• Advertisement
International Motors Group
MIT MOTORS

ING, banca care isi suna clientul sa ii propuna un nou contract mai avantajos

Discutii generale, barfe, din batrani auzite...
Forum rules
Prin folosirea acestui forum, acceptati regulamentul

ING, banca care isi suna clientul sa ii propuna un nou contract mai avantajos

Postby Arnold12 » 02 Sep 2010, 13:13

Avem un imprumut luat de la ING, ieri au sunat daca nu suntem interesati de o recalculare mai avantajoasa pt noi :shock: :shock: :shock: (asta presupune inchiderea vechilui contract si deschis unu nou)

Orice sfat e binevenit :hello:
Cee'd SW 2.0 CRDi 140CP~170CP 6MT TX pregatit sa frustreze...a different ONE
Image
Album Arnold12
Kia Ceed SW 200Km/h - http://www.youtube.com/watch?v=tsQNcrqPImk
MAX 221km/h pe GPS/Autobahn Austria
Image
Toata lumea vorbeste despre el ...
Arnold12
Senior Member

Model: Ceed SW
Motorizare: 2.0 CRDi

Re: ING, banca care isi suna clientul sa ii propuna un nou contract mai avantajos

Postby ionut75 » 02 Sep 2010, 13:51

Chestia asta e cu dus-intors:
- ti se micsoreaza rata :)
- ti se mareste perioada de rambursare :(
KIA Cee'd HB - 1.4

Image
Daca tot faci un lucru, atunci fa-l bine!
ionut75
Moderator

Model: Ceed HB
Motorizare: 1.4

Advertisement

Re: ING, banca care isi suna clientul sa ii propuna un nou contract mai avantajos

Postby Akbhar » 02 Sep 2010, 15:17

- apar comisioane noi.

Foarte mare atentie la ce semnezi.
Kompass Blue ODO: 65.000km+
Arogant, partinitor, intolerant.
Akbhar
Moderator global

Motorizare: 1.4 GSL

Advertisement

Postby alcatraz » 02 Sep 2010, 16:21

Akbhar wrote:...Foarte mare atentie la ce semnezi.

mi s-a oferit (m-au sunat la telefon, mi-au trimis oferta acasa, doar sa o semnez) refinantarea unui credit in euri cu lei: primeam 300 milioane si trebuia sa dai inapoi 620. misto oferta. :scratch:
cee'd 1.4 GSL EX MT Classic; SO RED, ODO 32000+;
album

www.PescarInOltenia.ro
I don't need sex! The Government fucks me every day.
alcatraz
Moderator

Motorizare: 1.4 GSL EX

Advertisement

Postby mukcelmik » 02 Sep 2010, 16:51

Despre banci :
creditbcr.ro/forum
mukcelmik

Motorizare: 1.4

Advertisement

Postby Devilson » 02 Sep 2010, 20:48

NICIODATA nu va propune vreo banca un lucru avantajos pt client. daca au propus ceva, au facut-o pt ei...in beneficiul lor...beneficiu ce poate fi in prezent, viitor, kiar si in trecut - incearca sa acopere anumite greseli din partea lor. facand un alt contract, cel in vigoare se anuleaza. este posibil ca in vekiul contract sa ai niste clauze favorabile tie si te-ai putea folosi de ele ca sa actionezi banca in instanta sau sa o reclami la OPC daca nu respecta cadrul contractului. iar in noul contract nu vei mai avea acele clauze favorabile.
bancile mai nou incearca sa convinga clientii sa treaca de la dobanzi fixe la dobanzi variabile gen Marja bancii + Euribor/Robor/Libor 3M.....ceea ce e o mareeee prostie pt cei care semneaza sa ceva.
incepand cu 01.11.2009 bancile au bagat in Conditiile Generale de Afaceri clauza "reputabilitatii" - preluata aiurea din domeniul asigurarilor. adica pe scurt, daca nu iti convine ce-ti face banca si te duci si o reclami la OPC sau ii faci publicitate negativa in mass -media, banca se poate folosi de aceasta clauza ca sa declare scadent anticipat creditul...FARA ca tu sa poti obiecta ceva.
eu am avut niste conflicte cu volksbank si mi-au tot propus niste contracte aditionale super nesimtite...nu s-au potolit decat cand m-am dus cu OPC-ul peste ei si apoi i-am reclamat la Asociatia Romana a Bancilor.

deci deskide bine okii...ca altfel deskizi mai tarziu buzunarul. :hello:
Cum spun stramosii nostri latini:
Non importa la carosseria - motori e tutti.. :D
J.B.
Devilson
Senior Member

Motorizare: rocket

Advertisement

Postby Arnold12 » 02 Sep 2010, 22:38

Devilson wrote:NICIODATA nu va propune vreo banca un lucru avantajos pt client. daca au propus ceva, au facut-o pt ei...in beneficiul lor...beneficiu ce poate fi in prezent, viitor, kiar si in trecut - incearca sa acopere anumite greseli din partea lor. facand un alt contract, cel in vigoare se anuleaza.

