• Advertisement
International Motors Group
MIT MOTORS

Eutanasierea cainilor comunitari

Discutii generale, barfe, din batrani auzite...
Forum rules
Prin folosirea acestui forum, acceptati regulamentul

Re: Eutanasierea cainilor comunitari

Postby pogo » 22 Mar 2011, 13:23

Ba exista. Se aplica cu succes in alte tari, dar la noi nu cred ca se vrea. Adaposturi + sanctionarea celor ce abandoneaza animale, sau nu le ingrijesc (ma refer aici si la faptul ca le lasa libere pe strada). Eutanasierea ar trebui aplicata doar in anumite cazuri.
Kia Cee'd 1.6 DSL HP EX +opt. pentru siguranta si confort
ODO: +101 000 km
pogo

Model: Ceed HB
Motorizare: 1.6 DSL HP

Postby quelloo » 22 Mar 2011, 14:01

tarile alea au considerabil mai multi bani si mai putini caini. la noi, costurile sunt prea mari. cu banii aia se pot face altele..
quelloo

Model: proCeed
Motorizare: 2.0 DSL

Advertisement

Postby onutza » 22 Mar 2011, 20:57

Chiar sunt curioasa cu cat e mai mic costul unei eutanasieri fata de costul unei sterilizari,oare cata economie se face? :confused: Si dupa ce sunt omorati toti cine garanteaza ca nu apar altii, abandonati de oameni iresponsabili, care in loc sa-si sterilizeze cainele prefera sa faca economie si arunca puii pe unde apuca.
Sunt de acord cu @pogo, solutii sunt dar nu se vrea.Imi pare rau, dar daca apare mereu scuza ca nu sunt bani sa ne civilizam atunci nu ne ramane decat sa batem pasul pe loc ca societate.Oare cum se gasesc bani sa inlocuiasca bordurile la fiecare 2-3 ani :scratch:
Din 17.09.08 posesoare de cee'd so red
album
onutza

Motorizare: 1,4 BEST

Advertisement

Postby johnny_m » 22 Mar 2011, 22:07

Un subiect dificil...nu sunt pt eutanasierea lor dar sterilizarea nu ar rezolva problema decat peste vro 10 ani cand vor muri din cauze naturale (batranete)....iar de exp, in bucuresti sunt peste 50 000 de caini fara stapan si daca te gandeste ca numai hrana pt un caine pe zi ,sa presupunem ,ca este 3 euro asta ar insemna 150 000 euro/zi. Eu cred ca este o suma imensa as prefera ca aceasta suma sa fie directionata spre centre de batrani si case de copii decat spre sa hranim niste caini. Dar din cate stiu nici org de protectia animalelor nu propun solutii viabile. Cat despre studierea comportamentului haitei si sa scoatem mascului dominant din ea ....mi se pare o solutie slabuta....nu treb sa studiezi prea mult problema ca sa iti dai seama ca exista o erarhie in orice haita....adica un mascul de rang 2 care ii va lua locul. Pana la urma intrebarea este, ce putem noi cetatenii sa face pentru a influenta autoritatile sa ia masuri ??
johnny_m

Motorizare: 1.4

Advertisement

Postby stenso » 23 Mar 2011, 01:45

Este un subiect foarte discutabil.... Cel mai bine este sa luam exemplul altor tari...eu in cei peste 2 ani de Europa nu-mi amintesc sincer sa fi vazut un caine vagabond pe strada si vorbesc aici de tari ca Belgia, Italia, Franta, Olanda, Luxemburg; Germania/Austria/Ungaria(doar in transit), deci la ei cum se poate si la noi nu??!! Judecand dupa numarul de caini comunitari,gunoaie,strazi pline de cratere sau chiar drumuri de pamant/piatra parca am fi in lumea a3a...

p.s eu cred ca nr de caini mare are legatura directa cu gunoaiele de pretutindeni, containere/pubele neridicate cu saptamanile, terenuri nelucrate/neamenajate lasate in paragina etc, in partea ailalta nu vezi asa... asa ca vina ne apartine noua tuturor atat autoritatilor ca nu strang gunoiu la timp sau deloc dar si cetatenilor ca il fac. Trist
ceed best black pearl
1.4 benzina
odo 17000
POZE http://picasaweb.google.com/stenso.cr/Stenso#
stenso

