Pot participa si domnii daca ii pasioneaza acest lucru, adica gatitul.
Am sa incep cu o reteta de piept de pui umplut cu ciuperci, ficatei si legume. Chiar azi am preparat si jumatatea mea mi-a laudat "PIEPTUL"
pentru 2 persoane, timp preparare 0,30h, timp coacere 1,5h la foc potrivit.
-un piept de pui mai maricel,
-un morcov
-o ceapa
-5-6 ciuperci sau jumatate de conserva de ciuperci taiate.
-4-5 ficaciori de pui
-un ou
-verdeata (patrunjel)
-sare, piper sau alte condimente (in functie de ce va place)
Intr-o tigaie se caleste usor cepa, morcovul si ciupercile. Ceapa si morcovul le dau pe razatoarea mare.
Dupa ce se rumenesc putin pun ficatul de pui taiat si el in bucatele si le calesc pana se "prajeste" cat de cat ficatul.
Pun sare, piper, condimente si las compozitia sa se raceasca putin si apoi oul sa lege compozitia.
Pieptul de pui se taie pe mijloc in doua bucati, iar fiecare jumatate se taie pe partea mai subtire pe jumatate in lungimea lui dar atentie nu de tot. In mijoc pun compozitia si prind marginea taiata cu scobitori (sa nu cada umplutura in tava) Apoi se pune in tava se unge cu ulei, (eu pun si o canita de apa) sare si piper si se da la cuptor.
In timp ma mai uit si mai adaug vin alb sau apa daca mai este nevoie si mai "insiropez" pieptul cu sosul din tava sa se rumenesca.
Se serveste cald cu cartifi prajiti, piure, sau legume, insotita de o salata dupa cum aveti pofta.
Sper sa va placa. Pofta buna.
Va astept cu retete noi.