Din lista ce am postat-o doar la Hallstatt am fost. De restul fie nu am stiut cind am fost in zona, fie nu am mai avut timp, fie am fost iarna. Dar pot sa detaliez:
- Neuschwanstein: e un castel foarte frumos castel in sudul Germaniei (dincolo de Munchen). Se preteaza sa-l vizitezi daca vrei sa treci de la Munchen la Innsbruck prin Garmish-Pertenkirchen (cred ca asa se scrie).
- Burg Hohenwerfen e castelul unde s-a filmat "Acolo unde se avinta vulturii" (cei mai in virsta cred ca stiu filmul). E apropae de Salzburg.
- Konigssee e un lac la vreo 30km sud de Salzburg (e in Germania). Cica e superba plimbarea cu vaporasul pe lac (nu exista drum in jurul lacului)
- Liechtensteinklamm e un superb canion amenajat turistic la vreo 50 - 60km sud de Salzbug (in St. Johann in Pongau)
- Halstatt e un sat pe marginea lacului cu acelasi nume. E in masivul Dachstein la vreo ~65km de Salzburg. Pe linga peisajul superb, mai are si destula istorie veche si poti vizita si locurile din imprejurimi: salina, urcat cu telecabina pe muntii din zona (sau pe jos daca ai timp suficient), pesteri de vizitat, celelalte lacuri, turul lacului cu bicicleta, etc. Am stat 4 zile acolo, dar nu sunt deloc indeajuns.