
oricand la dispozitie celor care vor sa ma intrebe de una sau alta, eu nedorind sa fac tam tam ca ultimul snob.
da, ai dreptate, de criza ce este, ne obliga sa luam mai intai orice nu s-a vandut pe ultimele 16 luni.
exact asa a procedat si Dacia sub pretextul sustinut masiv de ProTV ca a venit marea criza...
de fapt, au stimulat cu un randament 150% vanzarea pe orice marca a soldurilor cu preturi mai mari decat discounturile pe care le-ar fi generat o criza reala
rauwoitorul

Advertisement

PreviousNext

Return to Consiliere achizitie auto

• { RELATED_TOPICS }
    Replies
    Views
    Last post