Asa a gindit si eu.

Multumesc tuturor pt sfaturi. :hello:
Cee'd SW 2.0 CRDi 140CP~170CP 6MT TX pregatit sa frustreze...a different ONE
Image
Album Arnold12
Kia Ceed SW 200Km/h - http://www.youtube.com/watch?v=tsQNcrqPImk
MAX 221km/h pe GPS/Autobahn Austria
Image
Toata lumea vorbeste despre el ...
Arnold12
Senior Member

Motorizare: 2.0 CRDi

Advertisement

Postby zuxy » 03 Sep 2010, 06:59

dar asta nu inseamna ca nu merita sa asculti ce au de zis, in cazul in care timpul iti permite.

ca regula generala, e cum a zis @devilson, indiferent cat de avantajoasa pare o propunere a unei banci pt tine, banca va avea mult mai mult de castigat decat clientul. toata smecheria la credite este sa reusesti sa alegi raul cel mai mic, pt ca bani pe gratis nu vei primi niciodata de la nici o banca.
Black thunder
zuxy
Membru de onoare

Model: Alta marca
Motorizare: 2.0 TDI

Advertisement

Postby cmg_george » 24 Sep 2010, 09:55

Acum am gasit si eu topicul.
Probabil ca toata lumea a auzit de scandalul cu Wolksbank... eu la ei am creditul la masina. Acum mai bine de 4 luni m-au sunat sa imi propuna sa schimbam modul de calcul al dobanzii cu o recalculare a acesteia la 3 luni(doar daca euribor-ul se modifica cu mai mult de 0.5%). Noua dobanda era ceva de genul 5.9%+euribor la 3M(nu mai stiu exact procentul) dar rata mi-a scazut cu ~5euro. Toate bune, am fost de acord pentru ca din calculele de atunci tb sa creasca euriborul cu peste 1% ca sa ajung la dobanda veche.
Acum cu noul scandal m-au sunat, am mers iara la ei si se pare ca mai scad din marja respectiva si o sa-mi mai scada rata cu 2euro. Toate bune, pana aici f multumit si trebuie sa recunosc ca acum 4 luni cand m-au sunat sa imi propuna noua dobanda am fost foarte surprins... insa saptamana asta cand am fost sa semnez actul aditional am intrebat daca nu cumva trebuie sa imi scoata si comisionul de risc (~11euro pe luna) si raspunsum a fost ca nu, defapt se scoate dar devine comision de administrare :thumbsup: :banghead: :banghead: :banghead:
Ceed SW, 1.6 GSL, Piston Grey
BV 33 CMG | ODO 71.500Km - 13.12.2007 | Poze
Image
http://www.love-travels.com | http://www.iFacturi.ro
cmg_george
Moderator

Motorizare: 1.6

Advertisement

Postby Devilson » 26 Sep 2010, 20:17

cmg_george wrote:Noua dobanda era ceva de genul 5.9%+euribor la 3M(nu mai stiu exact procentul) dar rata mi-a scazut cu ~5euro. Toate bune, am fost de acord pentru ca din calculele de atunci tb sa creasca euriborul cu peste 1% ca sa ajung la dobanda veche.

1. ce fel de dobanda aveai inainte sau cum se calcula?
2. euriborul este acum 1% ca e criza dar inainte de criza, de ex. pe 03.12.2007, euriborul 3M era 4.839%. teoretic iti va fi bine cat e criza. dupa aia cand revine la cotatiile normale dinainte, o sa fie cam nasol.

daca inainte ai avut de ex. dobanda 6.9% acu ei ti-o vor transforma in 3M (1%) + marja bancii (5.9%). peste 2-3 ani cand se va reveni la cota de 4.839% va fi 5.9% + 4.839 %.= 10,739 %. acu sa-ti calculezi cu cat iti va creste rata peste 2-3 ani. desi acu ti-au scazut-o cu 5 euro pe luna. :good:

sfatul meu: luptati cu bancile pt o marja cat mai mica. nu acceptati orice din partea lor. euribor/libor/robor-ul nu va ramane la aceste cotatii la nesfarsit.
Cum spun stramosii nostri latini:
Non importa la carosseria - motori e tutti.. :D
J.B.
Devilson
Senior Member

Motorizare: rocket

Advertisement

Next

Return to Coltul de barfa

• { RELATED_TOPICS }
    Replies