Motorizare: 1.4

Advertisement

Postby quelloo » 23 Mar 2011, 10:19

daca ar fi de la gunoaie atunci de ce nu e si Roma plina de caini, sau Napoli.
sterilizarea nu merge, pentru ca nu ne scapa de problema cainilor decat peste 10-15 ani, si asta doar daca ii sterilizeaza pe toti (si toti stim ca nu se v-a intampla asta, atata timp cat babele, cand vad ca vin hingherii isi iau javrele din fata blocului in casa si asteapta sa plece aia)
de principiu nici eu nu as fi de acord cu eutanasierea, dar sincer nu vad alta solutie. eu am fost muscat de 3 ori pana acum pe strada de caini (de 2 ori erau haite si i-am vazut, i-am auzit si tot m-au muscat si 1 m-a muscat din spate de picior si a fost destul de grav, asta fara nici o avertizare, latrat sau nimic. doar mergeam pe strada linistit si m-a trezit cu cainele in picior). nu mai avem pe unde merge pe trotuar fara sa fie niste caini care sa te latre. Nu mai zic de alergat prin parcuri sau pe strada ca atunci e clar.
Ca si solutie, mai in gluma mai in serios, eu ma gandeam ca pot sa-i prinda pe toti si sa-i bage in niste tiruri si sa le de-a drumul undeva pe langa Budapesta :p sau pe vapor pana in africa, america de sud sau india :p
quelloo

Advertisement

Postby Akbhar » 23 Mar 2011, 10:59

Sau sa ii exportam en-gross la vietnamezi, ca delicatesa. :D

Lasand gluma la o parte, hai sa vedem despre ce costuri e vorba.

Am cautat la nimereala o clinica veterinara pe internet si am discutat cu domnii de acolo:
- eutanasiere: 150-170Ron, cu anestezie si injectie letala. Se mai adauga suplimentar serviciul de preluare a cadavrului, care am inteles ca nu e deloc ieftin.
- sterilizare: 250Ron, inclusiv analize si antibiotice pre/post operatorii.

Astea sunt tarifele pentru interventii punctuale, 'la comanda'. Probabil pentru ceva organizat, specializat in problema cainilor comunitari, preturile probabil se reduc cu 75%.
Kompass Blue ODO: 67.000km+
Arogant, partinitor, intolerant.
Akbhar
Moderator global

Motorizare: 1.4 GSL

Advertisement

Postby pogo » 23 Mar 2011, 11:18

quelloo wrote:daca ar fi de la gunoaie atunci de ce nu e si Roma plina de caini, sau Napoli. [...]

Probabil pentru ca acolo daca iti lasi cainele liber pe strada iei amenda.
pogo

Advertisement

Postby quelloo » 23 Mar 2011, 12:13

nu cred ca iti da nimeni amenda daca nu pot sa dovedeasca ca e cainele tau. si oricum nu cred ca asta e marea problema. cred ca peste 90% din cainii comunitari nu sunt abandonati de stapani acolo. astia s-au tot inmultit. io nu prea am vazut caini de rasa aruncati in strada.

si faza cu schimbatul bordurilor n-are nici o treaba. s-a mai spus de atatea ori, banii pentru bordurile alea sunt din fonduri europene nerambursabile special pentru asta. acum ca videanu e baiat destept si firma lui face toate lucrarile alea.. asta-i altceva.
quelloo

Advertisement

Postby pogo » 23 Mar 2011, 13:51

Daca sunt inregistrati pot sa dovedeasca cine e proprietarul. La noi stiu ca doar cainii asa-zis periculosi trebuie inregistrati.
Un caine pe care il lasi in libertate pe strada se numeste abandonat. Chiar nu conteaza daca e de rasa sau nu. Bineinteles ca daca e catea, va face pui care vor fi din start fara stapan. Cam tot in categoria asta intra si cei care nu-si abandoneaza animalele, dar le lasa sa circule libere pe domeniul public. Lumea ar trebui educata (chiar si cu amenzi) ca sa priceapa ca daca ai un animal ai si anumite responsabilitati.
Clar ca la noi acum e o situatie scapata de sub control, dar cu vointa o poti aduce intr-o stare controlabila. Daca in alte tari se poate, se poate si la noi.
Iar despre borduri n-ar trebui sa discutam pt. ca e deja prea mult si e o chestie generala ce se intampla cu banul public. Si nici faza cu "nu sunt bani" sau "altii au bani mai multi" nu tine. Iti pot da suficiente exemple ca sa te contrazic.
pogo

Advertisement

PreviousNext

Return to Coltul de barfa